Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kwasten schoonmaken

Hoe kan je het beste harde verf kwasten schoonmaken?

Het is belangrijk om voordat de kwasten hard worden in actie te komen en er voor te zorgen dat deze kwasten überhaupt niet hard worden. Toch zijn er ook genoeg oplossingen om harde verfkwasten weer zacht te maken. Je leest ze hieronder op oma weet raad.

Weken in azijn

Heeft u een harde verfkwast,laat hem even in azijn weken en hij is weer lekker zacht,je kunt dan zo weer gaan verven.

Reina
Tip #1912


Wikkel kwasten in aluminiumfolie om ze te behouden

Gebruikte verfborstel die je "s anderendaags weer nodig hebt, wikkel je best in aluminium- folie. Zo blijven ze zacht en verlies je geen verf, want telkens uitspoelen in white spirit is een hele klus en je verliest er verf mee. Alleen als de grote karwei schilderwerk gedaan is spoel je de borstels uit in white spirit en bewaar je ze droog.

Rosa Blom
Tip #1076


Gekookte lijnzaadolie voor behoud

Zet verfkwasten die je gebruikte voor lak direct na gebruik in een pot met gekookte lijnzaad olie. Je kunt er meerdere in 1 pot zetten. De kwasten blijven zo wel een jaar goed. Voor gebruik alleen schoonvegen aan de rand van de pot.

Judith
Tip #1343


Cremespeling voor een zachte borstel

Tip om verfkwasten na gebruik zacht te houden. Na het grondig spoelen, wrijf ik de borstel in met cremespoeling .(die je gebruikt na het wassen van je haren). Nadien goed spoelen en met een vod droog deppen. Je borstels blijven heerlijk zacht.

Hilde
Tip #1079


Alumiumfolie en in de diepvries

Gebruikte verfwasten in de aluminiumfolie rollen en in de diepvries leggen. De volgende keer er weer uithalen en laten ontdooien. Gaat perfekt!

Jacques
Tip #2173


Reinig met groene zeep en water

Als u zachte kwasten wilt houden die u iedere keer weer opnieuw kunt gebruiken dan moet u deze na het reinigen met terpentine nog even een keer reinigen met groene zeep en water. ze blijven gegarandeerd zacht.

Ilona
Tip #3105


Shampoo bij verf op waterbasis

Alleen bij verf op waterbasis: doe wat shampoo in je spoelwater en je kwasten gaan veel langer mee.

Lon
Tip #5042


In de plastic zak en in de vriezer

Stop je oude gebruikte kwast in een plastic zakje en leg het in de vriezer. Als je de kwast nodig hebt even op temperatuur laten komen en je kunt zo weer verder verven.

Nieki
Tip #4218


Gekookte lijnolie en schoonvegen

Verfkwasten die je nadat je er mee hebt geverfd weer wilt gebruiken doe je in een potje gevuld met gekookte lijn-olie, als je hem weer wilt gebruiken gewoon schoonvegen met een droge doek. Lijnolie zit ook in verf nl. en geeft de verf ook geen andere kleur.

Herman
Tip #3652


Huishoudfolie om te bewaren

Verfrollertjes; rol deze na gebruik goed strak in huishoudfolie en doe hem in een (zo klein mogelijk) potje met twist-off deksel. Blijft maanden te gebruiken. Zorg wel dat het rolletje goed doordrenkt met verf is.

Mieke
Tip #1077


Babyolie

Even wat babyolie erop en de verf verdwijnt.

Ilonka Riedstra
Tip #1666


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Water en terpentine uit je kwast

Als er water of terpetine in een kwast zit omdat deze even in water of terpetine heeft gestaan kun je dit er makkelijk uit krijgen door de kwast met 2 platte handen vast te pakken en met de haren in de verf snel rond te draaien net zoals men vuur maakt met een houten stokje. De haren van de kwast nemen de verf op en het water verdwijnt in de verf zonder nadelig effect. Zo zit er geen verf in het eerste gedeelte van de aangebrachte verf op de ondergrond.

Schildersbedrijf A.W. van der Horst v.o.f.
Tip #1078


Draai de kwast of roller in aluminiumfolie

Het reinigen van verfkwasten of verfrollers is steeds een intensief klusje. Zeker als je de dag erna weer verder gaat met je schildersklusje. Tip: draai de kwastof roller met verf en al in een stukje aluminium folie. U kunt hem zo daags nadien weer gebruiken. U kunt de kwast of verfroller,eveneens ingerold in een stukje alumimium folie, ook in de diepvries leggen. Zo blijven ze weken goed.

H.v.Uden
Tip #2658


Kwast in de vriezer

Kwasten met bijna opgedroogde verf of uit de terpentinepot zijn simpel schoon te maken door ze 24 uur in een zak in de vriezer te leggen. De resten bevriezen en je wrijft ze er met een lap zo vanaf.

Mary
Tip #2191


Inpakken in huishoudfolie

Bent u aan het verven en gaat u de volgende dag verder met dezelfde kwast en kleur? Verpak u kwast met plastic huishoudfolie en u kunt de volgende dag gewoon weer verder zonder dat de kwast hard wordt!

Ricella
Tip #2100


Lauwwarm water met afwasmiddel

Als je hebt geverfd met verf op waterbasis kun je de kwasten heel goed schoon wassen met wat lauwwarm water met daarin een heel klein beetje afwasmiddel, een tijdje laten inweken, goed uitspoelen metb schoon water daarna en schoon zijn ze weer!

Emy
Tip #1705


Plastic folie en afkoelen

Als je klaar bent met verven draai de verf kwast zonder schoon te maken in plasstik folie,en leg hem in de ijskast je kunt er de volgende dag weer verder mee doen.

Tip #4303


Droog maken met de sla centrifuge

Net schoongemaakte verfborstels en rollers krijg je snel droog door ze even in saladezwierder te stoppen. Het water spat er zo uit en je kan snel met een ander kleurtje beginnen.

Nadia
Tip #4778


Bewaar de kwast in latex handschoenen

Als je je verfklus even een paar dagen moet onderbreken. Ik doe, vanwege verfallergie, latex handschoentjes aan en na het verfen pak ik de kwast vast en wikkel ik daar mijn handschoen omheen en draai het zover om de kwast heen dat het redelijk afgesloten is. Ben nu 3 weken af en aan aan het verfen en mijn kwasten zijn nog steeds zacht en bruikbaar.... plus geen vieze handen van de kwast.

peeeetje
Tip #9354


Bewaar de kwasten in water.

Ik heb van een Professionele schilder een tip gekregen om kwasten ongeveer een dag of 4 te bewaren voordat je weer verder gaat met de schilderklus. Geldt voor alle laksoorten: Zet de kwasten in een pot met water, dan hoef je wanneer je ze weer nodig hebt, alleen het water eraf te slaan! Geen problemen meet met lekkerde dunne verf zoals wanneer je ze in de terpentine zet.

Suzanne
Tip #2652


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen