Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Hoeslaken wassen

Hoe kan ik mijn beddengoed/hoeslaken wassen?

Het kan zijn dat je jouw beddengoed wilt gaan wassen maar dat je niet zo goed weet hoe je dat moet doen. Misschien heb je een merk waarvan het niet zo makkelijk online te vinden is hoe je het beste te werk kan gaan. Dankzij de tips van Oma kom je er wellicht achter hoe jouw beddengoed het beste gewassen kan worden.

Molton wassen

U kunt uw molton hoeslaken wassen van 40°C tot maximaal 60°C in de hoofdwas. Het is beter voor het milieu als u op 40°C wast. Gebruik zeker niet te veel wasmiddel. Molton hoeslakens mogen niet langdurig in water stilstaan of na het wassen in de wasmachine blijven zitten dus direct na het wassen uit de wasmachine te halen.

Susan Kokke
Tip #19968


Lage temperatuur

Probeer je beddengoed zo veel mogelijk te wassen op een lage temperatuur (30 tot 40 graden). Daarbij zou ik ook proberen zo veel mogelijk een vloeibaar wasmiddel te gebruiken.

Anja
Tip #19969


Je kan het op 60 graden wassen

Je zou je hoeslakens op 60 graden kunnen wassen, hiermee dood je de meeste huisstofmijt, schimmels en bacteriën alleen heb je wel een risico dat je hoeslakens zullen krimpen.

Marianne
Tip #19970


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen