De beste tips

Kookring alternatief

#1. Aluminiumfolie als kookring alternatief

Als je een kookring wilt gebruiken, heb je deze niet altijd in huis. Hierom is het mogelijk om aluminiumfolie hiervoor te gebruiken. Door de aluminiumfolie in een ronde vorm te maken, is het mogelijk om deze als een alternatief voor een kookring te gebruiken.
Kookring alternatief

#2. Bakring zelf maken

Je kan een bakring of kookring ook zelf maken. Je moet hiervoor een leeg conserven blikje gebruiken. Haal de onderkant en de bovenkant eruit met een blikopener. Zorg er wel goed voor dat de randen niet scherp zijn en gebruik dit na het wassen als jouw eigen bak- of kookring

Kookring alternatief

#3. Kookringen zelf maken

Om een gerecht bijvoorbeeld rijst leuk te serveren, gebruik ik een leeg blikje, haal de bodem eruit. Zet het op het bord, doe er de rijst in, druk het aan met flessen schraper. Haal het blikje omhoog, leuk om te zien en het kost helemaal niks. Je kunt er allerlei blikjes voor gebruiken.

De nieuwste tips

Kookring alternatief

Dessert ringen

Ik heb gewoon afvoerpijp gekocht met verschillende diameter en op verschillende hoogte afgezaagd. Goed schoongemaakt maar voor de zekerheid aan de binnenkant losse folie gedaan en heb hierdoor heel veel keuze
Kookring alternatief

Kookring alternatief gebruiken

Een kookring vind ik erg handig om te hebben, maar je hebt er niet altijd een. Wanneer ik er eentje nodig heb, maar ik heb hem niet bij de hand gebruik ik gewoon een leeg blikje. Vanuit mijn mening, werkt dat net zo goed als zo’n soort ring. Het is een kwestie van kijken wat het beste voor jou werkt. Ik heb ook wel eens gezien dat mensen het gewoon met een glas deden.