De beste tips

Airfryer schoonmaken

#1. Airfryer met de hand afwassen

De Airfryer kan in de vaatwas maar het is handiger en makkelijker om het met de hand af te wassen. Doorloop het volgende stappenplan als je jouw airfryer wilt schoonmaken:

  1. Doe het mandje in de spoelbak met warm water en ga er met een zachte borstel zacht overheen.
  2. Keer het mandje om en doe de onderkant.
  3. Neutraliseer de eventuele geur die overblijft met citroen.

    Lukt dit niet? Gebruik dan een Airfryer reiniger, bijvoorbeeld van HG.
Airfryer schoonmaken

#2. Airfryer schoonmaken met vochtig doekje

Ik gebruik sinds kort altijd een airfryer in plaats van een friteuse. Dit maakt de patat en de snacks een stuk minder vettig. Als je het idee hebt dat je airfryer vies begint te worden, is het handig om deze wel schoon te maken. Dit kun je het beste doen met een vochtig doekje. Dit komt omdat het vochtige doekje er voor zorgt dat je alle viezigheid er makkelijk vanaf kunt halen. Het is handig om hier voor te zorgen dat het doekje niet te nat is. Anders wordt het namelijk een vieze natte bende in je airfryer. Daar zit je natuurlijk ook niet op te wachten.
Airfryer schoonmaken

#3. Airfryer schoon maken

Als ik mijn airfryer schoon wil maken, is dit soms best een klus. Ik ben er echter achter gekomen dat het mogelijk is om de airfryer schoon te maken door middel van de bak. Hier kun je namelijk een sopje in maken om alles mee schoon te maken.
Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Airfryer schoonmaken

Airfryer schoonmaken met citorenschijven

Leg in de bak van de Airfryer aluminiumfolie zoveel mogelijk tegen de rand zonder oneffenheden. Snij plusmius 4 citroenen in schijfjes en verdeel die over de aluminumfolie zodat er geen folie meer is te zien. Doe de Airfryer aan voor plusminus 15 minuten op 180 graden. Als hij klaar is zien je het resultaat. Herhalen mag en kan, maar dan wel met nieuwe folie en nieuwe citroenschijfjes.

Airfryer schoonmaken

Airfryer schoon houden en schoon maken

Een stuk bakpapier er in leggen voorkomt veel ergernis. Schoonmaken doe ik door de bak en mand te weken met heet water plus een dopje vloeibare soda.

Airfryer schoonmaken

Mijn Stappenplan!

Ik heb altijd succes gehad met de volgende methode om mijn airfryer grondig schoon te maken:

  1. Ik begin met het uitschakelen en loskoppelen van de airfryer om ervoor te zorgen dat deze volledig is afgekoeld.
  2. Ik verwijder alle verwijderbare onderdelen, zoals het mandje en de lade, en ik maak ze schoon in warm zeepwater. Ik laat ze even weken om eventueel aangekoekt vuil los te weken.
  3. Ik gebruik een zachte borstel of een spons om de binnenkant van de airfryer voorzichtig schoon te vegen. Als er hardnekkige vlekken zijn, maak ik een pasta van zuiveringszout en water en gebruik ik dit om ze voorzichtig te schrobben.
  4. Dan veeg ik alle oppervlakken van de airfryer schoon met een vochtige doek. Zorg ervoor dat er geen water in de elektrische componenten terechtkomt.
  5. Ik maak de verwijderbare onderdelen grondig droog voordat ik ze weer in de airfryer plaats.

Tot slot, ik vergeet niet om de buitenkant van de airfryer ook schoon te vegen.

Laat via hartjes weten wat je van mijn tip vond!

Nog 1 andere tip

Airfryer schoonmaken

Vettigheid er gemakkelijk uit

Vul de bak van de airfryer met water, en een beetje zeep. Zet vervolgens de airfryer aan, 5 minuten op 200 graden is voldoende en alle viezigheid spoel je er zo uit. Geen geboen en gezeur.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen