Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Koortslip

Wat helpt tegen koortslip?

Hier vind je een verzameling van wel 100 tips en ervaringen die gaan over hoe je snel weer van je koortslip af bent. De adviezen gaan zowel over een beginnende koortslip als over het behandelen van een bestaande koortslip met bijvoorbeeld zinkzalf.

Tandpasta er op

Smeer tandpasta op de koortslip. De koortslip droogt dan uit, waardoor je niet met van die lelijke en besmettelijke blaasjes rond moet lopen.

Rachel
Tip #3565
29 6
Honing smeren

Bij een koortslip werkt regelmatig honing op de plek smeren ook! 1, 2 dagen, en het is weg!

Sally
Tip #1370
16 0
Alcohol op koortslip

Ook ik heb al vanaf mijn jonge jaren last van koortslippen, ik heb al zowat alles geprobeerd en niks hielp. Gister weer een koortslip en maar eens de tip van Alcohol erop doen geprobeerd, het werkt perfect. De koortslip is vandaag (2e dag) al zowat helemaal weg!! Paar x per dag alcohol erop doen met een wattenstaafje, zodra het korstje is uitgedroogd heb ik deze voorzichtig weggehaald ook met een wattenstaafje en weer herhaald met alcohol!

Tip #6905
9 5
Appelstroop

Elke morgen een boterham of beschuit of iets eten met appelstroop het helpt, ik heb er geen last meer van.

Diana Visser
Tip #4842
6 0
Teentje knoflook tegen koortslip aanhouden

Na een periode van flinke koorts verschenen de eerste koortslip blaasjes, meteen een teentje knoflook door midden gesneden en op de blaasjes gehouden. Brandt ontzettend! Daarna een ijsblokje er tegen aangehouden, resultaat: de blaasjes droogden vrijwel meteen in en de schade is beperkt gebleven. Ik bedank de schrijvers van deze tip heel hartelijk.

Paul
Tip #5159
6 2
Tandpasta en calendulazalf

Direct bij de eerste "kriebel" tandpasta er op doen, een dun laagje, dit regelmatig vervangen, door eerst te reinigen met b.v. een wattenstokje, natgemaakt met een beetje warm water en weer opnieuw aanbrengen. Als de ergste symptomen zijn verdwenen, af en toe een klein beetje Calendulazalf aanbrengen (bevat o.a. goudsbloem).

Renée
Tip #1175
5 2
Desinfecterende handgel

Zodra ik een koortslip voel opkomen pak ik meteen mijn desinfecterende hand gel erbij, smeer dit er op en het is na een dag weg! Er zit alcohol in de gel waardoor het blaasje opdroogt en zo sneller weg gaat. Dit is echt een top tip! Heb veel dingen geprobeerd maar niks werkte tot deze tip.

Amy verhouden
Tip #12023
5 1
Aanstippen met azijn

Ik kreeg als tip voor koortsuitslag om er azijn op te doen. Heb het geprobeert met een koortslip paar x per dag aanstippen met een watje en azijn en met 2 dagen was hij zo goed als weg.

Belinda
Tip #5560
3 0
Zinkzalf werkt tegen koortslip

Ik heb sinds gisteren 2 koortsblaasjes op mijn lip. 1 normale, 1 enorm grote. Ik ben iemand die erg gevoelig is hiervoor en heb zowat maandelijks wel eentje ergens. Alles wat dokters voorschrijven, ik heb het wel gehad en jah het werkt, maar vaak duurt het lang en meestal ben ik er toch immuun voor na een korte periode. Nu las ik hier over zinkzalf, dit heb ik deze keer geprobeerd, en geloof me dat helpt super. Wat heb ik gedaan? De koortsblaar (hij was dus al uitgebroken) open geprikt met een steriele naald zodat het vocht eruit kon komen, dat vocht even gedept met een stukje keukenrol. Wanneer het meeste ervan weg was heb ik de zinkzalf erop gedaan (NIET MET JE HANDEN!! gebruik wattenstaafje of keukenrol). Eerlijk is eerlijk, het ziet niet uit. zinkzalf is fel wit en je krijgt het er niet makkelijk af. Maar goed of je nu met witte zalf op je mond rond loopt of met dikke koortslip, het blijft toch gelijk. Maar goed, ik heb het er de hele dag op laten zitten, af en toe beetje extra terug bij gedaan. De ochtend er na, ik zeg niet dat het al volledig weg was, maar het zag er ZEER goed uit, nog kleine wondjes maar je zag het bijna niet meer. Echt super remedie!! Dank je!

Geert
Tip #4647
3 1
L-Lysine tabletten

Na vele jaren tobben met zeer grote en lang durende koortslippen, ben ik tot een waanzinnig goede behandel methode gekomen. Gebruik een virus remmende crème. Herhaal dit zo'n 4x per dag. Daarnaast neem ik de eerst paar dagen 4000mg L-lysine tabletten (voedingssupplement) per dag. Binnen 24 uur stoppen de blaasjes met groeien en kunnen de wondjes genezen. Het liefste geen of zo weinig mogelijk voedsel eten met grote hoeveelheden arginine, aangezien het virus zich hier op voedt.

pasha1981
Tip #11806
2 0
IJsblokje op koortslip

Als je de koortslip voelt aankomen er gewoon een ijsblokje tegen aan houden, een paar keer per dag. De koortslip schrikt van de kou en verdwijnt. En dit is nog goedkoop ook. Je wordt namelijk voor de meeste middeltjes imuun.

Tedje
Tip #2823
2 0
Lysine tabletten slikken

L- Lysine tabletten slikken. Helpt een koortslip voorkomen en ook als je een koortslip heb zorgen de tabletten ervoor dat hij snel weer verdwijnt.

Kim
Tip #4344
2 1
Teentje knoflook

Last van een beginnende koortslip. Snij een teentje knoflook doormidden en hou het even op het blaasje. Prikt als een gek maar het blaasje word direct uitgedroogd waardoor je geen lelijke gevulde blaasjes krijgt. Zelf gister eentje voelen opkomen teentje knoflook op gedaan en vanmorgen koortslip al een korst.

Laila
Tip #5508
2 3
Doorprikken en keukenzout

Bij grote blaasjes met veel vocht: doorprikken en insmeren met papje van keukenzout, een druppeltje citroensap en teatreeolie (dit ontsmet en zorgt dat het blaasje opdroogd). Als het meeste vocht eruit is geneest het snel met zinkzalf. 


Marije van der Nat
Tip #3454
2 0
Kaneel op koortslip

Doe er wat kaneel op, helpt echt.

Martine
Tip #3631
2 0
L-Lysine slikken

Als je Llysine (1000 mg) slikt, elke dag 1, dan heb je vrijwel nooit meer last van een koortslip. Mocht je er toch eentje voelen opkomen, meteen de dosis met 1 of 2 tabletten per dag verhogen, dan zet het niet door.

Lone
Tip #10111
1 0
Vitamine bruistablet

Ik heb al jaren last van een koortslip. Altijd zovirax gebruikt maar helpt niet echt. Bij toeval kwam ik erachter hoe het bij mij echt weg gaat. Ik heb vitamine bruistablet opgedronken en na een paar uur werd de koortslip kleiner. De 2de dag heb ik het weer gedronken en het was weg.

Mario
Tip #5427
1 0
Wrijven over de plek van blaar en achter je oor

Als je een tintelend gevoel van bijvoorbeeld een opkomende koortblaar voelt. Wrijf dan met je wijsvinger achter je oor en dan over de plek van de opkomende blaar. Je zult zien de koortsblaar komt niet. Het lijkt gek maar het werkt.

Jo-El
Tip #4462
1 0
Gouden ring in water weken

Doe een gouden ring van jezelf in een glas met een beetje water.Dit een nacht laten staan,dit op je nuchtere maag opdrinken (maar eerst de koortslip met de ring insmeren).Ik heb het zelf uitgeprobeerd en ik heb er geen last meer van gehad.

Van den heuvel
Tip #1395
1 2
Blaasje doorprikken met naald

Als ik wakker word met blaasjes op mijn lip, prik ik deze meteen door met een steriele naald. Daarna wat alcohol erop, vaak gebruik ik handgel. Het prikt wel even en het is gevoelig, maar je bent er echt binnen een paar dagen vanaf! De crème werkt bij mij niet, het is alsof ik er immuum voor geworden ben.

Tip #6803
1 0
Blaasje doorprikken en deppen met alcohol

Blaasjes doorprikken en deppen met alcohol ( flesje 70% van drogist) . Het deppen zo vaak herhalen als jij wilt in de dagen dat je koortslip hebt. 3 maal daags 1000 mg lysine tabletten slikken. Of minimaal 1000. Je zou zelfs 8000 mg mogen maar dat is niet nodig. Enige bijwerking is dat je wat droge slijmvliezen kan krijgen. Lysine is een aminozuur dat de koortslip infectie afbreekt.

Tip #8544
1 0
Zendium tandpasta

Jaren lang regelmatig een koortslip gehad. Eerder alleen als m'n weerstand laag was, maar op een begeven moment was het elke 3 weken wel raak. Ik eet vrij gezond, sport, slaap goed, heb niet te veel stress, maar koortslippen bleven maar komen. Op aanraden van de huisarts eens gewisseld van tandpasta. Schijnbaar zijn er bepaalde soorten tandpasta beter als je veel last hebt van bijv. koortslippen en aften. Hij raadde zelf sensodyne en zendium aan. Ik gebruik nu 6 weken zendium en nog steeds geen koortslip, dus ik ben dolblij :-). Voor de mensen die er ook regelmatig last van hebben misschien het proberen waard! Kleine verandering die voor mij GROOT effect heeft!

Tip #8367
1 1
Aloe jojoba lippenbalsem

Ik gebruik sinds een maand of 9 een Aloe lippenbalsem met Jojoba. Het helpt me heel goed en heb 9 maanden geen koortslip meer gehad!

Vief
Tip #3317
1 1
Druk iets heets tegen koortslip aan

Voel je een koortslip opkomen of zit er al een bultje? Druk er dan iets heets tegen aan. Bijvoorbeeld de achterkant van een theelepeltje. Hou deze een minuut in de hete thee en druk deze tegen het bultje. Dit doet pijn, dat geef ik toe, maar het helpt erg goed omdat het herpesvirus niet tegen hoge temperaturen kan en daardoor dood gaat. Herhaal dit een aantal keer gedurende de dag. s'avonds een dikke klodder tandpasta erop en de volgende dag is de koortsblaar al de helft kleiner.

krista
Tip #15733
1 0
Tea trea olie koortslip

Bij beginnende koortslip helpt tea-tree olie erg goed. Na een paar keer insmeren is je koortslip echt verdwenen!

Isa
Tip #1318
1 0
Bloemsuiker smeren

Zodra je het voelt een weinig bloemsuiker opsmeren (droogt op).

Neyt Bertrand
Tip #1334
1 0
Eau de Cologne

Voelt u de koortslip aan komen doe er dan zo gauw mogelijk ouderwetse eau de cologne op.

Diny Palm
Tip #1459
1 0
L-Lysine en tandpasta

Zodra je iets op voelt komen gelijk 5000mg L-lysine nemen en tandpasta op de plek smeren. Wanneer je al blaasjes hebt gekregen deze doorprikken en het vocht wegdeppen met een tissue. Wederom L-lysine en tandpasta tot het uitgedroogd is. Zodra het uitgedroogd is kan je vaseline gebruiken zodat het geen lelijke korst word. Ben je er binnen 2/3 dagen vanaf! Werkt veel beter als al die dure cremes

Tip #9201
0 0
Herpotherm, Sorefix en L-Lysine

Ik heb al 20 jaar last van koortslippen en heb inmiddels de oplossing! Dit bestaat uit 3 middeltjes: de hot kiss (herpotherm), een potje sorefix en lysine tabletten. Bij een opkomende koortslip begin ik met direct de hot kiss (herpotherm), dit is een apparaatje die je op de beginnende plek zet, aanzet en die (doordat het een x aantal graden warm wordt) het beginnende plekje weghaalt. Vervolgens smeer ik er sorefix op (voorkomt en beschermt je lippen tegen koortslip) en daarna neem ik sowieso 1 lysine pil in en de dagen erna ook minimaal1 per dag. Even opletten met pinda’s en chocola eten, hier zit veel arginine in (dit stofje zorgt voor een koortslip). Appelstroop eten helpt en mijn lippen goed beschermen tegen de zon en kou (met bijv sorefix). Succes allemaal, we hopen een keer op een echte remedie!

Treuzelaar
Tip #16120
0 0
Drink extra veel water

Tip: als je een koortslip voelt aankomen, drink dan extra water tegen uitdroging. Drink overdreven veel! Daarbij niet aan de lippen likken. Wel extreem veel labello of vaseline smeren op de lippen. Dit kan een volledige koortslip voorkomen.

Denise Venema
Tip #9646
0 0
Alcohol met wattenstaafje

TIP: Breng alcohol stippend met een wattenstaafje aan op de koortslip. Het is dan bij mij sneller weg dan met Zovirax.

Carolien Meesters
Tip #16206
0 0
Olie op kortslip

Kamp al jaren met regelmatig terugkerende koortslippen. Hoef er maar aan te denken en het komt al opzetten. Maar heb nu de perfecte oplossing gevonden. Sinds een jaar gebruik ik bij de eerste verschijnselen teatree olie in combinatie met normale zalf. Eerst de olie aanbrengen en dan een beetje koortslip creme eroverheen. De volgende ochtend is het vrijwel compleet verdwenen. Succes!

Astridd
Tip #16238
0 0
Ijsblokje en zonneblaasjes gel

Als je voelt dat je een koorts (neus, lip) etc krijgt, doe er dan gelijk een ijsblokje op! Ik gebruik daarna zonneblaasjes gel en dan maak ik de blaasjes open. Dan gebruik ik koortslip zalf en dat smeer ik er dan op! Binnen 2 dagen is de koorts (neus, lip) etc uitgedroogt !

Mariekee
Tip #8992
0 0
Insmeren met middeltjes

Zodra je de koortslip op voelt komen dit zo vaak mogelijk insmeren met: Zovirax, fentinil, sorefix o.i.d. Als dit al te laat is en er zijn al blaasjes zichtbaar smeer het dan in met tandpasta laat dit goed intrekken en wissel het af door het na een aantal uur weer schoon te maken met alcohol (70%) smeer hierna de tandpasta er weer op en ga zo maar door. (Zinkzalf schijnt ook te helpen ipv de tandpasta maar hier heb ik zelf geen ervaring mee). Daarbij werkt het als je een verdubbelde dosis l-lycine slikt en een hoge dosis vitamine C. !

Donna Oost
Tip #8996
0 0
stomen met kamille

Stomen met kamille werkt super tegen een koortslip, verlicht de pijn en is ontstekingsremmend. Bij mij is het dan ook sneller weg.

Rosa Blom
Tip #7107
0 0
Propoliscreme

Ik heb al veel middeltjes tegen mijn koortslip geprobeerd. tandpaste, zovirax etc. Maar nu gebruik ik propoliscreme dit werkt bij mij echt. Ik hoop dat ik jullie hier ook mee kan helpen.

Kevin Sutherland
Tip #8896
0 0
Maizena en naalden

Wat bij mij altijd werkt is, als je koortslip toch uitgebarsten is, met een erg dun naaldje de blaasjes stuk prikken en dan met een oorstaafje maizena aan brengen dit droogt de lip goed uit! Maizena is erg opvallend (witte poeder) dus doe het onder het slapen of als je thuis bent en niet weg hoeft te gaan.

Naomiverco
Tip #8845
0 0
Sinds kinds af aan heb ik enorm veel last van koortslippen en door de jaren heen heb ik mijn eigen methode ontdekt om ze te behandelen. Deze methode werkt voor mij zo goed dat ik hem graag met jullie deel. Allereerst: alle verkrijgbare zalfjes als Zovirax etc hoef je allemaal niet te kopen. Deze zalfjes werken alleen een beetje in het eerste half uurtje dat je de blaasjes voelt opkomen: a.k.a. wanneer niemand de zalf bij zich heeft. Het smeren van deze dure producten nadat de blaasjes al zichtbaar zijn, is werkelijk zonde van je geld. Wat werkt dan wel? Pure alcohol (70%)! Breng de alcohol een paar keer per dag aan met een wattenstaafje (niet met je vingers). Wanneer de blaasjes 'volgroeid' zijn kan je ze doorprikken met een steriele naald om het vocht er uit te halen. Zorg dat je het vocht direct droog dept met een stukje papier of watje (want dit is juist het besmettelijkste) en breng direct hierna de alcohol weer zeer royaal aan. Het zal een beetje branden, maar dit is voor mij juist een teken dat de alcohol tot diep in de blaasjes is doorgedrongen en dus het besmettelijke vocht aan het uitschakelen is. Herhaal het aanbrengen van de alcohol de eerste twee dagen regelmatig. Daarna: Na 1-2 dagen zullen de blaasjes geen vocht meer bevatten en veranderen in een 'gewoon wondje' welke over het algemeen nog pijnlijk kan zijn en er simpelweg gewoon lelijk uit ziet. Dé tip hiervoor is Hansaplast wondhelende zalf! Dit is een doorzichtige zalf die het wondhelingsproces versnelt en de pijn absoluut verminderd. De zalf is ook nog eens doorzichtig en geurloos dus je kunt het prima in het openbaar op je lippen hebben. Ook zorgt het er voor dat je niet van die vieze gele korstjes krijgt. Het is wel belangrijk dat je deze zalf pas smeert nadat alle vocht uit de blaasjes is weggetrokken en de lip aan het genezingsproces begint. Voor mij werkt deze methode echt super goed en zie je na 2-3 dagen al bijna niks meer van een koortslip!

Lisa2
Tip #16412
0 0
Dikke laag vaseline

Als je het op voelt komen, direct insmeren met een dikke laag vaseline. Vooral s nachts een flinke laag opdoen. Net zo lang smeren tot het weg is.

Donja-Jane Lukus
Tip #8638
0 1
Blaasje doorprikken, deppen met alcohol en zinkzalf

Zodra ik blaasjes heb prik ik deze door, schoonmaken met alcohol en daarna zinkzalf (sudocreme) dun erop smeren. Koortslip wordt niet groot en is snel verdwenen!

Jolanda Bijdevier
Tip #8521
0 0
Insmeren met zinkzalf

Als de koortslip er is en er zijn blaasjes zichtbaar, de blaasjes insmeren met zinkzalf. Dit zorgt ervoor dat de blaasjes razendsnel uitdrogen. Werkt fantastisch!!

Anoniem
Tip #2404
0 0
Sudocrem smeren

Voel je een Koortslip opkomen? Gelijk beginnen met sudocreme smeren. Dit droogt je Koortslip uit. Binnen 3 dagen is het weg

Vlinder076
Tip #11648
0 0
Tandpasta op wattenstaafje

Heb je een koortslip? Dat is vervelend, daarom heb ik hier een tip voor je! Hiervoor heb je het volgende nodig: -wattenstaafje -tandpasta Niet veel dus. Zo doe je het: Doe een klein beetje tandpasta op een watten staafje en doen het op je koortslip, doe dit gewoon elke avond, het verzacht de pijn en het gaat vanzelf ook weg!!

THVDV
Tip #15214
0 0
Verse gember erop drukken

Serieus! Verse gember!
Zó vaak mogelijk per dag een dun plakje verse gember (Dus Mét het vocht) er tegen aan drukken.
Niet wrijven!
Dit brandt als hel , even doorbijten! Geen zalfje, niet spoelen
Alleen zo vaak mogelijk een vers plakje gember er tegen aan drukken.

De jeuk met een wc/keukenrol papiertje drukkend, weg duwen en weer gember erop. Nogmaals niet wrijven,

In 24 uur na een halve gemberstruik in plakjes te hebben gebruikt,
Zat er bij mij een uitgedroogde korst op🤗
In die 24 uur heb ik ook nog geslapen trouwens😉

Sally-B
Tip #15294
0 0
Ontsmettingsalcohol

Mijn behandelmethode is erg pijnlijk, maar werkt bij mij zeer effectief, en ben meestal op dag 3 al van de koortslip af (ook het korstje). Ik heb altijd ontsmettings-alcohol in huis om de koortslip te reinigen en behandelen , dit doe ik met een wattenstaafje, deze dip ik in de alcohol en dep dan op de koortsblaar (dit kan pijnlijk zijn), vervolgens heb ik keukenzout met jodium wat ik op het met alcohol doordrenkte tip van het wattenstaafje sprenkel en vervolgens de gehele blaar mee bedek (zeer pijnlijk!), laat het na dat de blaar bedekt is met zout indrogen, zodra de alcohol is verdamp/opgedroogd is de blaar helemaal wit, het zout kun je er nu (met een wattenstaafje) voorzichtig af duwen. Herhaal dit 3 tot 5 keer, je zult zien dat het korstje al hard en bruin word. Dan als het korstje donker bruin is, maak je een washandje zo warm mogelijk (dat je lip het net aankan) en houd je dit een minuut of 2 à 3 op het korstje, controleer dan of het korstje zacht is en of je het er voorzichtig af kan halen (als je teveel moeite moet doen om het eraf te halen, opnieuw heet water en weer laten weken! Anders is de kans op een litteken aanwezig!) dan smeer je het In met zinksulfaat of purol. En geloof me! In de ochtend is je lip bijna of helemaal genezen! Voor voorkomen van een koortslip is een L-lysine dieet erg handig, ik volg het nu anderhalf jaar, en heb pas 1 koortslip gehad in dat jaar, terwijl ik er normaliter om de 2 weken één had.

Tom V
Tip #15253
0 0
L-Lysine pillen

Koop L-Lysine pillen, verkrijgbaar bij de tuinen. Wanneer je een koortslip op voelt komen neem je een ‘overdosis’ (is niet schadelijk). Neem 3x op een dag 3 pillen, dag erna is de koortslip meestal al weg. Zo niet dan slik je de pillen nog even door. Zelf had ik heel vaak een koortslip sinds ik L-lysine gebruik heb ik nog zelden een koortslip.

Annelies123
Tip #15212
0 0
Tandpasta bij tintelling

Bij mij hielp tandpasta. Gelijk erop smeren als je de tinteling voelt/ lip dik aanvoelt.
Ik smeerde het dan s'avonds voor het slapen gaan erop, dan droogt het de koortslip uit. Dit meerdere malen herhalen op een dag.

Krish
Tip #14692
0 0
Sudocreme en lysine tabletten

Zodra ik het bultje op mijn lip op voel komen smeer ik er een beetje sudocreme op (let op dat je het niet in je mond krijgt). In de crème zit zink en samen met het nemen van Lysine tabletten kan ik de koortslip in toom houden en ben ik in een dag van het beginnende bultje af. Sudocreme vindt je meestal bij de drogisterij bij de babycreme ed.

Jiska
Tip #14673
0 0
Verse gember op het blaasje

Wanneer het eerste blaasje tevoorschijn komt, helpt het om een stukje verse gember af te snijden en een paar keer per dag tegen de lip aan te houden. Door de ontstekingsremmende eigenschap van de gember zal de koortslip niet doorzetten.

Rachie
Tip #14598
0 0
Supplement L-Lysine slikken

Het allerbeste voor een koortslip:
Zodra je gaat voelen dat je lip jeukt meteen L-lysine gaan slikken. Dat is een supplement en je mag tot 4 g per dag. Dus als je pillen hebt van 1000 mg neem je er 's ochtends 2 en 's avonds 2. Blijf dit doen tot je koortslip weer helemaal verdwenen is. Heb je er vaak last van dan kun je L-lysine een poos blijven gebruiken om je tekorten aan te zuiveren.
Daarnaast je (beginnende) koortslip een aantal malen per dag aanstippen met een wattenstaafje met tea tree olie. Totdat het helemaal ingedroogd en hard is, dan stoppen. Eventueel dan voorzichtig insmeren met wat olie maar hoeft niet. je krijgt zo amper een koortslip en als het al doorkomt dan is het zo weer weg. Stop deze paar dagen met het eten van tarwe (brood, koekjes, baksels, enz.) en noten en pinda's want die ontnemen de lysine uit je lichaam.

An05
Tip #14493
0 0
L-Lysine tabletten werken!

L-lysine tabletten! Al tig keer naar de huisarts geweest omdat mijn koortslip best hevig is. Uiteindelijk bleek l-lysine het enige dat uitbraken uitstelt en vermindert. Ben van 10 uitbraken naar 2 per jaar gegaan. En als het dan tòch gebeurt; uitdrogen met alcohol of zink. L-lysine is simpel te bestellen/ verkrijgen want het is een voedingssupplement. Doen hoor!

Claudia12121212
Tip #15321
0 0
Deppen met alcohol en verse gember

Voel je een koortslip opkomen? Eerst deppen met pure alcohol (te koop bij de drogist), ik stip het zelf altijd aan mbv een wattenstaafje. En daarna een stukje verse gember er tegenaan houden. Dit ritueel gewoon meerdere keren op een dag doen, je zult merken dat de koortslip lang niet zo aanwezig is als andere keren en veel sneller weer weg is!

Manon2307
Tip #15907
0 0
Zovirax smeren

Zodra u een koortslip op voelt komen even wachten totdat u het bovenste 'vel' met een pincet af kan trekken. Dan de zalf zovirax op het open wondje doen. Dit 3 tot 4 keer doen (binnen 6 uur ongeveer). Binnen 1 dag bent u van uw koorslip af! Is wel pijnlijk, maar zeker de moeite waard.

Karin
Tip #3770
0 0
Smeer tandpasta

Doe er voor het slapen gaan tandpasta op, dan droogt het snel in.

Siny Bruggeman
Tip #1699
0 0
Tandpasta op blaasjes smeren

Als u een koortslip/herpes uitbraak tegen wilt gaan moet u meerdere malen per dag tandpasta op de beginnende blaasjes smeren. Elke keer bij het vervangen van de tandpasta deze verwijderen met lauwwarm water en een doekje. Vergeet niet om na afloop uw handen goed te wassen om eventuele besmetting op andere plekken te voorkomen! Succes!

Rosa Blom
Tip #5922
0 0
Zinkzalf smeren

Mijn tip voor een koortslip is meteen beginnen met zinkzalf bij de eerste tintelingen zodat de blaasjes meteen indrogen, lycine gaan slikken 2 tabletten per dag! Zovirax nooit doen, die maakt het vaak erger en maakt de blaasjes kapot deze moeten juist zo snel mogelijk uitgedroogd raken.

Jacqueline craane
Tip #15372
0 0
Alcohol smeren na lek prikken

(medische) Alcohol erop smeren na het lekprikken met een (medische) alcohol behandelde naald. Daarna goed boenen met alcohol. Ik doe dit gewoon op WC papier. Is even onprettig, maar binnen 2 dagen is het weg en als je voorzichtig prikt dan valt de koortslip nauwelijks op! Dit wel meermaal daags doen en vooral als je een tijdje niet eet of drinkt. Dit geeft de koortslip de ruimte om uit te drogen en komt er geen vuil in. (sochtends na ontbijten en tandenpoeten, 's middags na het lunchen, na het avond eten, voor het slapen gaan, en nog tussendoor)

Atinlay
Tip #15387
0 0
Zorg voor balans

Zorg voor balans in je lichaam. Een verstoorde verhouding L-Lysine en Archinine veroorzaakt het koortslip probleem, verminder je Archinine inname een beetje en zoek naar voeding dat rijk is aan L-Lysine. En verminder stress en slaaptekort, maar dat is voor je hele lichaam gezonder.

Ronald Ace Vlaggen
Tip #11762
0 0
Anti-insectenbetenspul

De processierups heeft me toch iets goeds gebracht! Ik liep namelijk al dagen met een roller tegen insectenbeten op zak en liep de hele dag te smeren op plekjes die jeukten. Dat werkte echt instant tegen de jeuk, het verdooft en verzacht. En ineens voelde ik een beginnend koortsblaasje op m'n lip. Dus elke keer als ik m'n lipblaasje voelde (tintelen, jeuken of prikken) rolde ik voorzichtig wat anti-insectenbetenspul erop. Niet doorslikken! Meestal wordt het blaasje zo groot en lelijk omdat je het voelt, met je tanden of tong erover heen gaat etc. Mijn blaasje is de hele tijd gevoelloos en onopgemerkt gebleven en ik heb gelijk nog 6 rollers besteld! Ik wilde dit graag delen!

Veldhoven
Tip #15811
0 0
L-Lysine pillen nemen

L-Lysine 1000mg Bij Opkomende koortslip (roodheid jeuk) 6 pillen nemen tenminste ik neem er dan altijd 6 en geloof me volgende dag helemaal niks geen jeuk geen roodheid niks meer En als die al uitgebroken is kan je de klachten en de duur verminderen door die pillen inplaats 14 dagen heb ik 8 dagen er mee gelopen

Rachiieee
Tip #15556
0 0
Doorprikken met schone naald

Ik ben een exper in het krijgen van koortslippen, helaas! De dermatoloog heeft mij verteld, dat er niks aan een koortslip te doen is, behalve deze doorprikken met een schone naald en het vocht dan onmiddellijk opvangen op een servetje. Na alles geprobeerd te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat meneer de dermatoloog gelijk heeft! Geen zalfjes en zooi, je koortslip moet juist uitdrogen.

Jonne
Tip #5397
0 0
Tweemaal daags tandpasta

Doe er wat tandpasta op, 2x daags, na ongeveer 3 dagen zijn ze weg maar dan kan het zijn dat u lippen droog zijn, smeer dan elke avond je lippen in met vaseline.

Tip #8272
0 0
SRL gelei

Als je een koortlip voelt aankomen doe er dan gelijk SRL gelei op! Dit idee heb ik gekregen van mijn homeopaat. Het werkt echt!!!

Charel
Tip #2562
0 0
Lysine koortslip

Dagelijks of om de dag Lysine slikken. Bij toch doorbreken van de koortslip 5000 mg in een keer en dan zal je zien dat het vieze ding binnen twee dagen weg is!

Fee
Tip #4060
0 2
Rauwe aardappel lip

Met rauwe aardappel over lip wrijven. Telkens een stukje van de aardappel afsnijden. Zodat er weer en vers stukje tevoorschijn komt.

Leny
Tip #3842
0 0
Insmeren met zinkzalf

Zodra je een koortslip op voelt komen, insmeren met zinkzalf. Hoerdoor droogt hij uit en wordt hij niet zo hevig.

Eline
Tip #3290
0 0
Vitamine C + Lysine

Elke dag L-Lysine slikken met event vitamine C, helpt echt al jaar geen last meer gehad, voel je toch iets aankomen de dosis verdriedubbelen dan trekt het weer weg!

Sandra
Tip #3015
0 0
Uitdrogen van herpes

Droog houden d.m.v af en toe fohn op de laagste stand op de lip richten, de bedoeling is om de herpes uit te drogen.

Tip #2607
0 0
Echinea forte druppels

Zodra je hem op voelt komen gelijk gaan deppen met echineaforte druppels van goudsbloem! Paar keer per dag en binnen een paar dagen is het blaasje weg!

Tip #2578
0 0
Tandenborstel lippen poetsen

Jarenlang heb ik last van een koortslip. Daardoor zijn de contouren(lijnen) van mijn mond op enkele plaatsen verdwenen. Door na het tanden poetsen ook mijn lippen zacht te massere(met elektriche tandenborstel)met de rest van de tandpasta op de borstel , zijn de contouren terug en heb ik véél minder last van een koortslip. Wel volhouden hoor.

An van Batum
Tip #2353
0 0
Paracetemol tegen koortslip

Mijn moeder heeft vaak last van koortsuitslag uit haar lip. Zodra zij de eerste kriebel voelt, neemt ze 2 paracetamol (die ouderwetse oplospillen) en dan komt de koortslip niet verder op!

Marjon
Tip #4116
0 0
Wattenschijfjes met alcohol

Als je de koorstlip op voelt komen (kan ook als de blaasjes er zijn) doe dan op een wattenschijfje een scheutje alcahol (kan eventueel ook met reinigde tonic) en dep daar de blaasjes goed mee aan. Doe dit een paar keer per dag. Het plekje word goed ontsmet en het droogt razendsnel uit. Bij mij werkt dit zeer goed. Succes!

Tip #1900
0 0
Oorsmeer er op smeren

Dde beste tip, die bij mij altijd werkt is, zo gauw je een blaartje op voelt komen, oorsmeer erop smeren!

Trijntje
Tip #1761
0 2
Vitamine B Fotere

Zodra je voelt dat er een koortslip aankomt, Vitamine B Forte gaan slikken. Stuk of 5 tegelijk een paar uur later nog eens en dan langzaam afbouwen. Als je echt op tijd bent kun de koortslip voorkomen of tot een minimum beperken. Werkt echt!!

Annekie Kiers
Tip #1653
0 0
Ochtendurine op koortslip

Zodra U merkt dat U een koortslip krijgt, de brandende of tintelende plek aantippen met een beetje ochtendurine.

Karin
Tip #1636
0 0
Aardappel wrijven

Als je een koortsblaasje voelt opkomen kan je er ook met een de binnenkant van een aardappel op wrijven.

Nathalie
Tip #1391
0 0
Natte aluinsteen

Vanaf eerste branderige gevoel van een koortsblaasje, direkt met water natgemaakte aluinsteen droogwrijven over de branderige vlek, en dit meermalen per dag tot de prikkeling weg is, wondermiddel van mijn mama, zelfs beter dan zalfjes van apotheek.

Linda
Tip #1374
0 0
Vet met vaseline

De lip vet houden met vaseline. Eventueel het blaasje hygienisch doorprikken met steriele naald en het vocht direckt opdeppen met een tissue. Naald na gebruik weer reinigen

Betsie
Tip #1362
0 0
Echinacea stick

Regelmatig smeren met zo'n groene echinacea stick. Dan voorkom je veel ellende.

Els Veerkamp
Tip #4107
0 0
Cactussap

Cactussap op de koortslip

Wendy
Tip #4179
0 0
Blaasje openprikken en tea tree olie

Blaasjes open maken met een steriele naald en dan tig keer per dag tea tree olie (droogt uit) erop deppen met een watje. Heb al vanaf kleins af aan last van dit kwaaltje en dit is het enige wat echt bij mij snel en effectief helpt! Robin

Tip #7023
0 0
Eet drie madeliefjes

Heb je regelmatig last van een koortslip? Eet dan drie madeliefjes, dit helpt echt. Ik had zelf bijna elke maand wel een koortslip, maar nu dus niet meer. Als ik het toch aan voel komen, neem ik gewoon weer madeliefjes.

Petra
Tip #5742
0 0
Catsclaw en L-Lysine slikken

Neem een combinatie van Catsclaw(weeratandverhoging) en L-Lysine (verhelpt en voorkomt lipblaasjes). Slik je langer door na het verdwijnen, dan trekt het virus zich verder terug, en zal minder snel opzetten. Bij het eerste gevoel van tinteling starten, dan komt de koortslip niet eens meer door. (Bij mij althans!)

Sabine
Tip #5691
0 0
Lasertherapie

Een wat duurdere oplossing, maar wel doelmatig: laat je koortslip hij de tandarts behandelen met laser therapie.

Sabine
Tip #4734
0 0
Lipvaseline

Lipvaseline helpt bij mij goed !

Tip #6347
0 0
Ijsklontje tegen koortslip aanhouden

Als je de koortslip op voelt komen, gelijk een ijsklontje (in een plastic zakje) erop en dat een paar keer per dag doen. Is echt het enige wat helpt heb ik gemerkt.

P.
Tip #5878
0 0
Betadinezalf op lip

Dit is een tip die ik van de huisarts kreeg, smeer de koortslip dunnetjes in met bethadinezalf! en het helpt nog ook.

Nel
Tip #1896
0 0
Zinolium gel werkt goed

Zinolium gel werkt ook wel goed! Er zit zink in waardoor het blaasje uitdroogt. En de gel is gewoon doorzichtig dus hoef je ook niet met zo een witte klodder op je lip te blijven lopen!

Tip #4526
0 0
Ijsblokje in plastic zakje

Heb je een koortslip; ga hem te lijf met een ijsblokje in een platiczakje. Hij is dan binnen no time weg.

Dorothe Buteijn
Tip #4991
0 0
Doorprikken met een steriele naald

Als ik weer eens met een koortslip met blaasjes wakker wordt, val ik deze zo snel mogelijk aan. Pak een steriele naald, prik de blaasjes door en doe er een paar keer per dag een dotje alcoholgel op en voor het slapen gaan een dikke laag echineaforce crème. Ben er zo sneller vanaf, dan met de zalfjes en plakkers van de drogist.

Cynthia
Tip #5139
0 2
Recept tegen koortslip

Lieve mensen, hebben jullie ook vaak zo'n last van een koortslip en net als ik al van alles geprobeerd om er vanaf te komen? Ik was in Turkije op vakantie en prompt had ik weer zo'n ding! Vertelt me daar een turkse meneer, die heel veel van kruiden wist dat ik er lindenbloesemthee op moest doen. Je doet een zakje lindenbloesemthee in een beetje heet water. Laat het goed doordrenken. Gooi het water weg. Het zakje steeds even tegen de lip houden. Het beetje slijmerige dat je voelt is het bittere van de lindenbloesem en dat helpt. Als je het zakje een paar keer gebruikt hebt, nieuw water koken en weer een nieuw zakje erin. Bij mij helpt het echt! De blaar slonk meteen. Succes! en groetjes, Marianne www.shankini.nl

Marianne.
Tip #4347
0 0
Bladeren van Look-Zonder-Look kauwen

Mondblaartjes? Bladeren van Look-Zonder-Look kauwen.

R. Tellez
Tip #5178
0 0
Ijsblokje tegen de pijn

Ook bij koortsuitslag helpt een ijsblokje (zie aften). Een tijdje er een ijsblokje tegenaanhouden en de pijn wordt snel minder. De koortsuitslag wordt lang niet zo erg en geneest sneller.

Margriet van Hasselt
Tip #4625
0 0
Desinfecterende handgel

Last van een koortslip? Ik wel. Desinfecterende handgel opbrengen. Ook als de blaasjes al zichtbaar zijn. De doorschijnende gel werk desinfecterend en is doorschijnend, valt niet op dus. Je koortslip gaat snel weg en zet niet helemaal door.

Yvonne
Tip #4943
0 0
Zinkzalf

Zodra u jeuk krijgt de plek of lip insmeren met zinkzalf. De pijn en de jeuk trekt weg en de plek droogt op.

Tip #5348
0 0
Sambucol siroop

Bij last van een koortslip Sambucol (te koop bij de betere drogist) nemen. Dit is een siroop op basis van vlierbessen ! Helpt erg goed, is een weerstandsverhoger !

Tip #5250
0 0
Preventief hooikoortstabletten

Mocht je in het buitenland altijd een koortslip krijgen door de warmte, begin dan 1 week voor aanvang van de reis met het slikken van hooikoortstabletten en doe dit gedurende je vakantie. 1 per dag voldoet. Je zult zien dat het werkt

Jan v.d, Berg Jeths
Tip #4654
0 0
Indrogen met zinkolie

Smeer s"avonds zinkolie op je koorslip en de volgende ochtend is het ingedroogd. Haal de zinkolie er dan af met een watje in olie(zonnebloem, olijf,baby..) Kijk alleen uit zinkolie geeft wel vlekken.

Tip #4361
0 0
Koortslip? Affusine smeren

Alles geprobeerd...zalfjes, huismiddeltjes, compeed...het enige wat helpt is affusine smeren...anti bacteriële zalf...continu dikke laag opsmeren. Trouwens deze zalf helpt mij ook goed tegen alle vormen van huideczeem.

Lucas De Bruyn
Tip #15459
0 1
Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.