Smeer tandpasta op de koortslip. De koortslip droogt dan uit, waardoor je niet met van die lelijke en besmettelijke blaasjes rond moet lopen.

Rachel - Tip #3565

5 1

ja deze helpt echt super goed hij droogt meteen uit !

Marieke Stegeman

0

Login om een reactie te geven:Bij een koortslip werkt regelmatig honing op de plek smeren ook! 1, 2 dagen, en het is weg!

Sally - Tip #1370

2 0

Login om een reactie te geven:Direct bij de eerste "kriebel" tandpasta er op doen, een dun laagje, dit regelmatig vervangen, door eerst te reinigen met b.v. een wattenstokje, natgemaakt met een beetje warm water en weer opnieuw aanbrengen. Als de ergste symptomen zijn verdwenen, af en toe een klein beetje Calendulazalf aanbrengen (bevat o.a. goudsbloem).

Renée - Tip #1175

1 1

ja dit helpt echt ik begon ook lipblaasjes te krijgen en ik heb het gewoon geprobeerd een hele nacht en dan steeds iets minder een soort van afbouwen. wat ook wel werk zijn compeed patch invisble tegen lipblaasjes aleen ze zeggen dat het 12 uur kan blijven zitten bij mij was dat niet zo ik gebruikte der ongeveer 2 a 3 per dag

Marieke Stegeman

0

Login om een reactie te geven:Bij grote blaasjes met veel vocht: doorprikken en insmeren met papje van wat keukenzout (droogt uit) en een druppeltje citroensap, teatreeolie of alcohol (ontsmet).

Als het meeste vocht eruit is geneest het snel met zinkzalf.

Als de blaasjes ook aan de binnenkant van je mond zitten: daar aanstippen met Pyralvex

Marije van der Nat - Tip #3454

1 0

Login om een reactie te geven:Ik gebruik sinds een maand of 9 een Aloe lippenbalsem met Jojoba. Het helpt me heel goed en heb 9 maanden geen koortslip meer gehad!

Vief - Tip #3317

1 0

Login om een reactie te geven:Ik heb al jaren last van een koortslip. Altijd zovirax gebruikt maar helpt niet echt. Bij toeval kwam ik erachter hoe het bij mij echt weg gaat. Ik heb vitamine bruistablet opgedronken en na een paar uur werd de koortslip kleiner. De 2de dag heb ik het weer gedronken en het was weg.

Mario - Tip #5427

1 0

Login om een reactie te geven:Ik heb sinds gisteren 2 koortsblaasjes op mijn lip. 1 normale, 1 enorm grote. Ik ben iemand die erg gevoelig is hiervoor en heb zowat maandelijks wel eentje ergens. Alles wat dokters voorschrijven, ik heb het wel gehad en jah het werkt, maar vaak duurt het lang en meestal ben ik er toch immuun voor na een korte periode. Nu las ik hier over zinkzalf, dit heb ik deze keer geprobeerd, en geloof me dat helpt super. Wat heb ik gedaan? De koortsblaar (hij was dus al uitgebroken) open geprikt met een steriele naald zodat het vocht eruit kon komen, dat vocht even gedept met een stukje keukenrol. Wanneer het meeste ervan weg was heb ik de zinkzalf erop gedaan (NIET MET JE HANDEN!! gebruik wattenstaafje of keukenrol). Eerlijk is eerlijk, het ziet niet uit. zinkzalf is fel wit en je krijgt het er niet makkelijk af. Maar goed of je nu met witte zalf op je mond rond loopt of met dikke koortslip, het blijft toch gelijk. Maar goed, ik heb het er de hele dag op laten zitten, af en toe beetje extra terug bij gedaan. De ochtend er na, ik zeg niet dat het al volledig weg was, maar het zag er ZEER goed uit, nog kleine wondjes maar je zag het bijna niet meer. Echt super remedie!! Dank je!

Geert - Tip #4647

1 0

Login om een reactie te geven:Ik kreeg als tip voor koortsuitslag om er azijn op te doen. Heb het geprobeert met een koortslip
paar x per dag aanstippen met een watje en azijn en met 2 dagen was hij zo goed als weg.

Belinda - Tip #5560

1 0

Login om een reactie te geven:Ook ik heb al vanaf mijn jonge jaren last van koortslippen, ik heb al zowat alles geprobeerd en niks hielp.
Gister weer een koortslip en maar eens de tip van Alcohol erop doen geprobeerd, het werkt perfect. De koortslip is vandaag (2e dag) al zowat helemaal weg!!
Paar x per dag alcohol erop doen met een wattenstaafje, zodra het korstje is uitgedroogd heb ik deze voorzichtig weggehaald ook met een wattenstaafje en weer herhaald met alcohol!

Anoniem - Tip #6905

1 0

Login om een reactie te geven:Zodra je het voelt een weinig bloemsuiker opsmeren (droogt op).

Neyt Bertrand - Tip #1334

1 0

Login om een reactie te geven:Als ik wakker word met blaasjes op mijn lip, prik ik deze meteen door met een steriele naald. Daarna wat alcohol erop, vaak gebruik ik handgel. Het prikt wel even en het is gevoelig, maar je bent er echt binnen een paar dagen vanaf! De crème werkt bij mij niet, het is alsof ik er immuum voor geworden ben.

Anoniem - Tip #6803

1 0

Login om een reactie te geven:Als ik weer eens met een koortslip met blaasjes wakker wordt, val ik deze zo snel mogelijk aan. Pak een steriele naald, prik de blaasjes door en doe er een paar keer per dag een dotje alcoholgel op en voor het slapen gaan een dikke laag echineaforce crème. Ben er zo sneller vanaf, dan met de zalfjes en plakkers van de drogist.

Cynthia - Tip #5139

0 2

hoe maak je de naald steriel. is dat voldoende met alcohol 70 %. Ik heb de naald laatst eerst met een aansteker heet gemaakt voordat ik het blaasje doorprikte. Of is dat niet goed.

Heidi Heuvelmans

0

alcohol is niet handig de meeste mensen hebben de verkeerde bijv 70 of 80 of zelfs hoger dat kan gevaarlijk zijn je kunt beter patch of zalfjes kopen dan weet je zeker dat het goed is .

Marieke Stegeman

0

Login om een reactie te geven:Dde beste tip, die bij mij altijd werkt is, zo gauw je een blaartje op voelt komen, oorsmeer erop smeren!

Trijntje - Tip #1761

0 1

Login om een reactie te geven:Zodra je hem op voelt komen gelijk gaan deppen met echineaforte druppels van goudsbloem! Paar keer per dag en binnen een paar dagen is het blaasje weg!

Anoniem - Tip #2578

0 0

Login om een reactie te geven:Met rauwe aardappel over lip wrijven. Telkens een stukje van de aardappel afsnijden. Zodat er weer en vers stukje tevoorschijn komt.

Leny - Tip #3842

0 0

Login om een reactie te geven:Droog houden d.m.v af en toe fohn op de laagste stand op de lip richten, de bedoeling is om de herpes uit te drogen.

Anoniem - Tip #2607

0 0

Login om een reactie te geven:Als je de koortslip voelt aankomen er gewoon een ijsblokje tegen aan houden, een paar keer per dag. De koortslip schrikt van de kou en verdwijnt. En dit is nog goedkoop ook. Je wordt namelijk voor de meeste middeltjes imuun.

Tedje - Tip #2823

0 0

Login om een reactie te geven:Elke dag L-Lysine slikken met event vitamine C, helpt echt al jaar geen last meer gehad, voel je toch iets aankomen de dosis verdriedubbelen dan trekt het weer weg!

Sandra - Tip #3015

0 0

Login om een reactie te geven:Zodra je een koortslip op voelt komen, insmeren met zinkzalf. Hoerdoor droogt hij uit en wordt hij niet zo hevig.

Eline - Tip #3290

0 0

Login om een reactie te geven:Doe er wat kaneel op, helpt echt.

Martine - Tip #3631

0 0

Login om een reactie te geven:Dagelijks of om de dag Lysine slikken. Bij toch doorbreken van de koortslip 5000 mg in een keer en dan zal je zien dat het vieze ding binnen twee dagen weg is!

Fee - Tip #4060

0 0

Login om een reactie te geven:Jarenlang heb ik last van een koortslip.
Daardoor zijn de contouren(lijnen) van mijn mond op enkele plaatsen verdwenen.
Door na het tanden poetsen ook mijn lippen zacht te massere(met elektriche tandenborstel)met de rest van de tandpasta op de borstel , zijn de contouren terug en heb ik véél minder last van een koortslip. Wel volhouden hoor.

An van Batum - Tip #2353

0 0

Login om een reactie te geven:Als je een koortlip voelt aankomen doe er dan gelijk SRL gelei op! Dit idee heb ik gekregen van mijn homeopaat. Het werkt echt!!!

Charel - Tip #2562

0 0

Login om een reactie te geven:Doe een gouden ring van jezelf in een glas met een beetje water.Dit een nacht laten staan,dit op je nuchtere MAAG opdrinken(maar eerst de koorslip met de ring insmeren).Ik heb het zelf uitgeprobeerd en ik heb er geen last meer van gehad.

Van den heuvel - Tip #1395

0 0

Login om een reactie te geven:Als je een koortsblaasje voelt opkomen kan je er ook met een de binnenkant van een aardappel op wrijven.

Nathalie - Tip #1391

0 0

Login om een reactie te geven:Vanaf eerste branderige gevoel van een koortsblaasje, direkt met water natgemaakte aluinsteen droogwrijven over de branderige vlek, en dit meermalen per dag tot de prikkeling weg is, wondermiddel van mijn mama, zelfs beter dan zalfjes van apotheek.

Linda - Tip #1374

0 0

Login om een reactie te geven:Bij beginnende koortslip helpt tea-tree olie erg goed. Na een paar keer insmeren is je koortslip echt verdwenen!

Isa - Tip #1318

0 0

Login om een reactie te geven:De lip vet houden met vaseline. Eventueel het blaasje hygienisch doorprikken met steriele naald en het vocht direckt opdeppen met een tissue. Naald na gebruik weer reinigen

Betsie - Tip #1362

0 0

Login om een reactie te geven:Voelt u de koortslip aan komen doe er dan zo gauw mogelijk ouderwetse eau de cologne op.

Diny Palm - Tip #1459

0 0

Login om een reactie te geven:Zodra U merkt dat U een koortslip krijgt, de brandende of tintelende plek aantippen met een beetje ochtendurine.

Karin - Tip #1636

0 0

Login om een reactie te geven:Als de koortslip er is en er zijn blaasjes zichtbaar, de blaasjes insmeren met zinkzalf. Dit zorgt ervoor dat de blaasjes razendsnel uitdrogen. Werkt fantastisch!!

Paulien Ekkebus - Tip #2404

0 0

Login om een reactie te geven:Ontsmet uw koortslip met alcohol, 70% te halen bij de drogist, uw koortslip is dan sneller weg, ontsmet dan ongeveer 2 maal in de week u lip met alcohol ook al heeft u geen koortslip daarna evt. daarna met vaseline om uw lip zacht te houden.

Dorothe Buteijn - Tip #4068

0 0

Login om een reactie te geven:Als je de koorstlip op voelt komen (kan ook als de blaasjes er zijn) doe dan op een wattenschijfje een scheutje alcahol (kan eventueel ook met reinigde tonic) en dep daar de blaasjes goed mee aan.
Doe dit een paar keer per dag.
Het plekje word goed ontsmet en het droogt razendsnel uit.
Bij mij werkt dit zeer goed.
Succes!

Anoniem - Tip #1900

0 0

Login om een reactie te geven:Zodra je voelt dat er een koortslip aankomt, Vitamine B Forte gaan slikken. Stuk of 5 tegelijk een paar uur later nog eens en dan langzaam afbouwen. Als je echt op tijd bent kun de koortslip voorkomen of tot een minimum beperken. Werkt echt!!

Annekie Kiers - Tip #1653

0 0

Login om een reactie te geven:Dit is een tip die ik van de huisarts kreeg, smeer de koortslip dunnetjes in met bethadinezalf! en het helpt nog ook.

Nel - Tip #1896

0 0

Login om een reactie te geven:Cactussap op de koortslip

Wendy - Tip #4179

0 0

Login om een reactie te geven:Regelmatig smeren met zo'n groene echinacea stick. Dan voorkom je veel ellende.

Els Veerkamp - Tip #4107

0 0

Login om een reactie te geven:Neem een combinatie van Catsclaw(weeratandverhoging) en L-Lysine (verhelpt en voorkomt lipblaasjes).
Slik je langer door na het verdwijnen, dan trekt het virus zich verder terug, en zal minder snel opzetten.

Bij het eerste gevoel van tinteling starten, dan komt de koortslip niet eens meer door. (Bij mij althans!)

Sabine - Tip #5691

0 0

Login om een reactie te geven:Last van een beginnende koortslip. Snij een teentje knoflook doormidden en hou het even op het blaasje. Prikt als een gek maar het blaasje word direct uitgedroogd waardoor je geen lelijke gevulde blaasjes krijgt. Zelf gister eentje voelen opkomen teentje knoflook op gedaan en vanmorgen koortslip al een korst.

Laila - Tip #5508

0 0

Login om een reactie te geven:Ik ben een exper in het krijgen van koortslippen, helaas! De dermatoloog heeft mij verteld, dat er niks aan een koortslip te doen is, behalve deze doorprikken met een schone naald en het vocht dan onmiddellijk opvangen op een servetje. Na alles geprobeerd te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen dat meneer de dermatoloog gelijk heeft! Geen zalfjes en zooi, je koortslip moet juist uitdrogen.

Jonne - Tip #5397

0 0

Login om een reactie te geven:Bij last van een koortslip Sambucol (te koop bij de betere drogist) nemen. Dit is een siroop op basis van vlierbessen ! Helpt erg goed, is een weerstandsverhoger !

Anoniem - Tip #5250

0 0

Login om een reactie te geven:Zodra u jeuk krijgt de plek of lip insmeren met zinkzalf.
De pijn en de jeuk trekt weg en de plek droogt op.

Anoniem - Tip #5348

0 0

Login om een reactie te geven:Heb je regelmatig last van een koortslip? Eet dan drie madeliefjes, dit helpt echt. Ik had zelf bijna elke maand wel een koortslip, maar nu dus niet meer. Als ik het toch aan voel komen, neem ik gewoon weer madeliefjes.

Petra - Tip #5742

0 0

Login om een reactie te geven:Als je de koortslip op voelt komen, gelijk een ijsklontje (in een plastic zakje) erop en dat een paar keer per dag doen. Is echt het enige wat helpt heb ik gemerkt.

P. - Tip #5878

0 0

Login om een reactie te geven:Jaren lang regelmatig een koortslip gehad. Eerder alleen als m'n weerstand laag was, maar op een begeven moment was het elke 3 weken wel raak. Ik eet vrij gezond, sport, slaap goed, heb niet te veel stress, maar koortslippen bleven maar komen. Op aanraden van de huisarts eens gewisseld van tandpasta. Schijnbaar zijn er bepaalde soorten tandpasta beter als je veel last hebt van bijv. koortslippen en aften. Hij raadde zelf sensodyne en zendium aan. Ik gebruik nu 6 weken zendium en nog steeds geen koortslip, dus ik ben dolblij :-). Voor de mensen die er ook regelmatig last van hebben misschien het proberen waard! Kleine verandering die voor mij GROOT effect heeft!

Anoniem - Tip #8367

0 0

Login om een reactie te geven:Doe er wat tandpasta op, 2x daags, na ongeveer 3 dagen zijn ze weg maar dan kan het zijn dat u lippen droog zijn, smeer dan elke avond je lippen in met vaseline.

Anoniem - Tip #8272

0 0

Login om een reactie te geven:Stomen met kamille werkt super tegen een koortslip, verlicht de pijn en is ontstekingsremmend. Bij mij is het dan ook sneller weg.

Anoniem - Tip #7107

0 0

Login om een reactie te geven:Lipvaseline helpt bij mij goed !

Anoniem - Tip #6347

0 0

Login om een reactie te geven:Blaasjes open maken met een steriele naald en dan tig keer per dag tea tree olie (droogt uit) erop deppen met een watje. Heb al vanaf kleins af aan last van dit kwaaltje en dit is het enige wat echt bij mij snel en effectief helpt!

Robin

Anoniem - Tip #7023

0 0

Login om een reactie te geven:Mondblaartjes?
Bladeren van Look-Zonder-Look kauwen.

R. Tellez - Tip #5178

0 0

Login om een reactie te geven:Na een periode van flinke koorts verschenen de eerste koortslip blaasjes, meteen een teentje knoflook door midden gesneden en op de blaasjes gehouden. Brandt ontzettend! Daarna een ijsblokje er tegen aangehouden, resultaat: de blaasjes droogden vrijwel meteen in en de schade is beperkt gebleven. Ik bedank de schrijvers van deze tip heel hartelijk.

Paul - Tip #5159

0 0

Login om een reactie te geven:Als je een tintelend gevoel van bijvoorbeeld een opkomende koortblaar voelt. Wrijf dan met je wijsvinger achter je oor en dan over de plek van de opkomende blaar. Je zult zien de koortsblaar komt niet. Het lijkt gek maar het werkt.

Jo-El - Tip #4462

0 0

Login om een reactie te geven:Smeer s"avonds zinkolie op je koorslip en de volgende ochtend is het ingedroogd. Haal de zinkolie er dan af met een watje in olie(zonnebloem, olijf,baby..) Kijk alleen uit zinkolie geeft wel vlekken.

Anoniem - Tip #4361

0 0

Login om een reactie te geven:Lieve mensen, hebben jullie ook vaak zo'n last van een koortslip en net als ik al van alles geprobeerd om er vanaf te komen? Ik was in Turkije op vakantie en prompt had ik weer zo'n ding! Vertelt me daar een turkse meneer, die heel veel van kruiden wist dat ik er lindenbloesemthee op moest doen. Je doet een zakje lindenbloesemthee in een beetje heet water. Laat het goed doordrenken. Gooi het water weg. Het zakje steeds even tegen de lip houden. Het beetje slijmerige dat je voelt is het bittere van de lindenbloesem en dat helpt. Als je het zakje een paar keer gebruikt hebt, nieuw water koken en weer een nieuw zakje erin. Bij mij helpt het echt! De blaar slonk meteen.
Succes! en groetjes, Marianne
www.shankini.nl

Marianne. - Tip #4347

0 0

Login om een reactie te geven:Mijn moeder heeft vaak last van koortsuitslag uit haar lip.
Zodra zij de eerste kriebel voelt, neemt ze 2 paracetamol (die ouderwetse oplospillen) en dan komt de koortslip niet verder op!

Marjon - Tip #4116

0 0

Login om een reactie te geven:L- Lysine tabletten slikken. Helpt een koortslip voorkomen en ook als je een koortslip heb zorgen de tabletten ervoor dat hij snel weer verdwijnt.

Kim - Tip #4344

0 0

Login om een reactie te geven:Zinolium gel werkt ook wel goed!
Er zit zink in waardoor het blaasje uitdroogt.
En de gel is gewoon doorzichtig dus hoef je ook niet met zo een witte klodder op je lip te blijven lopen!

Anoniem - Tip #4526

0 0

Login om een reactie te geven:Ook bij koortsuitslag helpt een ijsblokje (zie aften). Een tijdje er een ijsblokje tegenaanhouden en de pijn wordt snel minder. De koortsuitslag wordt lang niet zo erg en geneest sneller.

Margriet van Hasselt - Tip #4625

0 0

Login om een reactie te geven:Last van een koortslip? Ik wel. Desinfecterende handgel opbrengen. Ook als de blaasjes al zichtbaar zijn. De doorschijnende gel werk desinfecterend en is doorschijnend, valt niet op dus. Je koortslip gaat snel weg en zet niet helemaal door.

Yvonne - Tip #4943

0 0

Login om een reactie te geven:Heb je een koortslip; ga hem te lijf met een ijsblokje in een platiczakje.
Hij is dan binnen no time weg.

Dorothe Buteijn - Tip #4991

0 0

Login om een reactie te geven:Elke morgen een boterham of beschuit of iets eten met appelstroop het helpt, ik heb er geen last meer van.

Diana Visser - Tip #4842

0 0

Login om een reactie te geven:Ik ben serieus dé expert in koortslippen aangezien ik er zo vaak last van heb (had!) dat ik onderhand wel weet hoe er mee om te gaan.
DE TIP, zelf ontdekt: geen smeersels, crèmes en lipblaaspleistertjes: laat je koortslip éérst uitdrogen dan gaat het hele proces veel en veel sneller. HOE: het tintelende plekje en/of blaasjes met een wattenstaafje in 70 of 90% alcohol (vd drogist) aanstippen. 3 x per dag herhalen. Zelfs met een al doorgekomen koortslip (soms word je er mee wakker, ik ken het) gewoon aanstippen. Je zal zien, het gaat een stuk sneller, het droogt van buiten naar binnen uit, wordt sneller hard en een korstje en geneest dus sneller.

Tété - Tip #4837

0 0

Login om een reactie te geven:Mocht je in het buitenland altijd een koortslip krijgen door de warmte, begin dan 1 week voor aanvang van de reis met het slikken van hooikoortstabletten en doe dit gedurende je vakantie. 1 per dag voldoet. Je zult zien dat het werkt

Jan v.d, Berg Jeths - Tip #4654

0 0

Login om een reactie te geven:Een wat duurdere oplossing, maar wel doelmatig: laat je koortslip hij de tandarts behandelen met laser therapie.

Sabine - Tip #4734

0 0

Login om een reactie te geven: