De beste tips

Draaigatje Bestrijden

#1. Draaigatje bestrijden met Mierengel

Als de standaard middeltjes niet lukken is het tijd voor het echte werk en moet je aan de slag met mierengel, dit werkt uiterst goed en lijkt wel de enige oplossing te zijn.

Draaigatje Bestrijden

#2. Verwijder de voedselbronnen

Draaigatjes worden vaak aangetrokken door voedselresten. Zorg ervoor dat je voedsel goed opbergt en schoonmaakt. Zorg ook dat je wat ze kunnen eten niet makkelijk toegankelijk is.

Draaigatje Bestrijden

#3. Aanpakken die Draaigatjes!

Het eerste wat ik zou doen, is grondig schoonmaken. Draaigatjes gedijen goed in vuile omgevingen. Ik zou alle voedselresten en organisch materiaal verwijderen, vooral in de keuken en nabij vuilnisbakken.

Draaigatjes vinden vaak hun weg naar binnen via kieren en openingen in muren en ramen. Ik zou ervoor zorgen dat alle mogelijke toegangspunten goed zijn afgedicht, met name in de buurt van de keuken.

Dan komt ie: 

De koffie of knoflookval

Koffie- of knoflookval: Een effectieve en milieuvriendelijke manier om draaigatjes te vangen, is door een val te maken met koffiedik of knoflook. Ik zou een kleine kom met koffiedik of knoflooktenen in de geïnfecteerde ruimte plaatsen. De geur trekt de draaigatjes aan, en ze zouden in de val terechtkomen.

Als de infestatie ernstig is, zou ik overwegen om natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals diatomeeënaarde te gebruiken. Dit poeder is onschadelijk voor mensen en huisdieren, maar de scherpe deeltjes beschadigen de buitenste laag van de insecten en zorgen voor uitdroging.

Mediterrane mier bestrijden met aaltjes?

Aaltjes zijn met het blote oog niet te zijn. Onder de microscoop zijn ze echter wel waar te nemen, als rondwormen. Aaltjes worden veelal ingezet om tuinplagen te bestrijden. Zelf sterven de aaltjes ongeveer na zes weken. Aaltjes worden veelal ingezet voor ongedierte die planten kunnen aantasten: denk hierbij bijvoorbeeld aan slakken of dus mieren.