De beste tips

Bedplassen oplossen

#1. Plas in matras kind

Ik heb een tip over bedplassen. Als je kind in bed heeft geplast moet je baby/talk poeder op de plek strooien. Even laten inweken en dan als het droog is met de stofzuiger er over. Zo sla je 2 vliegen in een klap; en de plek is droog zonder kringen en het ruikt niet vies! Maar voorkomen is beter dan genezen, bij de Hema hebben ze een molton matrasbeschermer met zeil in een.
Bedplassen oplossen

#2. Bed plassen vermijden met een blaastraining

Een blaastraining zorgt ervoor dat je kind leert overdag langer het plassen op te houden, zodat hij dit ook in de nacht kan doen. Probeer over te gaan tot twee glazen water drinken. Mocht jouw kind naar de wc gaan, ga dan samen naar de wc en wacht met doortrekken. Elke dag rek je iets langer zodat je een blaastraining optimaal kunt benutten.
Bedplassen oplossen

#3. bedplassen oplossen met deze tip

Koop een plaswekker dit werkt echt goed!! vooral die van Dryly

Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Bedplassen oplossen

Medicijnen tegen bed plassen

Het is ook mogelijk om bed plassen tegen te gaan met behulp van medicijnen als er een medische oorzaak is. Bepaalde medicijnen kunnen er namelijk voor zorgen dat er ‘s nachts minder urine wordt geproduceerd. Er zijn overigens ook medicijnen op de markt die de blaas rekbaarder maken.

Bedplassen oplossen

Bij bed plassen ga je niet terug naar luiers

Hoe vervelend bed plassen ook is, ga niet terug naar luiers. Als je namelijk je kind weer luiers laat aandoen, wordt het steeds moeilijker om er vanaf te komen. Je kind kan door het dragen van een luier minder goed voelen of hij ‘s nachts naar de wc moet. Om deze reden is het niet aan te raden om over te gaan op luiers.
Bedplassen oplossen

Bed plassen vermijden met aanspreken

Kinderen kunnen er niets aan doen als ze in bed plassen. Als dit wel gebeurt, is het goed om je kind duidelijk uit te leggen dat het niet de bedoeling is dat er in bed geplast wordt. Veel ouders denken dat kinderen dit wel weten, maar soms is dat niet het geval.

Nog 2 andere tips

Bedplassen oplossen

Rauwe ui tegen bedplassen

Eet voor je gaat slapen een stukje rauwe ui, hierdoor zal je veel minder in bed wateren. Althans vroeger werd altijd gezegd dat dit helpt tegen bedplassen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Bedplassen oplossen

Vaker naar de wc

Bed plassen is vervelend. In dit geval is het goed om overdag regelmatig gebruik te maken van de wc en om alles zo goed mogelijk uit te plassen. Alles wat je namelijk overdag niet uitplast, komt er vannacht uit en dit wil je natuurlijk zo veel mogelijk beperken.