Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gootsteen ontstoppen met afwasmiddel

Ik kom er net achter dat je met afwasmiddel en heet water een verstopte gootsteen kan ontstoppen. Doe wat afwasmiddel in de afvoer of als je 2 wasbakken hebt in beide afwasmiddel doen. Even 10 minuten laten inweken in die tussen tijd vul je de waterkoker met water zet hem en aan en dan heet water in de afvoer(en ) doen en je gootsteen loopt weer door.

Jolanda Pater
5 6


Soda oplossen in kokend water

Een zak soda oplossen in kokend heet water en dan in de gootsteen of toilet.evt herhalen. Werkt beter dan de duurdere middelen. Om het te verkomen gewoon een keer in de maand of twee maanden herhalen.

Jeannette
2 0


Brei naald door de gootsteen bewegen

Vindt u het ook vervelend dat De was bak verstopt zit? beweeg dan een brei naald door de gootsteen en aantal keer herhalen! Dit werkt echt!

Stijn
1 0


Bakpoeder met azijn door de afvoer spoelen

Een zakje bakpoeder en een flinke scheut azijn door de afvoer gooien!

Maris
1 0


Gebitsreiniging tablet oplossen in wasbak

Als de gootsteen is verstopt, kun je een tablet voor een gebit te reinigen oplossen in water in de wasbak en dan als het is opgelost de stop eruit trekken.

0 1


Handjevol soda op de afvoer leggen

Het is erg goed voor je gootsteen als je af en toe een handjevol Soda op je afvoer legt en er dan een grote pan kokend water eroverheen gooit. Dit voorkomt, maar kan ook verstopping oplossen!

0 0


Spoel koffieprut door de gootsteen

Gootsteen verstopt, doe de koffieprut (verse) in het putje en spoel deze weg met kokend heet water.

0 0


Spoel gebruikte filterkoffie door gootsteen

Om het verstoppen van je gootsteen tegen te gaan gooi je af en toe de inhoud van je gebruikte filterzakje leeg in de gootsteen, en gewoon doorspoelen.

0 0


Koffieprut ontstopt gootsteen

Een goede manier om een verstopte gootsteenafvoer te voorkomen is om de koffieprut (uit koffiefilter, percolator of espressomachine) door de gootsteen weg te spoelen. Door dit dagelijks te doen raakt de afvoer door de schurende werking van de koffieprut nooit verstopt.

Frans
0 0


Driehoek soda door de afvoer spoelen

Bij een verstopte gootsteen 1 zak driehoek soda in de afvoer strooien en daarna met heet water goed naspoelen .Als 1 keer nog niet voldoende is herhaald men dit nog een keer, gegarandeerd heb je succes

Willie Berghuis
0 0


Reinig de cyfon

Heel eenvoudig en werkt eigenlijk altijd. Haal de cyfon weg en maak hem schoon. Pak een tuinslang en duw deze ongeveer 25 cm. in de afvoer. Plak vervolgens MET DUCKTAPE de opening van de afvoer goed dicht. Zet eerst rustig water op de tuinslang en kijk of ie niet al teveel lekt bij de afvoer ( beetje kan altijd wel, je kunt hem ook vasthouden ). Als dit goed is zet dan de kraan helemaal open en spoelen maar. Gewoon 2/3 minuten laten spoelen. En weg is de verstopping. Een simpel en vrij schoon klusje.

Ruud uit Heerlen.
0 0


Laat soda weken in de afvoer

Giet soda in de afvoer, laat het een half uur tot een uur weken en dan de hete kraan laten lopen.

Christina
0 0


Soda als afvoer ontstopper

Het gebruik van soda in combinatie met kokend heet water, is wel aan te raden als de afvoer verstopt zit. Maar als preventie gooi ik mijn filterzakje leeg in de gootsteen, het koffiedik voorkomt dat de rotzooi opnieuw kan aankoeken.

Janneke Zandbergen
0 0


Cola door de afvoer spoelen

Een goedkope fles cola door de afvoer spoelen mag ook nog wel eens werken.

Lidwina
0 0


Afwasmachine blokjes door de gootsteen spoelen

Spoel 5 afwasmachine blokjes door de gootsteen met 6 liter kokend water, daarna elk half uur kokend water er doorheen gieten. Een hele nacht geen koud water meer doorheen laten stromen.

Sywert
0 0


Pomp lucht door de afvoer

Zet de slang van een luchtbedpomp/fietspomp in het gat van de afvoer, probeer de ruimte om het gat zo klein mogelijk te maken en...pompen!

Julian
0 0


Gootsteen ontstoppen met soda

Bij een verstopte gootsteen eerst soda in de afvoer en flink naspoelen met heet water en/ of de gootsteen afsluiten met de rubberen stop daarna de gootsteen vol laten lopen met water (zo komt er behoorlijk wat druk op te staan) en daarna de stop eruit trekken. Als het niet direct gaat lopen dan de stop weer terugplaatsen en opnieuw. Succes!

0 0


Senseo pad ontstopt de gootsteen

Een Senseo pad op je afvoer leggen en spoelen met kokend heet water.

delinde2011
0 0


adpoeder en azijn in de afvoer

Bakpoeder in de afvoer en dan een scheutje azijn. Werkte perfect nadat alle dure middelen niet meer werkten.

0 0