De beste tips

Verstopte wc

#1. Ontstoppen WC tip

Als een WC verstopt is, zorg dan gewoon dat u er snel bij bent.

Wat erg goed werkt is: de pot vullen met spoelwater tot vlak onder de rand en dan zult u zien dat dit langzaam doorloopt. Als dit gebeurt, dan spoelen door de druk/gewicht van het water in de pot vaak restjes mee van de verstopping. Wc papier, ontlasting, ...u kent het wel. Herhaal dit proces als het water is weggelopen. Na een paar keer vullen en door laten lopen zakt als het goed is plotsklaps het waterpeil en is de verstopping weg. Zo niet, dan heeft u een fikse verstopping en werken andere methodes op deze pagina.

Verstopte wc

#2. Verstopte wc doorspoelen

Doorspoelen tot het water hoog staat dan 10 keer snel met de wc borstel op en neer erin. Bij de 11de keer borstel er snel uittrekken. Een slimme truc dat perfect werkt.

Verstopte wc

#3. Wc ontstoppen met kokend water

De wc ontstop je door er een paar (6 tot 10) liter heet kokend water in te gooien en daarna met een gootsteen zuignap goed in de pot te bewegen.

De nieuwste tips

Verstopte wc

WC ontstoppen 🚽

Spuit een flinke scheut afwasmiddel in het toilet en ga snel op en neer met de wc borstel in het gat van het toilet (wel diep genoeg)… herhaal dit meerdere keren en na een beetje geduld loopt dan in 1x het water weg!

Je moet een beetje geduld hebben maar in 1 keer zie je wat gebeuren!

Verstopte wc

Opa pakte de ontstopper altijd

Wat mijn opa hier altijd over zei: "Gebruik een ouderwetse ontstopper."

Een klassieke rubberen ontstopper kan zeer effectief zijn om een verstopte wc op te lossen. Plaats de ontstopper over de afvoeropening van de wc, duw deze stevig naar beneden en trek hem snel omhoog.

Herhaal dit enkele keren totdat het water begint weg te lopen. Deze eenvoudige en ouderwetse methode kan veel verstoppingsproblemen verhelpen zonder het gebruik van chemicaliën.

Verstopte wc

Verstopte wc door babydoekjes

een emmer vullen met heet water en een beetje afwasmiddel, probleem is direct opgelost.