Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Dekbedovertrek in droger

Wat is de beste manier om een dekbedovertrek in de droger te doen?

Een dekbedovertrek opmaken is niet voor iedereen weggelegd. Al helemaal als deze net in de droger is geweest. Lees alles over hoe je een dekbedovertrek uit de knoop haalt en hoe je een dekbed samen met een overtrek moet wassen.

Sokkenknijpers in de was bj dekbedovertrek

Om te voorkomen dat je dekbedovertrek in de droger een grote bol wordt en dat alle wasgoed erin gaat zitten gebruik ik sokken knijpers (te koop voor +/- 1 euro bij wibra en xenos) Dit zijn plastic knijpers die mee kunnen in de was en droger. Ze zijn ontworpen om je sokken bij elkaar te houden maar zijn ook handig om de opening in je dekbed mee dicht te maken.

Rebecca Albers
Tip #3036


Dekbedovertrek opmaken

Om je dekbedovertrek over je dekbed te krijgen. Draai dan eerst je dekbedovertrek verkeerd om en pak het dan bij de verste punten vast, pak daarna 2 punten van het dekbed en draai het dekbedovertrek zo over het dekbed heen.

Roos
Tip #1437


Dekbedovertrek opmaken met strikje

Doe het dekbed op uw gebruikelijke wijze in de hoes. Pak de kopeindpunten als een paardenstaartje en doe er een stevig strikje om.
Is prettiger als je er op komt liggen dan een veiligheid speld zeker als die losschiet als je ligt te woelen.

Carel eilers
Tip #5490


Lijmklemmen voor dekbedovertrek

Als je een dekbed in de hoes wilt doen, schuiven soms de bovenste hoeken er weer uit. Ik gebruik daarvoor lijmklemmen. Ik doe het dekbed in de verste hoeken, klem erop en handen vrij om de overige twee hoeken te doen. Werkt super bij groot tweepersoons dekbed.

Bianca
Tip #5163


Tennisbal in de droger met dekbed

Een dekbed drogen in de droger? Stop er ook een tennisbal bij, die klopt uw dekbed weer lekker (luchtig) op!

Patricia Linthorst
Tip #1729


Dekbedovertrek opmaken

Voor wie moeite heeft om het dekbedovertrek om het dekbed te krijgen: vouw het hoes met de binnenkant naar buiten. Steek de handen/armen in het hoes en pak het bij de bovenste uiteinden/hoeken vast. Pak nu de hoeken van het dekbed vast en trek het dekbed door de hoes. Even schudden en het hoes zit op zijn plek.

Annemarie
Tip #3286


Los dekbedovertrek vastmaken met klemmetjes

Als u last heeft van een los dekbed overtrek maak het dan vast met een klerenhanger met klemmetjes. De haak buitje buigen en aan de lattenbodem haken. Nooit meer kouwe voeten.

Hondje
Tip #3287


Hoekjes dekbedovertrek vastmaken

Dekbedden blijven goed in de hoes zitten als u in de hoeken van de bovenkant van de hoes (binnenkant)een stevig bandje van ongeveer 25 cm stikt. Het bandje in het midden vastzetten zodat u 2 einden van ruim 12 cm hebt. Denk erom dat u het goed vastzet, bv in een naad om uitscheuren te voorkomen. Vervolgens maakt u van hetzelfde band een lus aan de beide bovenhoeken van het dekbed. U verbindt dekbed en hoes door het band van de hoes door de lus van het dekbed te halen en vervolgens de hoes over het dekbed trekken. Bij een breed dekbed kunt u evt een extra verbinding maken door klitterband in het midden aan de bovenkant te bevestigen of een extra stukje band en lus.

Rita Paas
Tip #1517


Veiligheidsspeld in dekbed

Als je dekbed niet op zijn plaats blijft zitten in de hoes dan kun je aan beide kanten op de hoeken een veiligheidsspeld steken. je dekbed blijft gegarandeerd goed zitten.

Ingrid
Tip #2133


Gekreukt dekbedovertrek

Komt uw dekbedovertrek ook zo gekreukt uit de wasmachine en zeker als u het ook nog eens in de droger stopt? Vouw het dekbedovertrek door de lengte als het nog vochtig uit de wasmachine komt en hang het dan netjes gladgestreken met de handen over een deur te drogen. Dat scheelt heel wat strijkwerk!

Mandy
Tip #2597


Dekbedhoes binnenstebuiten keren

Dekbedhoes binnenstebuiten keren, met je armen dr in, en dan je handen bij de punten houden, punten pakken van je denbed, en schudden maar...

Cin
Tip #4075


Dekbed in de hoes stoppen

Ook zo"n moeite met het dekbed in de hoes stoppen?? Tip 1:, zorg er zoiezo voor dat de hoes aan de onderkant helemaal open is, soms is deze erg klein doordat de onderkant deels is dichtgestikt. tip 2: voor mensen die echt heel veel problemen hebben. Knip een klein stukje van de hoes aan de boven kant open (hoeken). Maak aan ieder dekbed een lusje op de hoeken, dit lusje piep je door het gaatje dat je gemaakt hebt in de hoes. Maak twee haken aan de muur, die iets smaller zijn dan je dekbed. Je pakt de hoes, steekt de lusjes van het dekbed door de gaatjes van de hoes en hangt dit geheel aan de haakjes. Nu heb je je handen vrij om de hele hoes om het dekbed heen te krijgen. Succes,

Judith
Tip #3005


Dekbed opmaken bovenaan de trap

Om het dekbed goed in de hoes te "schudden", boven aan de trap gaan staan, dan heb je alle ruimte.

Tip #6958


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen