De beste tips

Kriebelhoest

#1. Vicks vaparob tegen kriebelhoest

Als je last van kriebelhoest hebt doe je voor je gaat slapen vicks vaparub(of eigenmerk)onder je voetzolen, sokken aan en dan gaan slapen.
Kriebelhoest

#2. Een lepel slaolie

Eetlepel slaolie innemen voor dat je gaat slapen
Kriebelhoest

#3. Smeer dit op je voeten

Vicks vapo rup onder je voetzolen smeren. Sokken aan en lekker gaan slapen. Je hebt de hele nacht geen last van die vervelende kriebelhoest
Bekijk 25 andere tips

De nieuwste tips

Kriebelhoest

Snoepje tegen kriebelhoest en/of keelpijn

Anti-flu snoepjes (de oranje verpakking) werkt super goed!

Kriebelhoest

tips voor het hoesten

je tong tegen gehemelte aan doen . dat helpt tegen kriebelhoest

je armen in de lucht als je hoest. 

lepeltje honing

thee met 7 suikerklontjes = mierzoet maar helpt heel goed

Kriebelhoest

Kriebelhoest verzachten en slaaphouding

Thee, gezet van (liefst verse):

- stukje geelwortel (kurkuma)

- stukje gemberwortel

- teentje verse knoflook

- liefst ZONDER suiker/honing, dáár dit eventueel een voedingsbron voor bepaalde bacteriën kan zijn.

De thee is verzachtend EN ontstekingsremmend!

Slaap in een houding, waarbij het bovenlichaam iets hoger ligt (extra kussens). Wanneer je verkouden bent (óók al heb je geen loopneus), kan het vocht/slijm in de keel-neus-oor-holte, doordat je plat ligt, als het ware teruglopen/zakken naar de luchtpijp. Dit kan óók een (kriebel)hoest veroorzaken!

Ziek, of niet ziek; minimaal 2 liter water per dag drinken is supergezond!

Nog 25 andere tips

Kriebelhoest

Mosterd en stroop tegen de kriebelhoest

Theelepel mosterd en een theelepel stroop. Geen schenkstroop. Dit mengen en dan 1 theelepel innemen. Oud zeemans recept.
Kriebelhoest

Smeer je voeten in met dampo of vaporub

Onderkant van je voeten insmeren met dampo of vicks sokken aan en zo gaan slapen. Zo slaap je de hele nacht door zonder wakker gehouden te worden door de irritante hoest.
Kriebelhoest

Dampo en sokken

Smeer Dampo onder je voeten en trek hier over de sokken aan en je slaapt heerlijk zonder hoesten.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kriebelhoest

Hoofd omhoog en chocola

Als je last hebt van kriebelhoest beter hoog liggen met je hoofd, een stukje chocolade eten helpt ook alles waar je slijm in je keel van krijgt
Kriebelhoest

Fleece deken, netflix en chocola

Als je veel moet hoesten moet je een fleece deken pakken, Netflix aanzetten en veel chocola eten. Hierdoor ga je minder hoesten en val je ooit een keer in slaap. Joeeeeh 🙋🏽‍♀️

Kriebelhoest

Rode ui met bastardsuiker in een longdrinkglas

Snijdt een rode ui doormidden en 'hang' deze in een longdrinkglas zodat ie klemzit. Bestrooi met bastaardsuiker. Het vocht wat naar beneden sijpelt kun je oplepelen. Het klinkt niet zo lekker maar de smaak valt 100% mee.

Kriebelhoest

Thee met honing

Hoesten is een teken dat je vochtbalans niet op peil is. Je mond maakt dan minder slijm aan, wat gaat irriteren. Je gaat hoesten, en nog meer hoesten.

Mijn tip is: neem vooral GEEN drankjes etc. met geraffineerde (witte) suiker! 1 theelepeltje suiker is in staat om je inmuunsysteem 5 uur plat te gooien. Virussen en bacteriën krijgen vrij spel. Dat wil je niet, want je voelt je met kriebelhoest al zwak, toch??

Mijn tip is wel: blijf veel drinken! Liefst water of thee met honing. Beste is een biologische thee die het immuunsysteem een zetje geeft. Zo heb je Yogi thee: immuun support. 

Beterschap gewenst.

Kriebelhoest

Boeken onder je matras zodat je hoofd hoger ligt

Zorg dat je hoofd hoger ligt -in bed- dan de rest van je lichaam. Doe dit bijv door boeken onder uw matras te leggen of een dubbelkussen te gebruiken. Zo loopt het slijm niet naar uw keel vanaf de mond waardoor de kriebelhoest ontstaat. Werkt echt!
Kriebelhoest

Citroensap, suiker, gember en appelstroop.

Ik heb een aantal tips uit geprobeerd en na lang denken heb ik zel iets gemaakt en het werkt. Pak een glaasje doe er +/- 5 tl suiker met wat limoen en citroensap totdat de suiker onder gedompeld is, snijd een dunplakje gember in hele kleine stukjes en doe dit erbij vervolgens nog een lepel appelstroop roer het goed door. Je kunt het met een lepel eten of je drinkt gewoon uit het glas je zou er eventueel ook nog honing en andere kruiden aan toe kunnen voegen maar dat is eigelijk niet meer nodig. Is het te dik, te zoet of vind je het niet lekker dan kun je het nog aanlengen met water. Let er wel op dat de werking van de andere ingrediënten zijn werking dan waarschijnlijk minder zullen doen.
Kriebelhoest

Doorgesneden ui, fleece deken en thee

Zet een bordje met doorgesneden uit 's nachts naast je bed, pak een extra fleece deken en pak een kopje thee met honing en suiker.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kriebelhoest

Laurierdrop

Zo gauw je kriebelhoest krijgt, op laurierdrop zuigen. Werkt meteen.
Kriebelhoest

Melk met suiker

5 eetlepels suiker in een pan en op lage temperatuur bruin laten worden. Daarna 1 kopje melk toevoegen en wachten tot het suiker helemaal opgelost is en geen harde stukken meer zijn. Elke 2/3 uur 2 kleine slokjes nemen uit een kopje. Ook heel praktisch voor het slapen gaan dat je minder hoest als je ligt en je volgende ochtend wakker word zonder droge hoest :) zodra je wakker word in de nacht door de hoest mag je gerust slokjes nemen zodat je weer verder kunt slapen :)
Kriebelhoest

Brandnetelthee

Last van een nare kriebel hoest? Drink (zelf gemaakte) brandnetel thee
Kriebelhoest

IJsklontjes kauwen of strepsils

Bij kriebelhoest is het vaak prettig om koude drank te drinken. Maar, wat bij mij vooral helpt is om ijsklontjes voorzichtig door te kauwen. Ook zuigen op een verkoudheidsnoepje of wat strepsils nemen is handig. Maar boven dit alles, is warm drinken zoals thee , ook heel erg goed voor kriebelhoest. Koffie wekt kriebelhoest op, neem dit dus niet.
Kriebelhoest

Gekookt water met bruine suiker en laurierdrop

Tip: Smeer je keel:
Je keel smeren met een zelfgemaakte hoestdrank? Kook wat water met bruine suiker en laurierdrop. Met een beetje honing erbij heb je een zoete, maar verzachtende hoestdrank. Ook kun je een ui in schijven snijden en er wat suiker overheen strooien. Als je dit een aantal uur laat staan, ontstaat er een siroop die goed helpt bij kriebelhoest.

Kriebelhoest

Brandnetelthee helpt tegen kriebels

Verse brandnetelthee drinken. Brandnetels hebben een zuiverende werking en schijnen effectief te zijn bij alle soorten hoest.

Kriebelhoest

Deze tips helpen samen tegen kriebelhoest

Een hoestsnoepje opzuigen, verminderd de hoest voor zo'n 15 minuten. 'S avonds dampo onder je voeten en sokken aan. Thee met honing. Voeg de honing wel pas toe als de thee wat is afgekoeld, anders gaat de werking verloren. Veel water drinken, en een bakje water op de verwarming zetten voor een goede luchtvochtigheid.
Kriebelhoest

Suiker en muntdrop

Zet een warme kop thee En voeg er 4 tot 6 muntdrop aan toe 4 klontjes suiker Thee langzaam drinken en af en toe roeren Als je nog ongeveer een kwart warme thee over heb ongeveer 8 suiker klontjes toevoegen (wel een voor een er door roeren) je krijgt dan een kleine stroperige massa de smaak is niet heel lekker maar helpt perfect
Kriebelhoest

Recht op zitten

Wanneer je snachts ineens laat krijgt van kriebelhoest, ga dan even 5 minuutjes rechtop zitten of half liggend slapen. In een zittende positie neemt de kriebel heel snel weer af.
Kriebelhoest

Tijmthee

Tip ergens gevonden op het internet. 2 theelepels tijm (in theezakje/thee-ei), 10 min laten trekken in een kop heet water. Daarna met kleine slokjes opdrinken. Eventueel herhalen

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kriebelhoest

Honing van de Imker

Overdag en voor de nacht enkele lepels honing innemen, het werkt echt9
Kriebelhoest

Munt thee tegen kriebelhoest

Thee drinken, het best mint thee.
Kriebelhoest

Kriebelhoest

Tip 1: zuigen op een dropje Tip 2 : geen chocolade dingen eten! Tip 3: drink veel (het liefst water of thee) Tip 4: 3 x perdag gorgelen met lauw zoutwater Tip. 5: adem via je neus
Kriebelhoest

Lauwwater, zout, en cajunpeper.

1 theelepel zout en lauw water met heel klein beetje cajune peper een puntje, dan gorgelen. Iedere 15 min 2 uur lang, dan is de kriebelhoest stukken verminderd.
Kriebelhoest

Kriebelhoest snachts

Na een paar nachten met weinig slaap was ik moe van t hoesten spugen enz..las ergens dat een teentje knoflook helpt dacht probeer t.1 teentje kauwen en uitspugen klein beetje doorkslikken ja t gaat branden en is niet lekker maar t helpt!! Kreeg meteen meer lucht en kon paar uur slapen..succes!