Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen, wat te doen?

De keukenafvoer of de afvoer van de wasbak zijn plekken in huis die zo nu en dan verstopt kunnen raken. De gootsteen loopt dan langzaam leeg of zelfs helemaal niet meer door. Met onderstaande tips op Oma weet raad kun je als geen ander de gootsteen ontstoppen. Vaak kan dat met een ontstopper maar soms ook zonder ontstopper dankzij huismiddeltjes zoals baking soda, azijn of een vaatwastablet. Als dat niet lukt zijn er ook andere manieren om het sifon weer leeg te krijgen zodat het water weer goed doorloopt.

Gootsteen ontstoppen met afwasmiddel

Ik kom er net achter dat je met afwasmiddel en heet water een verstopte gootsteen kan ontstoppen. Doe wat afwasmiddel in de afvoer of als je 2 wasbakken hebt in beide afwasmiddel doen. Even 10 minuten laten inweken in die tussen tijd vul je de waterkoker met water zet hem en aan en dan heet water in de afvoer(en ) doen en je gootsteen loopt weer door.

Jolanda Pater
Tip #7562


Bakpoeder met azijn door de afvoer spoelen

Een zakje bakpoeder en een flinke scheut azijn door de afvoer gooien!

Maris
Tip #5084


Senseo pad ontstopt de gootsteen

Een Senseo pad op je afvoer leggen en spoelen met kokend heet water.

delinde2011
Tip #7947


Koffiedik als ontstopper

Ik gooi 1x per maand maand mijn koffiedik door de gootsteen en doucehput heen, nooit last van verstopping meer gehad.

Jan Lohman
Tip #5446


Soda en azijn tegen verstopping

Om te voorkomen dat je gootsteen verstopt raakt gooi je er regelmatig een paar lepels soda en een scheut schoonmaak azijn als het uitgeknispert is dan is het weer schoon.

Lydia
Tip #3536


Verstopte afvoer ontstoppen met tuinslang

Een stevig verstopte afvoer, welke niet meer te ontstoppen is met HG o.i.d., ontstop je door in de afvoerpijp een tuinslang te stoppen (zo ver mogelijk) en deze bij de opening om te wikkelen met een poetsdoek zodat het water niet direct terug spuit. Vervolgens met ducktape de overgang van tuinslang en bovenkant afvoer goed dicht tapen zodat er geen water meer omhoog kan komen en de kraan maximaal open zetten, zo wordt er een druk opgebouwd en zal de verstopping als het ware weggespoeld worden. Werkte erg goed bij mij.

Rowan
Tip #6414


Gootsteen ontstoppen met baking soda

Doe een theelepeltje baking soda (te koop bij een reformwinkel) in het putje. giet daarover schoonmaakazijn en het gaat bruisen. het putje is weer brand schoon

Betsy
Tip #5575


Gootsteen ontstoppen met koffiedrab

Als je koffiezet met een percolator kun je de koffiedrab door de gootsteen spoelen. Dit schuurt de afvoer op een zachte manier schoon en hij raakt noot verstopt.

Frans
Tip #3259


Soda tegen verstopping

Doe 1 x in de week een schepje soda, opgelost in heet water in de gootsteen, dit houdt de afvoerpijpen schoon.

Hella
Tip #1302


Gootsteen ontstoppen met soda

Bij een verstopte gootsteen eerst soda in de afvoer en flink naspoelen met heet water en/ of de gootsteen afsluiten met de rubberen stop daarna de gootsteen vol laten lopen met water (zo komt er behoorlijk wat druk op te staan) en daarna de stop eruit trekken. Als het niet direct gaat lopen dan de stop weer terugplaatsen en opnieuw. Succes!

Tip #7573


Verstopte afvoer doorspoelen met azijn

Jaren geleden had ik last van een chronisch verstopte afvoer in de keuken. Vanalles geprobeerd maar niets baatte, de afvoer liep heel langzaam door. Tot ik mijn koffiezetapparaat ontkalkte met azijn die ik, goed heet, de afvoer inkiepte, met als resultaat een acuut ontstopte afvoer! Kalk is veelal de helft van de verstopping naast vet. Aangezien azijn ook goed tegen vet werkt bleek dit DE oplossing.

Marco
Tip #4775


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Afwasmiddel werkt ook als afvoer ontstopper

Spoelt het water niet weg, of loopt het water terug door je afvoertje van je boiler in je keukenkastje, gooi een halve fles afwasmiddel in de gootsteen, en laat dan een uur lang de heet waterkraan lopen.
Vaak is de oorzaak vet in de afvoerbuizen.
Het kost een paar euro aan gas en water, maar dat is altijd vele malen goedkoper dan een ontstoppingsbedrijf laten komen.

Sjaak
Tip #3525


Soda oplossen in kokend water

Een zak soda oplossen in kokend heet water en dan in de gootsteen of toilet.evt herhalen. Werkt beter dan de duurdere middelen. Om het te verkomen gewoon een keer in de maand of twee maanden herhalen.

Jeannette
Tip #4034


Pomp lucht door de afvoer

Zet de slang van een luchtbedpomp/fietspomp in het gat van de afvoer, probeer de ruimte om het gat zo klein mogelijk te maken en...pompen!

Julian
Tip #5222


Gebitsreiniging tablet oplossen in wasbak

Als de gootsteen is verstopt, kun je een tablet voor een gebit te reinigen oplossen in water in de wasbak en dan als het is opgelost de stop eruit trekken.

Monique
Tip #1083


Brei naald door de gootsteen bewegen

Vindt u het ook vervelend dat De was bak verstopt zit? beweeg dan een brei naald door de gootsteen en aantal keer herhalen! Dit werkt echt!

Stijn
Tip #4431


Gootsteen ontstoppen doe je zo

Een gootsteen of wasbak kan je simpelweg het beste ontstappen met een zuigontstopper. Heb je niet zo'n raar rood ding in de buurt staan? Mix dan wat baking soda en schoonmaakazijn. Dat gaat lekker bruisen en schuimen!

- Begin met het gieten van kokend water in de verstopte gootsteen.
- Voeg zuiveringszout of baking soda toe
- Voeg daarna een kop schoonmaakazijn toe
- Daarna weer kokend heet water erin en als het goed is krijgt de ontstopping een grote uitdaging te verstoppen!

Wist je zelfs dat het soms lukt om de gootsteen te ontstoppen met een volle fles cola? Ook deze truuk kan je proberen en is wellicht de goedkoopste methode!

Keesje
Tip #18140


Gootsteen ontstoppen: Driehoek soda

Bij een verstopte gootsteen 1 zak driehoek soda in de afvoer strooien en daarna met heet water goed naspoelen .Als 1 keer nog niet voldoende is herhaald men dit nog een keer, gegarandeerd heb je succes

Willie Berghuis
Tip #2545


adpoeder en azijn in de afvoer

Bakpoeder in de afvoer en dan een scheutje azijn. Werkte perfect nadat alle dure middelen niet meer werkten.

Tip #8274


Spoel gebruikte filterkoffie door gootsteen

Om het verstoppen van je gootsteen tegen te gaan gooi je af en toe de inhoud van je gebruikte filterzakje leeg in de gootsteen, en gewoon doorspoelen.

Hillie de Jonge
Tip #1086


Afvoer ontstoppen

Gooi af en toe een tablet gebitsreiniger in de afvoer

Rientje
Tip #21668


Gootsteen ontstoppen

Gebruik hiervoor gestampte muisjes en mix dit met een thee lepel olijf olie. Als laatst voeg hier twee eetlepels norit aantoe en herhaal dit twee tot drie keer. Uw probleem binnen no time opgelost.

Hiske
Tip #18295


Spoel koffieprut door de gootsteen

Gootsteen verstopt, doe de koffieprut (verse) in het putje en spoel deze weg met kokend heet water.

Natasja
Tip #1085


Föhn het sifon

Waarschijnlijk wordt de verstopping veroorzaakt door gestold vet.
Oplossing: richt de föhn op het sifon, ploppen en heet water erdoor met afwasmiddel.
Enkele malen herhalen en voila!

Wubbels
Tip #14883


Afwasmachine blokjes door de gootsteen spoelen

Spoel 5 afwasmachine blokjes door de gootsteen met 6 liter kokend water, daarna elk half uur kokend water er doorheen gieten. Een hele nacht geen koud water meer doorheen laten stromen.

Sywert
Tip #5451


Koffieprut ontstopt gootsteen

Een goede manier om een verstopte gootsteenafvoer te voorkomen is om de koffieprut (uit koffiefilter, percolator of espressomachine) door de gootsteen weg te spoelen. Door dit dagelijks te doen raakt de afvoer door de schurende werking van de koffieprut nooit verstopt.

Frans
Tip #2290


Handjevol soda op de afvoer leggen

Het is erg goed voor je gootsteen als je af en toe een handjevol Soda op je afvoer legt en er dan een grote pan kokend water eroverheen gooit. Dit voorkomt, maar kan ook verstopping oplossen!

Judith
Tip #1084


Reinig de cyfon

Heel eenvoudig en werkt eigenlijk altijd. Haal de cyfon weg en maak hem schoon. Pak een tuinslang en duw deze ongeveer 25 cm. in de afvoer. Plak vervolgens MET DUCKTAPE de opening van de afvoer goed dicht. Zet eerst rustig water op de tuinslang en kijk of ie niet al teveel lekt bij de afvoer ( beetje kan altijd wel, je kunt hem ook vasthouden ). Als dit goed is zet dan de kraan helemaal open en spoelen maar. Gewoon 2/3 minuten laten spoelen. En weg is de verstopping. Een simpel en vrij schoon klusje.

Ruud uit Heerlen.
Tip #3670


Laat soda weken in de afvoer

Giet soda in de afvoer, laat het een half uur tot een uur weken en dan de hete kraan laten lopen.

Christina
Tip #4027


Gebruik een gootsteenzeefje tegen verstopping

Zit de afvoer van uw douche regelmatig verstopt met haren en ander vuil? Er is een heel eenvoudige oplossing: het welbekende gootsteenzeefje van metaal of plastic! Past in vrijwel elke doucheafvoer en het enige dat u na de douchebeurt hoeft te doen is even het zeefje leeghalen. Een kind kan de was doen en u hoeft nu niet allerlei ontstoppers te kopen om de afvoer weer vrij te maken.

Philip Greep
Tip #4353


Soda als afvoer ontstopper

Het gebruik van soda in combinatie met kokend heet water, is wel aan te raden als de afvoer verstopt zit. Maar als preventie gooi ik mijn filterzakje leeg in de gootsteen, het koffiedik voorkomt dat de rotzooi opnieuw kan aankoeken.

Janneke Zandbergen
Tip #5791


Cola door de afvoer spoelen

Een goedkope fles cola door de afvoer spoelen mag ook nog wel eens werken.

Lidwina
Tip #4803


shampoo

Een beetje anti roos shampoo gebruiken, dit brand alles weg

Thea
Tip #22132


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen