De beste tips

Heermoes Bestrijden

#1. Oma's Tips tegen Heermoes

Mijn oma gaf mij vroeger al veel goede tips om Heermoes te bestrijden. Lees hier wat je het beste kan doen:

Kleine bestreiding:

  1. Heermoes ook wel Paardestaart is goed aan te pakken met zout. Je moet dan wel even zout wat groot inkopen en niet met een kleine hoeveelheid zout in de weer gaan. 
  2. Alles plukken, worterls erbij proberen te plukken en worteldoek eroverheen, maakt de boel in ieder geval iets zwakker. Dit zou je wel vaak moeten doen en soms moeten combineren met wat zout. Deze methode werkt alleen als je de plant op allerlei manieren blijft verzwakken.
  3. Heermoes doet het vooral op slechte grond, je moet de grond dus verrijken om het heermoes moeilijker te maken (kalium en fosfor)
  4. Koop een spitvork, deze werkt redelijk tegen heermoes. 

Forse bestreiding:

  1. Ook kan je door een bemesting met Kalium en Fosfor en daarna met een groot zeil het stuk afdekken ook heermoes doen verdwijnen. 
  2. Chemische bestreiding zouden wij nooit doen, dan verlies je van de natuur. 
Heermoes Bestrijden

#2. Die worteltjes aanpakken

Je moet spullen gebruiken die de wortels aantasten, de plantjes alleen is niet genoeg. Er zijn wat BIO spulletjes op de markt tegen heermoes van Ecostyle. Ik zou deze inzetten als je echt niet meer weet hoe je heermoes moet aanpakken. 

Heermoes Bestrijden

#3. Uittrekken en ter plekke laten liggen.

Uittrekken en ter plaatse laten liggen. Zo geven ze de voedingsstoffen terug aan de grond en verrijkt de bodem zichzelf. Na een tijdje blijft de heermoes weg. Helpt echt... ba 1 jaar zie ik al een opmerkelijk verschil.