Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Hoesten

Wat helpt er allemaal goed tegen het hoesten?

Hier vind je een overzicht van de meest interessante huis- en wondermiddeltjes tegen hoesten. Iedereen wil van die kriebelhoest af en Oma heeft bijna 50 tips onder elkaar staan van echte gebruikers en mensen!

Water met honing en suiker drinken tegen hoesten

200ml water koken,daar in 3 eetlepels honing en 3 eetlepels suiker oplossen.
Het is mierenzoet, maar helpt goed.
Wel af laten koelen, voor je het drinkt, iedere keer een beetje.

Dominique Dahmen
Tip #164


Smeer je voeten in met vicks

Smeer een laagje vicks onder je voeten en tussen je tenen sokken aan en het hoesten stopt binnen een paar minuten, voor kleine kinderen is luuf beter.

Sophia Sipkema
Tip #5147


Ketjap en citroensap

Bij een droge kriebelhoest meng ik altijd een eetlepel ketjap manis met een paar druppels citroensap en dat neem ik in voor het slapen gaan. Daar kan geen hoestdrank tegenop.

P.F. van Velzen
Tip #3485


Neem een theelepel suiker

Bij hoest, een theelepeltje suiker of suikerklontje helpt echt vooral voor kinderen.

Tip #2486


Cola drinken

Last van veel hoesten? Drink cola! Het helpt mij wel altijd. En trouwens, cola werd vroeger uitgevonden voor hoestdrank maar iedereen vond het zo lekker dat er een drankje van werd gemaakt maar de cola helpt nog steeds Het zelfde! ;)

Evaaa____
Tip #10561


Stukjes ui naast je bed

Snijd een ui in stukken en zet deze s'nacht naast het bed en je hebt geen last van de kriebelhoest, helpt ook bij verstopte neuzen en verkoudheid.

Anntje
Tip #2444


Honing, citroen en kaneel

Honing met citroen en een beetje kaneel.

Dounia
Tip #4542


Neem stroop

Bij de vervelende kriebelhoest; een paar keer per dag een theelepeltje schenkstroop.

Tip #7416
Boter op je neus en hals smeren

Smeer wat echte boter op je neus, onder je neus en op je hals. Als je je neus snuit, even opnieuw insmeren. En je slaapt perfect. Helpt ook bij keelpijn.

A.C.Jansen
Tip #5619


Natte hoek om nek binden

Droge hoest: Vroeger toen ik klein was deed m'n moeder altijd een natte goed uitgewrongen grote zakdoek om m'n nek (met veiligheidsspeld vast gemaakt). Dit hielp erg goed tegen de zere keel en het hoesten werd ook minder. Hoe groter ik werd hoe groter de doek werd.

Yvonne
Tip #449


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Voeten insmeren met vicks

Smeer vicks of inhalatiezalf onder de voeten en doe sokken aan. Het hoesten vermindert vrijwel direct.

Femke Pruyn
Tip #15472


Stroop met zwarte peper innemen

Als je last hebt van een kriebel hoest, een paarlepels huishoudstroop in een kopje en een halve eetl. zwarte peper goed door roeren en af toe een flinke theelepel nemen, Helpt echt.

Bria
Tip #450


Suikerklontje

Als je kriebelhoest hebt, helpt een suikerklontje inderdaad, ik had er namelijk erg last van vandaag, en ik heb het gebrobeerd, met als resultaat: Minder kriebelhoest! Super

Mar
Tip #4157


Drink thee van tijm

Last van vervelende vaste en kriebelhoest? Koop wat gedroogde tijm, doe ongeveer twee eetlepels in een grote mok en giet daar kokend water op. ongeveer 20 min. laten trekken. Wel de mok afdekken d.m.v. bijv. een schoteltje, anders koelt het water te snel af. Daarna flink wat honing toevoegen en af en toe een slokje nemen. Helpt prima tegen die nare kriebel en uw hoest zal snel losser worden.

C.Terhorst
Tip #1480


Water met suiker drinken

Heb je last van hoesten drink dan water met 2 à 3 scheppen suiker.

Allysha
Tip #4456


Eetlepel Slaolie

Bij hoesten 1 eetlepel slaolie. En de het hoesten zal minder zijn

Els
Tip #2163


Drink het sap van ui

Snij de uien in stukjes doe er 2 tot 3 lepels suiker op en laat het een uurtje staan je krijgt dan een siroop en die is goed voor de kriebbel hoest en is ook heel goed als je slijm hebt vast zitten in de lucht pijpen doe dit drie keer per dag werk net zo goed als wij vroeger als baby een ui onder het bed kregen als we veel deden hoesten.

Truus Vaesen
Tip #4130


Hoesten met hand omhoog

Heeft u ook last van lange hoesten doe u hand dan omhoog dan gaat het sneller voor bij

Babette aap
Tip #3826


Neem basterdsuiker en anijs

Doe bruine basterdsuiker in een pannetje en vul het met water tot e cm boven de bruine suiker, gooi er enige anijsdruppels of een anijsblokje in en breng het aan de kook, roeren totdat er een stroperige massa onstaat. Laten afkoelen en uw hoestdrank is klaar. Na enige dagen zal U al het vastzittend slijm ophoesten.

Christien Venema
Tip #1743


Ui ophangen bij het slapen

Als uw kleinkinderen (of de opa) last hebben van een hardnekkige hoest, vooral 's nachts, snij dan gewoon een grote ui middendoor, steek er een koordje door met een grote naald of maak een insnijding in het midden van de vlakke kant en bind dan het koordje om de uit, hang de twee helften zo dicht mogelijk bij het hoofd van het kind of den opa, en ze zullen voor de rest van de nacht rustig slapen.

Tackaert Lieve
Tip #452


Vochtige doek om de hals

Een vochtige doek om de hals bij hoesten is voor de nacht een uitkomst en een middeltje van mijn oma,

Conny
Tip #1862


Recept voor een hoestdrank

Last van een kriebelhoest. Maak je eigen hoestdrankje. Snipper twee uien, breek twee takjes zoethout in stukjes en neem wat laurierdrop. Doe dit in een pannetje. Doe er ongeveer een half litertje water bij. En laat dit alles zo'n half uurtje doorkoken. Het werkt echt!!!

Edith
Tip #2490


Laurierdrop

Een hele goede tip tegen kriebelhoest is laulierdrop, te koop bij apotheek en reform. Ik kreeg de tip van een oom van me omdat als ik tijdens mijn zwangerschap moest hoesten gelijk mijn maaginhoud mee kwam. Als ik de kriebel op voel komen en ik neem een laulierdropje verdwijnt hij gelijk!

S. Aarnoudse
Tip #5370


Halve ui naast je bed zetten

Als je 's-nachts last hebt van kriebelhoest zet dan een doorgesneden ui naast je bed.

Olga
Tip #451


Stroop maken

Maak een dikke siroop van water en (veel) suiker. Neem een paar slokje en de kriebelhoest gaat over. Helpt vrijwel direct. Als je weg gaat neem dan wat suikerklontjes mee. Bij gebrek aan suikersiroop helpt dit ook prima. De klontjes gewoon in je mond laten smelten.

Angelique
Tip #3457


Draag een sjaal

Heeft u last van kriebelhoest? Het beste wat helpt is een warme sjaal de hele dag door dragen. Zorg voor warmte om uw nek en de hoest zal snel verdwijnen.

Jopie
Tip #4725


Keelsnoepjes

Neem keelsnoepjes, bijv. drop of honingsnoepjes.

Tip #6544


Ramanas kan werken

Neem een ramanas(ziet eruit als een rettich maar dan met een zwarte schil) ontdoe deze van het kapje, hol de wortel uit en doe er suiker in, zet deze in een glas, de suiker smelt en druppelt in het glas. Neem dagelijks enkele theelepels en de hoest verdwijnt. Bij de wortel kun net zoveel suiker toevoegen als deze blijft smelten.

Coleta
Tip #2245


Eet een aardappel met honing

Ik doop altijd een gekookte, koude aardappel in honing en eet hem dan op. Werkt heel goed tegen kriebelhoest! Het is dan binnen een paar minuten weg!

Tip #7340


Drink sap van ui

Neem een grote ui, bovenkant eraf snijden en de ui een beetje uithollen. Vullen met honing en bovenop een eetlepel bruine suiker. In een afgedekt bakje in de koelkast zetten. Na enige tijd staat er sap rondom de ui, neem hiervan zo vaak als je wilt een theelepeltje. Blijft gekoeld ongeveer 2-3 dagen goed.

Tip #6557


Uiensap drinken

Bij vreselijk hoesten hol ik altijd een ui uit en vul die met bruine suiker. Dat zet ik zo op een kopje en het sap druipt dan in een kopje en werkt goed tegen het hoesten.

Chantal
Tip #448


Theelepeltje Sambal dan maar

Drink een glas water. Leg een theelepel met sambal en een eetlepel met honing klaar. Slik de theelepel sambal door (deze brandt zijn weg naar beneden) en slik daarna snel de eetlepel honing door. Drink nog een glas water. De sambal maakt al het slijm los, en de honing verzacht je keel! Blijf (als je naar bed wilt) 5 minuutjes op/verticaal zodat het slijm er goed uit komt. Neem evt nog wat honing en ontspan goed als je gaat liggen. Tel je ademhalingen voor je moet gaan hoesten, en probeer dit per hoestbui langer uit te stellen tot je in slaap valt.

LieveLotte
Tip #16431


Stomen tegen kriebelhoest

Gooi kokend heet water in een grote bak en ga er boven hangen met een handdoek over je hoofd. Als dat niet werkt dan moet je een mok thee met honing en suiker proberen.

Sarah Maas
Tip #5050


Thee met honing en suiker

Als ik ontzettend last van hoesten heb, maak ik thee met veel honing en suiker, het werk echt, vooral bij kinderen! Succes!

SamLovesMax
Tip #7720


Gember innemen

Geraspte gember in honing per dag paar keer 1 lepel innemen

Tip #8121


Kauw op citroenschil

Op een schil van een citroen kauwen.

Tip #8534


Ui mengen met bruine suiker en tijm

Snij een ui in kleine stukjes doe er flink wat bruine suiker en een klein beetje thym in.dat een drapje laten worden,en daar af en toe een lepeltje van nemen niet de uien.

Tjitske
Tip #4006


Ramanas drinken

Als je last heb van een vast zittende hoest of met veel slijm gebruik ramanas dit is een knol soort en kunt u gewoon kopen bij de groenteboer. Snij de ramanas in plakjes. Met bruine suiker de sap die er uit komt drinkt u op, je mag zo veel drinken als u wilt Zet het in het donker en een koude plaats neer. helpt echt!! en is nog lekker ook.

Sientje
Tip #4710


Ramanas bij vervelende hoest

Heb je last van vervelende hoest.... Koop dan een ramanas.. Bovenste kapje eraf snijden en een beetej uithollen, daar bruine suiker in doen, met een breinaald er door heen prikken zodat er een klein gaatje in komt van boven naar beneden, zet dit op een mok en laat maar staan, het sap wat er dan uitloopt dat een aantal keer per dag nemen( twee theelepels) en dat helpt!!!

F.T.
Tip #5111


Recept voor hoestdrankje

Maak zelf je hoestdrank door 1 staaf laurier, 10 blokjes anijs, 1 eetl. honing en een handvol kandij in 1L kokend water op te lossen. (minimaal 20 min. koken) Laat het afkoelen en giet het in een flesje.

Nanda
Tip #2987


Caramel zuigen

Neem wat caramel ik neem altijd zachte caramel (je moet wel zuigen)

Sikkemado
Tip #11725


Thee van tijm

Drink tijmthee is misschien vies, maar het helpt wel.

Peggymarley
Tip #14793


Honing, piment en kardemom tegen droge hoest.

Breng 250 cc water aan de kook. Voeg 5 piment korrels en 5 stuks kardemom toe. Kook in tot 200 cc. Doof het vuur en voeg 3 eetlepels honing toe. Neem hiervan dagelijks 4 - 6 theelepels. Verlichting gegarandeerd.

Inder
Tip #22028


Stomen met honing en mint thee

Soms help stomen je wel. Pak een soort bak en giet daar een beetje water in, honing en eventueel twee zakjes mint thee erin zetten.

Tip #7704


Cacao oplossen in koffie

Chocola onderdrukt de hoestprikkel.
Klein schepje cacaopoeder in de koffie, of warme chocolademelk voor het slapengaan.

oma2019
Tip #15415


Mengsel van honing en cognac

Een mengsel maken van gelijke hoeveelheid honing en melasse verder toevoegen geraspte notenmuskaat en cognac. 4 maal daags 1 eetlepel drinken. Helpt binnen de kortste keren.

Tip #8368


Zelfgemaakt hoestdrank

- 1 limoen - 1 klein worteltje, geraspt - 1 eetlepel honing - geraspt gember Maak het mengsel in een kommetje en voila

.
Tip #22107


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen