De beste tips

Gezichtscrème zelf maken

#1. Gezichtslotion maken? Rozenblaadjes

Om zelf een gezichtstonic of lotion te maken kan men het best 200 gram rozenblaadjes plukken en in water leggen zodat de rozenblaadjes daar kunnen intrekken en na enige tijd heb je een natuurlijke gezichtslotion zonder conserveermiddelen of andere onnatuurlijke toevoegingen. Puur natuur en het ruikt heel erg lekker!

Gezichtscrème zelf maken

#2. Zo maak je zelf een gezichtscrème

Gezichtscrème zelf maken:
Amandelcrème:
Deze zelf gemaakte crème werkt verzachtend, heeft een ontstekingsremmende werking en ruikt bovendien heerlijk fris.
BENODIGDHEDEN:
3 eetlepels (bijen)was
4 eetlepels glycerine
10 – 15 druppels etherische olie
9 eetlepels amandelolie
Zo maak je de crème:
Vermeng de bijenwas samen met de olie (au bain-marie) in een glazen kom boven een pan met kokend water. Voeg daarna al roerend de glycerine beetje voor beetje toe. Haal daarna de kom uit de pan en roer bijvoorbeeld lavendelolie door het mengelmoesje. Laat de inhoud afkoelen tot het begint te stollen, roer vervolgens totdat er een crème ontstaat.

Kokos olie crème:
BENODIGDHEDEN
250 ml kokosolie
2 el amandelolie
1 el glycerine
Zo maak je de crème:
Kook een liter water in een pan. Zet hier nog een pan bovenop om de kokosolie in te smelten. Laat de kokosolie dertig minuten afkoelen. Voeg nu twee eetlepels amandelolie toe. Mix het goed door elkaar en zet het 25 minuten in de koelkast. Roer nogmaals alles goed door, totdat het een dikke crème wordt. Voeg een eetlepel glycerine en 120 ml afgekoeld water (uit de onderste pan) toe aan het mengsel. Klop alles goed door elkaar, net als met slagroom, en giet het over in een grote pot.

Gezichtscrème zelf maken

#3. Zelf gezichtscrème maken met avocado- en rozenbottelolie

Als je een droog gezicht hebt, is het verstandig om hier gezichtscrème op te smeren. Dit kun je het beste doen door het zelf te maken. Vaak kun je dit het beste doen met verschillende soorten olie. Door avocado- en rozenbottelolie te mixen, is het mogelijk om een fijne gezichtscrème te maken die je op je gezicht kunt doen.