De beste tips

Autoruit schoonmaken

#1. Streeploze autoramen

Voor mooie streeploze schone autoramen gebruik ik ruitenreiniger en stukken papier. Sproei ruitenreiniger op het raam en veeg het droog met papier. Droog het verticaal af. (Van boven naar onder) ruitenreiniger is te koop bij tankstations en is niet duur. Let wel dat het ruitenreiniger niet uit zichzelf mag opdrogen, want dan is het raam niet meer streeploos. Zeker het proberen waard.

Autoruit schoonmaken

#2. Huismiddel bevroren ruiten

Een ideaal huismiddel tegen bevroren ruiten is wat azijn of afwasmiddel in het sopje voordat je de boel afneemt. Hierdoor gaan autoruiten ook minder snel beslaan.

Wat ook kan helpen is 4 delen van een ui in een bak met water doen en daar de ramen mee afnemen. Dit heeft een goede werking tegen beslagen autoruiten. Dit werkt echt en is echt een tip van oma!

Autoruit schoonmaken

#3. Dode vliegjes van autoruit poetsen

De voorruit van je auto is dikwijls niet goed zuiver te maken vanwege de aangekleefde dode insecten. Je neemt een plastieken gaasnetje (waarin sinaasappels of dergelijke verpakt waren) en wikkel dit rond je spons. Als je hiermee poetst - uiteraard gedrenkt in autoshampoo - heb je een beter resultaat en alle dode vliegjes zijn in een wip van de voorruit verdwenen!

Bekijk 4 andere tips

De nieuwste tips

Autoruit schoonmaken

Raar maar waar

Plak maandverband op je hand en boen dan de ruit

Autoruit schoonmaken

Autoruit schoonmaken met afwasmiddel

Met wat afwasmiddel kom je een heel eind. Je ruit wordt mooi schoon en wordt daarbij ook nog eens ontvet. Gebruik wel een poetsdoek of in ieder geval iets wat geen stukjes achter kan laten zoals een keukenrol
Autoruit schoonmaken

Vieze autoruiten schoonmaken

Vuile (Vettig, vliegen, sigarettenrook)autoruiten zowel binnen als buiten kunt u het best kuisen met een oplossing van Ammoniak. (opgepast, te geconcentreerde ammoniak lost rubber (ruitenwussers)op. Voor gewone schoonmaak of ijs ontdooiing kunt u best ontaarde Ethylalcohol oplossing gebruiken of nog beter Isopropylalcohol. Geen methylalcohol, deze lost eveneens rubber op.

Nog 4 andere tips

Autoruit schoonmaken

Vliegen op motorscherm verwijderen

Als je je ruit van de motor goed in de was houdt en er zijn vliegen op gekomen spuit je of nevel je er water op en enkele minuten later wrijf je ze er zo af, zonder krassen op je ruit te krijgen.

Autoruit schoonmaken

Vogelpoep van autoruit verwijderen

Vliegen, vogelpoep op de autoruit of caravan verwijderen gaat goed met een oude panty of kous.
Autoruit schoonmaken

Insecten op voorruit verwijderen

Insecten op de voorruit van de auto zijn gemakkelijk te verwijderen met een door het sop gehaalde panty (kousje).

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Autoruit schoonmaken

Plakresten autovignet verwijderen

Verwijder het autovignet met een verfkrabbertje ( voor ruiten ). Voor de lijmresten kunt u een beetje brandspiritus gebruiken.