De beste tips

Spinnen bestrijden

#1. Spinnen verjagen met azijn

Al jaren verjaag ik spinnen met azijn. Binnen staat een bakje met wat azijn (met eucalyptusgeur zodat ik het zelf niet zo vind ruiken). De ramen zemen met water met een scheut azijn en de omgeving besprenkelen met azijn. Water in een plantenspuit doen en spuiten maar!
Spinnen bestrijden

#2. Spinnen buiten zetten in potje

Ik ben niet dol op spinnen maar ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om deze beestjes dood te meppen of op te zuigen. Dus ik pak een potje of glas, doe het over de spin heen en schuif er een A4-tje onder. Dan kun je de spin vervolgens uit het raam naar buiten zetten of een mooi plekje zoeken in de tuin. Spinnen in huis voorkomen is denk ik voornamelijk te doen door luchtgaten en andere openingen naar buiten te dichten met een gaasje of iets dergelijks. Ik snap eigenlijk niet zo goed hoe de spinnen binnen komen.

Spinnen bestrijden

#3. Spinnen houden niet van citroen

Spinnen zijn geen fan van de geur van citroen, dus wrijf met een citroenschil alle deur- en raamkozijnen in. Of meng wat citroen met water en spuit dit vervolgens op alle kozijnen en scheurtjes en kiertjes. Zie je binnen een spinnenweb? Verwijder deze dan, zodat de spin niet terug kan keren. Gebruik hiervoor een bezem of een stofzuiger als je er niet goed bij kunt. Vooral plaatsen waar minder vaak afgestoft of gestofzuigd wordt, zijn populaire plekken voor spinnen om een web te bouwen.

De nieuwste tips

Spinnen bestrijden

Pak ze met de kruimeldief!

Spinnen kan je eenvoudig pakken en verwijderen met een kruimeldief!

Spinnen bestrijden

Mentol-, mint -, of eucalyptus olie op een watje doen en bij je raam venster leggen, zeker er geen spin binnen komt dus heerlijk slapen deze zomer maanden zonder spinnen 😉

Mentol-, mint -, of eucalyptus olie op een watje doen en in je venster leggen het betreffende raam, heerlijk slapen deze zomer maanden met open raam zonder spinnen 😉

Spinnen bestrijden

Houd uw huis schoon en insectvrij

Spinnen houden van insecten. Om spinnen in huis te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je huis schoon en vrij van insecten is. Spinnen verstoppen zich het liefst op plekken waar je moeilijk bij kunt komen. Daarom loont het om tijdens het schoonmaken extra je best te doen om ook deze plekjes schoon te maken. Houd ze buiten door horren te plaatsen of ramen en deuren te sluiten. Pepermuntolie is ook nog een middel waar spinnen een grondige hekel aan hebben. Meng wat pepermuntolie met water en doe het in een sprayfles. Spray het hele huis door. Doe dit enkele keren per week en je zult zien dat er een stuk minder spinnen in huis te zien zijn. Versterk het effect door watjes doordrenkt met pepermuntolie op de favoriete plekjes van de spinnen neer te leggen.