Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Koortslip

Wat helpt tegen koortslip?

Hier vind je een verzameling van wel 100 tips en ervaringen die gaan over hoe je snel weer van je koortslip af bent. De adviezen gaan zowel over een beginnende koortslip als over het behandelen van een bestaande koortslip met bijvoorbeeld zinkzalf.

Desinfecterende handgel

Zodra ik een koortslip voel opkomen pak ik meteen mijn desinfecterende hand gel erbij, smeer dit er op en het is na een dag weg! Er zit alcohol in de gel waardoor het blaasje opdroogt en zo sneller weg gaat. Dit is echt een top tip! Heb veel dingen geprobeerd maar niks werkte tot deze tip.

Amy verhouden
Tip #12023


Tandpasta er op

Smeer tandpasta op de koortslip. De koortslip droogt dan uit, waardoor je niet met van die lelijke en besmettelijke blaasjes rond moet lopen.

Rachel
Tip #3565


Wrijven over de plek van blaar en achter je oor

Als je een tintelend gevoel van bijvoorbeeld een opkomende koortblaar voelt. Wrijf dan met je wijsvinger achter je oor en dan over de plek van de opkomende blaar. Je zult zien de koortsblaar komt niet. Het lijkt gek maar het werkt.

Jo-El
Tip #4462


Honing smeren

Bij een koortslip werkt regelmatig honing op de plek smeren ook! 1, 2 dagen, en het is weg!

Sally
Tip #1370


Teentje knoflook tegen koortslip aanhouden

Na een periode van flinke koorts verschenen de eerste koortslip blaasjes, meteen een teentje knoflook door midden gesneden en op de blaasjes gehouden. Brandt ontzettend! Daarna een ijsblokje er tegen aangehouden, resultaat: de blaasjes droogden vrijwel meteen in en de schade is beperkt gebleven. Ik bedank de schrijvers van deze tip heel hartelijk.

Paul
Tip #5159


Alcohol op koortslip

Ook ik heb al vanaf mijn jonge jaren last van koortslippen, ik heb al zowat alles geprobeerd en niks hielp. Gister weer een koortslip en maar eens de tip van Alcohol erop doen geprobeerd, het werkt perfect. De koortslip is vandaag (2e dag) al zowat helemaal weg!! Paar x per dag alcohol erop doen met een wattenstaafje, zodra het korstje is uitgedroogd heb ik deze voorzichtig weggehaald ook met een wattenstaafje en weer herhaald met alcohol!

Tip #6905


Aanstippen met azijn

Ik kreeg als tip voor koortsuitslag om er azijn op te doen. Heb het geprobeert met een koortslip paar x per dag aanstippen met een watje en azijn en met 2 dagen was hij zo goed als weg.

Belinda
Tip #5560


L-Lysine slikken

Als je Llysine (1000 mg) slikt, elke dag 1, dan heb je vrijwel nooit meer last van een koortslip. Mocht je er toch eentje voelen opkomen, meteen de dosis met 1 of 2 tabletten per dag verhogen, dan zet het niet door.

Lone
Tip #10111


Kaneel op koortslip

Doe er wat kaneel op, helpt echt.

Martine
Tip #3631


Zinkzalf werkt tegen koortslip

Ik heb sinds gisteren 2 koortsblaasjes op mijn lip. 1 normale, 1 enorm grote. Ik ben iemand die erg gevoelig is hiervoor en heb zowat maandelijks wel eentje ergens. Alles wat dokters voorschrijven, ik heb het wel gehad en jah het werkt, maar vaak duurt het lang en meestal ben ik er toch immuun voor na een korte periode. Nu las ik hier over zinkzalf, dit heb ik deze keer geprobeerd, en geloof me dat helpt super. Wat heb ik gedaan? De koortsblaar (hij was dus al uitgebroken) open geprikt met een steriele naald zodat het vocht eruit kon komen, dat vocht even gedept met een stukje keukenrol. Wanneer het meeste ervan weg was heb ik de zinkzalf erop gedaan (NIET MET JE HANDEN!! gebruik wattenstaafje of keukenrol). Eerlijk is eerlijk, het ziet niet uit. zinkzalf is fel wit en je krijgt het er niet makkelijk af. Maar goed of je nu met witte zalf op je mond rond loopt of met dikke koortslip, het blijft toch gelijk. Maar goed, ik heb het er de hele dag op laten zitten, af en toe beetje extra terug bij gedaan. De ochtend er na, ik zeg niet dat het al volledig weg was, maar het zag er ZEER goed uit, nog kleine wondjes maar je zag het bijna niet meer. Echt super remedie!! Dank je!

Geert
Tip #4647


Lysine tabletten slikken

L- Lysine tabletten slikken. Helpt een koortslip voorkomen en ook als je een koortslip heb zorgen de tabletten ervoor dat hij snel weer verdwijnt.

Kim
Tip #4344


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Druk iets heets tegen koortslip aan

Voel je een koortslip opkomen of zit er al een bultje? Druk er dan iets heets tegen aan. Bijvoorbeeld de achterkant van een theelepeltje. Hou deze een minuut in de hete thee en druk deze tegen het bultje. Dit doet pijn, dat geef ik toe, maar het helpt erg goed omdat het herpesvirus niet tegen hoge temperaturen kan en daardoor dood gaat. Herhaal dit een aantal keer gedurende de dag. s'avonds een dikke klodder tandpasta erop en de volgende dag is de koortsblaar al de helft kleiner.

krista
Tip #15733


Teentje knoflook

Last van een beginnende koortslip. Snij een teentje knoflook doormidden en hou het even op het blaasje. Prikt als een gek maar het blaasje word direct uitgedroogd waardoor je geen lelijke gevulde blaasjes krijgt. Zelf gister eentje voelen opkomen teentje knoflook op gedaan en vanmorgen koortslip al een korst.

Laila
Tip #5508


Appelstroop

Elke morgen een boterham of beschuit of iets eten met appelstroop het helpt, ik heb er geen last meer van.

Diana Visser
Tip #4842


IJsblokje op koortslip

Als je de koortslip voelt aankomen er gewoon een ijsblokje tegen aan houden, een paar keer per dag. De koortslip schrikt van de kou en verdwijnt. En dit is nog goedkoop ook. Je wordt namelijk voor de meeste middeltjes imuun.

Tedje
Tip #2823


Tandpasta en calendulazalf

Direct bij de eerste "kriebel" tandpasta er op doen, een dun laagje, dit regelmatig vervangen, door eerst te reinigen met b.v. een wattenstokje, natgemaakt met een beetje warm water en weer opnieuw aanbrengen. Als de ergste symptomen zijn verdwenen, af en toe een klein beetje Calendulazalf aanbrengen (bevat o.a. goudsbloem).

Renée
Tip #1175


Sudocrem smeren

Voel je een Koortslip opkomen? Gelijk beginnen met sudocreme smeren. Dit droogt je Koortslip uit. Binnen 3 dagen is het weg

Vlinder076
Tip #11648


L-Lysine tabletten

Na vele jaren tobben met zeer grote en lang durende koortslippen, ben ik tot een waanzinnig goede behandel methode gekomen. Gebruik een virus remmende crème. Herhaal dit zo'n 4x per dag. Daarnaast neem ik de eerst paar dagen 4000mg L-lysine tabletten (voedingssupplement) per dag. Binnen 24 uur stoppen de blaasjes met groeien en kunnen de wondjes genezen. Het liefste geen of zo weinig mogelijk voedsel eten met grote hoeveelheden arginine, aangezien het virus zich hier op voedt.

pasha1981
Tip #11806


Tea trea olie koortslip

Bij beginnende koortslip helpt tea-tree olie erg goed. Na een paar keer insmeren is je koortslip echt verdwenen!

Isa
Tip #1318


Doorprikken en keukenzout

Bij grote blaasjes met veel vocht: doorprikken en insmeren met papje van keukenzout, een druppeltje citroensap en teatreeolie (dit ontsmet en zorgt dat het blaasje opdroogd). Als het meeste vocht eruit is geneest het snel met zinkzalf. 


Marije van der Nat
Tip #3454


Blaasje doorprikken met naald

Als ik wakker word met blaasjes op mijn lip, prik ik deze meteen door met een steriele naald. Daarna wat alcohol erop, vaak gebruik ik handgel. Het prikt wel even en het is gevoelig, maar je bent er echt binnen een paar dagen vanaf! De crème werkt bij mij niet, het is alsof ik er immuum voor geworden ben.

Tip #6803


Zendium tandpasta

Jaren lang regelmatig een koortslip gehad. Eerder alleen als m'n weerstand laag was, maar op een begeven moment was het elke 3 weken wel raak. Ik eet vrij gezond, sport, slaap goed, heb niet te veel stress, maar koortslippen bleven maar komen. Op aanraden van de huisarts eens gewisseld van tandpasta. Schijnbaar zijn er bepaalde soorten tandpasta beter als je veel last hebt van bijv. koortslippen en aften. Hij raadde zelf sensodyne en zendium aan. Ik gebruik nu 6 weken zendium en nog steeds geen koortslip, dus ik ben dolblij :-). Voor de mensen die er ook regelmatig last van hebben misschien het proberen waard! Kleine verandering die voor mij GROOT effect heeft!

Tip #8367


stomen met kamille

Stomen met kamille werkt super tegen een koortslip, verlicht de pijn en is ontstekingsremmend. Bij mij is het dan ook sneller weg.

Rosa Blom
Tip #7107


Zorg voor balans

Zorg voor balans in je lichaam. Een verstoorde verhouding L-Lysine en Archinine veroorzaakt het koortslip probleem, verminder je Archinine inname een beetje en zoek naar voeding dat rijk is aan L-Lysine. En verminder stress en slaaptekort, maar dat is voor je hele lichaam gezonder.

Ronald Ace Vlaggen
Tip #11762


Blaasje doorprikken en deppen met alcohol

Blaasjes doorprikken en deppen met alcohol ( flesje 70% van drogist) . Het deppen zo vaak herhalen als jij wilt in de dagen dat je koortslip hebt. 3 maal daags 1000 mg lysine tabletten slikken. Of minimaal 1000. Je zou zelfs 8000 mg mogen maar dat is niet nodig. Enige bijwerking is dat je wat droge slijmvliezen kan krijgen. Lysine is een aminozuur dat de koortslip infectie afbreekt.

Geertje
Tip #8544


Vitamine bruistablet

Ik heb al jaren last van een koortslip. Altijd zovirax gebruikt maar helpt niet echt. Bij toeval kwam ik erachter hoe het bij mij echt weg gaat. Ik heb vitamine bruistablet opgedronken en na een paar uur werd de koortslip kleiner. De 2de dag heb ik het weer gedronken en het was weg.

Mario
Tip #5427


Drink extra veel water

Tip: als je een koortslip voelt aankomen, drink dan extra water tegen uitdroging. Drink overdreven veel! Daarbij niet aan de lippen likken. Wel extreem veel labello of vaseline smeren op de lippen. Dit kan een volledige koortslip voorkomen.

Denise Venema
Tip #9646


Gouden ring in water weken

Doe een gouden ring van jezelf in een glas met een beetje water.Dit een nacht laten staan,dit op je nuchtere maag opdrinken (maar eerst de koortslip met de ring insmeren).Ik heb het zelf uitgeprobeerd en ik heb er geen last meer van gehad.

Van den heuvel
Tip #1395


L-Lysine tabletten werken!

L-lysine tabletten! Al tig keer naar de huisarts geweest omdat mijn koortslip best hevig is. Uiteindelijk bleek l-lysine het enige dat uitbraken uitstelt en vermindert. Ben van 10 uitbraken naar 2 per jaar gegaan. En als het dan tòch gebeurt; uitdrogen met alcohol of zink. L-lysine is simpel te bestellen/ verkrijgen want het is een voedingssupplement. Doen hoor!

Claudia12121212
Tip #15321


Propoliscreme

Ik heb al veel middeltjes tegen mijn koortslip geprobeerd. tandpaste, zovirax etc. Maar nu gebruik ik propoliscreme dit werkt bij mij echt. Ik hoop dat ik jullie hier ook mee kan helpen.

Kevin Sutherland
Tip #8896


Herpotherm, Sorefix en L-Lysine

Ik heb al 20 jaar last van koortslippen en heb inmiddels de oplossing! Dit bestaat uit 3 middeltjes: de hot kiss (herpotherm), een potje sorefix en lysine tabletten. Bij een opkomende koortslip begin ik met direct de hot kiss (herpotherm), dit is een apparaatje die je op de beginnende plek zet, aanzet en die (doordat het een x aantal graden warm wordt) het beginnende plekje weghaalt. Vervolgens smeer ik er sorefix op (voorkomt en beschermt je lippen tegen koortslip) en daarna neem ik sowieso 1 lysine pil in en de dagen erna ook minimaal1 per dag. Even opletten met pinda’s en chocola eten, hier zit veel arginine in (dit stofje zorgt voor een koortslip). Appelstroop eten helpt en mijn lippen goed beschermen tegen de zon en kou (met bijv sorefix). Succes allemaal, we hopen een keer op een echte remedie!

Treuzelaar
Tip #16120


werkt snel!

Als je een herpesaanval voelt opkomen (en het liefst al even ervoor) neem dan alles in waar veel L-Lysine in zit (makreel, tong. vis (geen garnalen en krab!) rund, lam , kip, eieren , melk , yoghurt, appels , peren, perziken etc etc) . Op internet zijn er lijsten te vinden in welke voedingsmiddelen dit aminozuur het meeste in voor komt. Door dit in te nemen kunnen herpes virussen zich op dat moment minder goed ontwikkelen en tot uiting komen. Vermijd vooral producten waar arginine inzit. Arginine is de tegenhanger van l-lysine en kan een herpesaanval aanwakkeren of verergeren. Producten waar veel arginine inzit is: chocolade, alle noten, cacao, rozijnen, meelsoorten (bijv havermout/granen) en rijst etc.. De lijst is nog wat langer maar dit kan je opzoeken online. Voel je dus een aanval opkomen vermijd dan per direct al die arginine houdende voedingsmiddelen. Ik heb dit van een 2 vrienden van mij gehoord (dermatoloog en infectieloog) die werkzaam zijn in een ziekenhuis. Het blijkt enorm te werken en hiermee kan je met een beetje geluk een pillenkuur / zalf voorkomen. Ik vond de tip zo goed dat ik hem hier wilde plaatsen. Uiteraard is ieder mens anders en is het altijd wijs een arts te benaderen. De tip hierboven is een natuurlijke manier om je herpes aanval zonder medicatie te vermijden/ te verminderen of misschien wel niet meer terug te zien. Ik ben benieuwd hoe het voor je werkt. Veel succes!

tes
Tip #19962


Koortslip? Affusine smeren

Alles geprobeerd...zalfjes, huismiddeltjes, compeed...het enige wat helpt is affusine smeren...anti bacteriële zalf...continu dikke laag opsmeren. Trouwens deze zalf helpt mij ook goed tegen alle vormen van huideczeem.

Lucas De Bruyn
Tip #15459


Eau de Cologne

Voelt u de koortslip aan komen doe er dan zo gauw mogelijk ouderwetse eau de cologne op.

Diny Palm
Tip #1459


Aloe jojoba lippenbalsem

Ik gebruik sinds een maand of 9 een Aloe lippenbalsem met Jojoba. Het helpt me heel goed en heb 9 maanden geen koortslip meer gehad!

Vief
Tip #3317


Bloemsuiker smeren

Zodra je het voelt een weinig bloemsuiker opsmeren (droogt op).

Neyt Bertrand
Tip #1334


Opkomende koortslip

In de jeuk/brand fase wanneer er nog geen korstjes zijn onstaan, een warm/heet zakje camillethee er tegen aan houden voor een minuutje. Hoe eerder je er bij bent hoe groter de kans dat er geen korstjes ontstaan. Zitten ze er de volgende dag toch dan gewoon de behandeling herhalen, warmte bevordert genezing!

Kirsten
Tip #20142


Zinkzalf en tandpasta

Je moet om het minder dik en minder pijn te laten doen eerst zinkzalf en dan een beetje tandpasta er over smeren gewoon tegelijk over elkaar heen dus. Ik heb nu op dit moment 4 blaren op 1 lip doet echt heel veel pijn! Heb super vaak koortslip ben eraan gewent. Veel succes!!

Djohliene zomer
Tip #20999


Probiotica helpt tegen koortslip

Heel wat jaren enorm vaak (4 tot 7 keer per jaar) een koortslip gehad en niets hielp. Via een onderzoek van mijn darmen kwam ik er achter dat mijn Secretorisch IgA ( parameter voor het immuumsysteem van het darmslijmvlies) veel te laag was. Dit betekende dat mijn weerstand verlaagd was. Ik ben gerichte probiotica gaan slikken en heb in twee jaar tijd pas 1 keer een koortslip gehad!! Voor mij is het slikken van probiotica dus een uitstekende oplossing.

Bert
Tip #21123


Insmeren met zinkzalf

Als de koortslip er is en er zijn blaasjes zichtbaar, de blaasjes insmeren met zinkzalf. Dit zorgt ervoor dat de blaasjes razendsnel uitdrogen. Werkt fantastisch!!

Anoniem
Tip #2404


L-Lysine en tandpasta

Zodra je iets op voelt komen gelijk 5000mg L-lysine nemen en tandpasta op de plek smeren. Wanneer je al blaasjes hebt gekregen deze doorprikken en het vocht wegdeppen met een tissue. Wederom L-lysine en tandpasta tot het uitgedroogd is. Zodra het uitgedroogd is kan je vaseline gebruiken zodat het geen lelijke korst word. Ben je er binnen 2/3 dagen vanaf! Werkt veel beter als al die dure cremes

Tip #9201


Omega 3

Alle tips hier is symptoombestrijding maar met omega 3 voorkom je een koortslip. Belangrijk is de hoeveelheid EPA en DHA. Hou als richtlijn respectievelijk 600mg en 400mg aan.

Buddy
Tip #19874


Koorslip behandelen met alcohol en honing

Ik heb heel vaak een koortslip ik doe het met zo'n alcohol flesje. Goed schoondeppen paar keer op een dag en nadererhand doe ik honing erop. Het moet uitdrogen en daardoor droogt het uit en is het zo weg.

Jolanda
Tip #19709


Hitte en tea tree olie

Ik gebruik de Hepotherm bij de eerste tinteling. Dit is een pen die het virus wegbrandt. Ik denk dat een heet theelepeltje hetzelfde effect geeft. Daarna breng ik steeds tea tree olie aan (alcohol kan ook). Ook extra L-lycine slikken wil helpen. Korstjes haal ik nooit zelf weg, dan gaat mijn wondje weer open. Ik heb geduld en binnen 1 of 2 dagen vallen ze er vanzelf af.

Rosalie
Tip #19686


Zo goedkoop mogelijk van koortslip af

Wat moet ik doen aan een koortslip? Ik zou enorm graag van mijn koortslip af willen komen zonder dat ik er teveel geld aan zou hoeven te besteden.

Hendrika
Tip #19680


Gebruik antivirale créme tegen een koortslip

Gebruik wat antivirale créme om ervoor te zorgen dat de koortslip iets sneller verdwijnt. Je zal nog steeds wel wat geduld moeten hebben.

Bianca
Tip #19446


Tandpasta op blaasjes smeren

Als u een koortslip/herpes uitbraak tegen wilt gaan moet u meerdere malen per dag tandpasta op de beginnende blaasjes smeren. Elke keer bij het vervangen van de tandpasta deze verwijderen met lauwwarm water en een doekje. Vergeet niet om na afloop uw handen goed te wassen om eventuele besmetting op andere plekken te voorkomen! Succes!

Rosa Blom
Tip #5922


Smeer tandpasta

Doe er voor het slapen gaan tandpasta op, dan droogt het snel in.

Siny Bruggeman
Tip #1699


Alcohol smeren na lek prikken

(medische) Alcohol erop smeren na het lekprikken met een (medische) alcohol behandelde naald. Daarna goed boenen met alcohol. Ik doe dit gewoon op WC papier. Is even onprettig, maar binnen 2 dagen is het weg en als je voorzichtig prikt dan valt de koortslip nauwelijks op! Dit wel meermaal daags doen en vooral als je een tijdje niet eet of drinkt. Dit geeft de koortslip de ruimte om uit te drogen en komt er geen vuil in. (sochtends na ontbijten en tandenpoeten, 's middags na het lunchen, na het avond eten, voor het slapen gaan, en nog tussendoor)

Atinlay
Tip #15387


Anti-insectenbetenspul

De processierups heeft me toch iets goeds gebracht! Ik liep namelijk al dagen met een roller tegen insectenbeten op zak en liep de hele dag te smeren op plekjes die jeukten. Dat werkte echt instant tegen de jeuk, het verdooft en verzacht. En ineens voelde ik een beginnend koortsblaasje op m'n lip. Dus elke keer als ik m'n lipblaasje voelde (tintelen, jeuken of prikken) rolde ik voorzichtig wat anti-insectenbetenspul erop. Niet doorslikken! Meestal wordt het blaasje zo groot en lelijk omdat je het voelt, met je tanden of tong erover heen gaat etc. Mijn blaasje is de hele tijd gevoelloos en onopgemerkt gebleven en ik heb gelijk nog 6 rollers besteld! Ik wilde dit graag delen!

Veldhoven
Tip #15811


Sinds kinds af aan heb ik enorm veel last van koortslippen en door de jaren heen heb ik mijn eigen methode ontdekt om ze te behandelen. Deze methode werkt voor mij zo goed dat ik hem graag met jullie deel. Allereerst: alle verkrijgbare zalfjes als Zovirax etc hoef je allemaal niet te kopen. Deze zalfjes werken alleen een beetje in het eerste half uurtje dat je de blaasjes voelt opkomen: a.k.a. wanneer niemand de zalf bij zich heeft. Het smeren van deze dure producten nadat de blaasjes al zichtbaar zijn, is werkelijk zonde van je geld. Wat werkt dan wel? Pure alcohol (70%)! Breng de alcohol een paar keer per dag aan met een wattenstaafje (niet met je vingers). Wanneer de blaasjes 'volgroeid' zijn kan je ze doorprikken met een steriele naald om het vocht er uit te halen. Zorg dat je het vocht direct droog dept met een stukje papier of watje (want dit is juist het besmettelijkste) en breng direct hierna de alcohol weer zeer royaal aan. Het zal een beetje branden, maar dit is voor mij juist een teken dat de alcohol tot diep in de blaasjes is doorgedrongen en dus het besmettelijke vocht aan het uitschakelen is. Herhaal het aanbrengen van de alcohol de eerste twee dagen regelmatig. Daarna: Na 1-2 dagen zullen de blaasjes geen vocht meer bevatten en veranderen in een 'gewoon wondje' welke over het algemeen nog pijnlijk kan zijn en er simpelweg gewoon lelijk uit ziet. Dé tip hiervoor is Hansaplast wondhelende zalf! Dit is een doorzichtige zalf die het wondhelingsproces versnelt en de pijn absoluut verminderd. De zalf is ook nog eens doorzichtig en geurloos dus je kunt het prima in het openbaar op je lippen hebben. Ook zorgt het er voor dat je niet van die vieze gele korstjes krijgt. Het is wel belangrijk dat je deze zalf pas smeert nadat alle vocht uit de blaasjes is weggetrokken en de lip aan het genezingsproces begint. Voor mij werkt deze methode echt super goed en zie je na 2-3 dagen al bijna niks meer van een koortslip!

Lisa2
Tip #16412


Olie op kortslip

Kamp al jaren met regelmatig terugkerende koortslippen. Hoef er maar aan te denken en het komt al opzetten. Maar heb nu de perfecte oplossing gevonden. Sinds een jaar gebruik ik bij de eerste verschijnselen teatree olie in combinatie met normale zalf. Eerst de olie aanbrengen en dan een beetje koortslip creme eroverheen. De volgende ochtend is het vrijwel compleet verdwenen. Succes!

Astridd
Tip #16238


Supplement L-Lysine slikken

Het allerbeste voor een koortslip:
Zodra je gaat voelen dat je lip jeukt meteen L-lysine gaan slikken. Dat is een supplement en je mag tot 4 g per dag. Dus als je pillen hebt van 1000 mg neem je er 's ochtends 2 en 's avonds 2. Blijf dit doen tot je koortslip weer helemaal verdwenen is. Heb je er vaak last van dan kun je L-lysine een poos blijven gebruiken om je tekorten aan te zuiveren.
Daarnaast je (beginnende) koortslip een aantal malen per dag aanstippen met een wattenstaafje met tea tree olie. Totdat het helemaal ingedroogd en hard is, dan stoppen. Eventueel dan voorzichtig insmeren met wat olie maar hoeft niet. je krijgt zo amper een koortslip en als het al doorkomt dan is het zo weer weg. Stop deze paar dagen met het eten van tarwe (brood, koekjes, baksels, enz.) en noten en pinda's want die ontnemen de lysine uit je lichaam.

An05
Tip #14493


Verse gember op het blaasje

Wanneer het eerste blaasje tevoorschijn komt, helpt het om een stukje verse gember af te snijden en een paar keer per dag tegen de lip aan te houden. Door de ontstekingsremmende eigenschap van de gember zal de koortslip niet doorzetten.

Rachie
Tip #14598


Sudocreme en lysine tabletten

Zodra ik het bultje op mijn lip op voel komen smeer ik er een beetje sudocreme op (let op dat je het niet in je mond krijgt). In de crème zit zink en samen met het nemen van Lysine tabletten kan ik de koortslip in toom houden en ben ik in een dag van het beginnende bultje af. Sudocreme vindt je meestal bij de drogisterij bij de babycreme ed.

Jiska
Tip #14673


Tandpasta bij tintelling

Bij mij hielp tandpasta. Gelijk erop smeren als je de tinteling voelt/ lip dik aanvoelt.
Ik smeerde het dan s'avonds voor het slapen gaan erop, dan droogt het de koortslip uit. Dit meerdere malen herhalen op een dag.

Krish
Tip #14692