Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wasverzachter alternatief

Wat is een goed alternatief voor wasverzachter?

Hoewel wasverzachter kleding lekker laat ruiken, is niet iedereen dol op het gebruik ervan. Wasverzachters zijn niet altijd 100% milieu- of diervriendelijk en sommige stoffen kunnen de huid irriteren. Er bestaan gelukkig ook alternatieven voor wasverzachter uit de fabriek.

Azijn werkt als wasverzachter en ontkalker

Vul het wasverzachterbakje van de wasmachine met azijn. Je was is even zacht als met de dure wasverzachters. 1 keer per maand een kookwas draaien met azijn ontkalkt ineens ook je machine. Voor mensen die allergisch zijn aan wasverzachter, de jeuk is verleden tijd na een wasbeurt met azijn. Raar maar waar; de was ruikt lekker fris en helemaal niet naar azijn.

Michele
Tip #5627


Wasverzachter gebruiken als cremespoeling

Kan je je haar net als mij echt niet wassen zonder cremespoeling omdat er anders geen einde komt aan de klitten maar is het op? Gebruik dan de wasverzachter, helpt als een trein!

Linsey
Tip #5028


Azijn als wasverzachter (en tegen schimmel)

Je kunt het goedkoopste vloeibare wasmiddel gebruiken en als wasverzachter/kleurbehoud in het wasverzachterbakje gewone azijn gieten. Azijn behoedt ook voor schimmel in de wasmachine.

Hanneke de jong
Tip #3420


Azijn als wasverzachter

Azijn (lidl) gebruiken als wasverzachter. 

Kim v iersel
Tip #14543


Witte azijn als wasverzachter

In plaats van wasverzachter te gebruiken, gebruikt u witte azijn in het laatste spoelwater (geld alleen voor de witte was) het laat zich daarna heerlijk strijken en is ook nog goed voor de wasmachine (kalk aanslag)

Oscar
Tip #2192


Waspoeder voor lekker ruikende was

Te veel wasverzachter is schadelijk voor de droger. Je kunt de was ook lekker laten ruiken door in de droger een washandje, waarin een beetje waspoeder zit, mee te draaien. Wel het washandje goed dichtknopen!

Willeke
Tip #3199


Was wordt zachter als je wast met regenwater

Voor mensen met parfumallergie is een wasverzachter vaak geen oplossing. Tip! Hang de was buiten te drogen, als het gaat regenen laten hangen en anders wordt wel weer droog en je was is een stuk zachter. Dit komt doordat er in regenwater geen kalk zit. Ook je kleding wassen in de machine met regenwater zorgt voor het zelfde effect als een wasverzachter. Het is trouwens ook beter voor de machine want je gebruikt water zonder kalk.

Jonneke
Tip #5861


Wassen met azijn

Het antwoord op veel. Azijn is beter voor je wasmachine, beter voor je wasgoed, beter voor milieu, beter voor je portemonnee. Waarom dure en milieu onvriendelijke verzachter kopen als het zelfs nergens beter voor is?

AESH
Tip #4693


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen