De beste tips

Aften behandelen

#1. Paracetamol laten smelten

Voor directe pijnverlichting, laat een paracetamol smelten in de mond en houdt die zoveel mogelijk tegen de afte aan. Pijn gaat meteen over en aften geneest veel sneller. Als je de smaak echt heel vies vind kun je ook je paracetamol (sinaspril) gebruiken.

OmaWeetRaad over deze tip: Dit zorgt wel voor pijnverlichting, maar NIET voor een betere mond-hygiëne. Lees ook op Thuisarts.nl over Aften.

Aften behandelen

#2. Coca Cola tegen pijn aften

Het enige product dat echt helpt tegen de pijn bij aften is Coca Cola ! Eén glas en je bent uren van de pijn af.
Aften behandelen

#3. Gember tegen aften

Ik zat door de rubriek aften te kijken en ik had wel verwacht dat er Gember tussen zou staan. Gemberbolletjes snij je een plakje van af en hou je 10 minuutjes tegen de aft aan. De pijn is vrijwel direkt verdwenen en de aft dezelfde dag, hooguit de dag daarna.
Bekijk 112 andere tips

De nieuwste tips

Aften behandelen

Aften#salie#🌱

Pluk een blaadje 

salie en leg

het op je tong

Aften behandelen

Wondermiddel tegen aftes

Afte heeft te maken met een lage mondweerstand. Een paar keer poetsen met de klassieke zendium tandpasta en de afte verdwijnt  vrijwel binnen 24 uur 

Aften behandelen

aften niet doorkomen

ik heb echt van alles geprobeerd tegen mijn aften maar niets hielp, nu gebruik ik sinds 4 maanden sensodyne  rapid relief en ik heb tot op heden toe nog geen 1 aften gekregen terwijl ik normaal al zeker 3 a 4 keer een afte gehad zou hebben......het is wel dure tandpasta maar dan moet je even een aanbieding zoeken dan zijn ze €4 anders wel € 6 a 7 ....hoop dat het meer mensen helpt! ik heb al zeker 43 jaar aften.....

Nog 112 andere tips

Aften behandelen

Stip kaneel op de aften

Twee keer per dag kaneel op je aften stippen, kaneel werkt ontsmettend en daarom kan het ook wat prikken in het begin kaneel dood ook schimmels.
Aften behandelen

Aften spoelen met zout water

Als ik een aft heb dan doe ik veel zout met een beetje water in een glas. heb moet wel waterig zijn maar een sterke zoute smaak even je mond spoelen een minutje en weer uit spugen. 3x per dag ongeveer en ze zijn zo weg
Aften behandelen

Vitamine b12 tegen aften

Ik heb al mijn hele leven last van aften. Soms zo erg dat elke beweging van mijn mond tot een helse pijn leidt....en dat terwijl ik een pratend beroep heb. Ik heb alles al geprobeerd. Alle middeltjes van de drogist, waterstof peroxide spoelen, zendium poetsen, sinaasappels eten, geen appels meer eten, vitamine c tabletjes etc. Veel vieze en soms zeer pijnlijke behandelingsmethoden. Niets werkt echt. Ben bij een homeopaat geweest, veel geld uitgegeven, heeft ook niets opgeleverd. Nu gebruik ik sinds enige tijd vitamine b12 in een concentratie van 1000 microgram in tabelvorm. Dit is alleen bij de apotheek te krijgen. Sindsdien heb ik geen last meer van aften. Soms voel ik wel iets opkomen maar dit verdwijnt binnen een dag. Het is heerlijk om nu al tijdens zonder pijn in mijn mond te zitten. De reden dat ik dit middel wilde gebruiken had niets met mijn aften te maken. Dit neveneffect is echter zo geweldig dat je alleen daarvoor al ertoe over wilt gaan.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aften behandelen

3 keer per dag kaneel

Ik denk dat voor iedereen iets anders geldt wat helpt, maar ik zelf doe altijd wat kaneel op een wattenstaafje een stip hem aan ongeveer 3x per dag hij zal binnen 1/2 dagen weg zijn.

Aften behandelen

Geen suiker meer eten

Ik heb álle goedbedoelde adviezen ooit opgevolgd, want ik heb 30 jaar aften gehad en dan 300 van de 365 dagen van het jaar. En altijd met 3 of 4 tegelijk. Helemaal niets hielp. Totdat ik geen enkele vorm van suiker meer tot mij nam: geen snoep of koek, maar ook niets uit blik, pot of pakje, want overal zit tegenwoordig suiker in. Vaak ook in verkapte vorm als fructose, sacharose of andere -osen. Na 10 dagen was ik ervan af. Ik heb al 3 jaar geen aften meer, maar elk korreltje suiker is gevaarlijk. Ook na 3 jaar nog. Ik heb dus een intolerantie voor suiker. Fantastisch dat ik er vanaf ben. En een leven zonder suiker went snel.
Aften behandelen

Aften aanstippen met Tea-tree

Last van aften? Doe dan tea tree op n wattenstaafje en tip de aften aan, de smaak is minder maar na een paar keer aantippen verdwijnt de aft snel.
Aften behandelen

Aft insmeren met tandpasta

Als je een aft heb in je mond, smeer het in met tandpasta. Prikt even, maar de volgende dag is het niet meer gevoelig en na ongeveer 5 tot 7 dagen is de aft weg !
Aften behandelen

Echinaforce crème

Echinaforce crème op aften smeren dan zijn ze zo verdwenen.
Aften behandelen

Spoelen met een sterke kamillethee

Van jongs af aan heb ik een paar maal per jaar aften, en als er 1 zit komen er vaak andere bij. Alles heb ik geprobeerd maar de meeste middeltjes waren alleen maar zeer pijnlijk. In een reformwinkel raadde men mij aan te spoelen met een sterke kamillethee-oplossing. perfect! ik maak een potje sterke thee, en spoel regelmatig. Het werkt pijnstillend en je bent er snel van af. Bij de apotheek kun je kamilosan kopen, 20 druppels op een beetje water en je kunt spoelen!
Aften behandelen

3 keer per dag spoelen met sap

3x daags spoelen met bosbessensap. Dit verdooft en de aften zijn binnen de kortste keren verdwenen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aften behandelen

Aft op lip

Ik had een aft op mijn lip en spoelde het een paar keer per dag met lauw water met zout erin. Binnen een paar dagen was ik er af.
Aften behandelen

Immuunsysteem op orde brengen

De aften duiken in mijn geval vaak op in tijden van weinig slaap, anders/minder eten, kortom als mijn immuunsysteem wat minder is.
Zoals hier eerder gezegd zijn bosbessen, en producten waarin bosbessen verwerkt zijn werkzaam (wat handiger dan iedere x een middeltje bij apotheek of tandarts halen). Verder probeer ik meer slaap te krijgen, of normaler te eten, dus het immuunsysteem weer in orde te krijgen. Dan voel ik me prettiger.

Aften behandelen

Waterstofperioxide voor in de mond

Aften in je mond zijn heel erg irritant en ze doen heel veel pijn. Iedereen zegt dat je je tanden moet poetsen met zendium maar dat helpt helemaal niks! Ik heb al aften sinds dat ik klein ben en ik weet wel beter. Je moet elke ochtend en avond spoelen met waterstof perioxide en chloroxiede. En bosbessen jam helpt ook. Elke dag genoeg vitaminen dat is het belangrijkste en goed de bacteriën uit je mond spoelen.
Aften behandelen

IJsblokje op de aft

Heeft u vaak lasten van aften? Als u, zodra u er een voelt opkomen, er een ijsblokje tegen houdt (een tijdje volhouden), dan wordt de pijn snel minder en geneest de afte ook eerder. Zeer goedkoop middel!
Aften behandelen

Boterham met bosbessenjam

Om aften te voorkomen elke dag een boterham eten met bosbessen jam! Mocht je toch een aft krijgen, deze aanstippen met Pyralfex(gewoon te verkrijgen bij de apotheek!)
Aften behandelen

Aften aanstippen met mondwater

Bij mij werkt het altijd om elke keer na het tandenpoetsen mijn aft met een wattenstaafje met mondwater aan te stippen. Het mondwater verdooft de aft en doodt bacteriën. Het kan daardoor wel erg branden.
Aften behandelen

Aften verwijderen binnen 1 dag

Last van aften? Poets je tanden met paradontax en doe een stukje tandpasta op je aft. Het brand een beetje maar het is binnen een dag weg.

Aften behandelen

Zendium tandpasta voorkomt aften

Om aften te voorkomen poets je elke dag je tanden met alleen maar Zendium tandpasta. Als je een keer geen Zendium voorhanden hebt poets dan je tanden zonder tandpasta. Je moet het dus als een kuur gebruiken en je zult zien dat je er veel minder last van hebt. Succes

Aften behandelen

Kauwen op verse salie

Eventjes op een blaadje verse salie kauwen, op de aft leggen en laten inwerken. Eventueel enkele keren herhalen.

Aften behandelen

Spoelen met hele sterke koude thee

Van mijn huisarts kreeg ik de tip om mijn mond te spoelen met afgekoelde, heel sterke, thee. Ik doe dat sinds enkele jaren en de aften zijn na 1 of 2 dagen weg. Verder natuurlijk de mond goed schoon houden.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aften behandelen

Kauwen op tuinkers

Ik had vaak last van aften, tot mijn homeopaat me adviseerde om tuinkers heel intens te kauwen en het sap enkele minuten in mijn mond te houden...sindsdien nooit meer last van gehad...
Aften behandelen

Spoel de mond met zout water

Neem een glas water en doe daar zout in daarna spoelen. Bij mij was het na een dag weg.
Aften behandelen

Stoppen met fabrieksbrood

Jarenlang heb ik zo nu en dan een aft gehad in mijn mond en iedereen weet hoeveel pijn dat doet. Toen ik besloten had geen fabrieksbrood meer te eten, was ik blij verrast na een paar maanden te merken dat ik geen aften meer had gehad. Hetzelfde gold voor mijn rusteloze benen en mijn lage bloeddruk. Ik heb inmiddels al zo'n 2 jaar geen aften meer gehad, dus mijn advies, stop met fabrieksbrood eten. Al die troep die er aan toegevoegd wordt is helemaal niet goed voor een mens en ook helemaal niet nodig. Groet, Judy
Aften behandelen

Piralvex van drogisterij gebruiken

Na het tanden poetsen in de ochtend middag en avond de afte aan stippen met Piralvex kan je gewoon bij de drogisterij kopen als je dat een paar dagen doet dan is het zo over.

Aften behandelen

Kruidnagel poeder

Maal wat kruidnagels tot poeder en smeer en het op de aft. Bedek de aft vervolgens met een watje. De pijn verdwijnt na een paar minuten op een natuurlijke wijze.
Aften behandelen

Mirre tinctuur met een wattenstaafje

Heb je een aft die ontstaan is door beugelslotjes en dergelijken, dan moet je mirre tinctuur met een wattenstaafje aanbrengen. Het bijt even, maar dan komt er een soort schilletje op en dan voel je het heel eventjes niet meer. Wat ook werkt is een beetje sinaasappelsap met bosbessensap vermengen, en dat kan je eventueel in de blender doen.
Aften behandelen

Spoelen met bosbessensap

Als je last hebt van aften, spoel 6 x daags met bosbessensap, puur van de natuur winkel. Dit gebruiken ze in het ziekenhuis tegen aften. Werkt heel goed.
Aften behandelen

Voor wie last heeft van die grote (terugkerende) aften: gebruik l-lysine, eerst een paar dagen een hoge dosis, 3000 mg, 3 pillen van 1000 mg per dag, eventueel in combinatie met 2x per dag een dosis van 500 mg vitamine C. Van die grote aften kun je soms wel weken veel last hebben; mijn ervaring is nu dat met deze hoge dosering L-lysine in combinatie met vitamine C ze binnen een paar dagen weg zijn. Sta er zelf van versteld, dus heb speciaal een account aangemaakt om deze tip hier te delen in de hoop dat het meer mensen zal helpen.
Aften behandelen

Melk allergie (aften)

Dit keer even geen behandeling maar een oorzaak. Ik heb als sinds dat ik klein ben last van aften, ik ben nu 20 en ben er ongeveer 2 jaar geleden achter gekomen dat de oorzaak van mijn aften soms wel 4 tegelijk… een melk allergie (lactose intolerantie) is. Ik kan bijvoorbeeld wel tegen kaas maar echt niet meer tegen melk en bijvoorbeeld pannenkoeken of vla of roomkaas waar veel melk in zit verwerkt. 

Misschien is het bij een van jullie ook wel de oorzaak… 

Aften behandelen

Koude cola verzacht de pijn

Koude cola drinken, dit hielp mij enorm de pijn te verzachten, zeker achterin mijn keel. Je kan dan tenminste eten en krijgt vocht binnen. Ook perfect pijnremmend zijn Werthers echte snoepjes. Verder gewoon hele dag zendium op zak en mond mee spoelen, niet met water en gewoon in mond laten zitten. Tongschrapen en veel slapen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aften behandelen

Wattenstaafje gedrenkt in pure echinacea

Gebruik een wattenstaafje gedrenkt in pure echinacea druppels/tinctuur, druk dit een aantal keer per dag 2 min tegen de aften aan. Het bijt een beetje maar de pijn neemt af, Werkt echt!
Aften behandelen

CBD olie werkt tegen pijn

Ik gebruik sinds kort CBD olie, dit voor mijn ADD. Het is voor heel veel dingen goed, dus ik dacht laat ik het ook gebruiken voor mijn aften. Gek genoeg helpt het tegen de pijn en de ontsteking, word al een heel stuk minder.
Aften behandelen

Koffie poeder smeren erop

Smeer gemalen koffie poeder tegen de afften /zweertje in je mond

Aften behandelen

Zendium aanbrengen op aft

Pijnlijke gele blaasjes en rood omrand ... in je mond ... zorg dat ze niet kapot gaan maar doe iedere keer na wat eten je mond spoelen en doe gewone zendium tandpasta aan je vinger en smeer er dat op, wel tig keer per dag! Dan gaat het zo over!

Aften behandelen

Aften voorkomen met Echineadruppels

Om Aften te voorkomen kan je ook Echineadruppels gebruiken. Ik heb het zelf een keer gebruikt toen ik last had van aften en binnen een paar dagen waren ze weer weg.

Aften behandelen

Een beetje keukenzout op de tandenborstel

Zodra je aften hebt, dan gelijk tandenpoetsen met tandpasta met daarop een beetje keukenzout gestrooid, de aften verdwijnen dan veel sneller.
Aften behandelen

Parodontax (blauw) werkt tegen aften

Poets iedere dag met parodontax (blauw) ZONDER fluoride. Wij doen het al jaren en krijgen ieder tandartsbezoek het compliment dat er weinig tot geen tandsteen is en we hebben bijna nooit aften meer. Onze keuze werd bevestigt toen we een keer een andere (fluoride ) tandpasta hebben gebruikt en na een een paar weken aften kregen. We zijn gauw weer parodontax gaan gebruiken.
Aften behandelen

Moerbei bessen siroop

Een theelepel vol moerbei bessen siroop met een heel klein beetje water de mond spoelen en doorslikken. Heb alles geprobeerd tegen aften alle middelen alles. Niks hielp totdat mijn oma hier mee kwam. Het is vooral erg populair in turkije genaamd karadut. Als je het in een nederlandse winkel niet kan vinden kan je altijd even langs gaan bij een turkse winkel. Ook is het elke ochtend innemen van een eetlepel zwartemoerbei bessen siroop erg goed voor de gezondheid. Versterkt de weerstand. Het zorgt ervoor dat de aft verdoofd wordt. In de ochtend en avond aantal dagen herhalen en je hebt geen last van je aften!
Aften behandelen

Appelciderazijn tegen aften

Gorgelen met appelciderazijn
Aften behandelen

Melk of zoutwater

Welke mond wondje dan ook, hete melk (wondje schoonbranden) of water met zout erin opgelost, doen wonderen. Een oud Surinaams genees-trucje

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aften behandelen

OxyFresh

Ik heb jaren Piralvex gebruikt bij aften, eigenlijk alleen maar omdat mijn ouders dat daar al voor gebruikten en ik dat gewend was. Maar eerlijk gezegd heb ik nooit het gevoel gehad dat het nou zo goed werkte en het brandde bij het aanstippen altijd ontzettend. Ik weet niet meer hoe ik eraan ben gekomen, maar ik heb eens een tube OxyFresh Pro Relief Dental gel in huis gekregen en dat werkt ongeloofijk goed, bij welke wond op het tandvlees of de tong dan ook en ook bij aften. Waar ik vroeger wel een week last kon hebben van een aft, is deze met dit spul de volgende dag al vrijwel weg.

Aften behandelen

2 jaar geen aften meer

Poetsen met parodontax helpt bij mij heel goed. Sinds ik dit gebruik, heb ik al bijna 2 jaar geen aften meer.
Aften behandelen

Bosbessensap drinken

Bosbessenjam als remedie tegen aften zie ik hier al veel voorbij komen. Maar een veelgenoemd nadeel is de suiker die daar in zit. Ik kreeg de tip om bosbessensap te drinken. Het helpt goed en hoewel het natuurlijke suikers bevat, worden er verder geen suikers aan toegevoegd. Te koop bij natuurwinkels/ecowinkels.
Aften behandelen

Propolis of pyralvex tegen de pijn

Aften hebben niets te maken met een vitaminetekort, een glas (vers) sinaasappelsap drinken is dapper maar pijnlijk en onnodige kastijding. Wanneer ie echter heilig gelooft in het fenomeen placebo effect dan zou ik het niét laten. Beter kunt u de aft rustig laten genezen en er hooguit iets opsmeren om de pijn te verminderen bijvoorbeeld door tincturen te smeren zoals bijv. propolis of pyralvex.

Aften behandelen

Waterstofperoxide helpt!

Heb je aften? Waterstofperoxide helpt! Spoel je mond met een kleine hoeveelheid waterstofperoxide of stip de aft aan met een wattenstaafje gedrenkt in waterstofperoxide.
Aften behandelen

Aloclair Gel op de aft smeren

Hoewel ik al jarenlang met Zendium poets, heb ik nog steeds zo nu en dan aften. Bij de alternatieve winkel heb ik wattenstokjes gekocht waar een vloeistof in zit die de aft verbrandt. Werkte wel, maar was vervelend en duur. (ongeveer €10 voor 3 stuks) Het enige wat bij mij echt werkt is Aloclair Gel. Dit is een zoete gel die op de aft moet smeren. Omdat die gel nogal gemakkelijk weggespoeld wordt door speeksel, gebruik ik het voor het slapengaan. De dag erna doet de aft geen pijn meer. Kost als ik het goed herinner ook rond de €10, maar je doe je langer dan 3x mee.
Aften behandelen

Poetsen met Elmex

Poetsen met elmex helpt aften voorkomen! Mijn zoon had constant aften en poetste altijd met zendium, dit hielp niet, totdat ik de tip vond om met elmex te poetsen en hij heeft geen aft meer gehad!
Aften behandelen

Aften met beugel

Doordat ik een beugel heb zijn aften ontzettend irritant. Ik las ergens online dat poetsen met parodontax zou helpen. Ik weet niet of het nou echt de aft sneller weg laat gaan, maar het verzacht in ieder geval de pijn :)
Aften behandelen

Kauwen op kruidnagels

Kauw op een paar kruidnagels, zorg dat er voldoende speeksel in je mond komt en laat dit goed door je mond gaan. Gorgel er ook mee. Ga goed over de pijnlijke plek (ken) heen en spuug uit. Eugenol dat in kruidnagel zit werkt antibacterieel, het kan de mond ontsmetten en helpen bij aften, tandabcessen en andere pijnlijke mond of tong aandoeningen. Het doodt de bacteriën Escherichia coli, Proteus mirabilis en Psuedomonas aeruginosa, die urineweginfecties veroorzaken. Het kan ook Staphylococcus aureus en Enterobacter aerogenes doden, die bekend zijn als ziekenhuisbacteriën. Zelf kreeg ik een erg pijnlijke tong na het eten van fruit en dit is wat mij goed hielp. Ik denk dat suiker / fructose vaak kan zorgen voor allergische reacties. Spoel je mond een paar keer op deze manier per dag en poets goed je tanden.

Aften behandelen

Aften behandelen

Het klinkt misschien ingewikkeld maar zet er een ijsblokje op voor een paar minuten en de pijn je zeker al minder! Dit heeft mijn oma mij vroeger ooit gezegd en doe het sinds dien nogsteeds als ik er last van heb!:)

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aften behandelen

Spoelen met Corsodyl (mondspoeling)

Bij mij werkt het als ik op mijn tong, wang of lip heb gebeten en ik ga savonds naar bed, poets ik eerst mijn tanden en daarna die mondspoeling een minuut in mijn mond spoelen. Daarna niks meer eten. De volgende ochtend, wederom tanden eerst poetsen en dan mond spoelen. Half uurtje niks eten, en de aften zet niet door.  Dit herhaal je nogmaals om het zeker te weten.

Je hoeft niet elke dag in het dagelijks leven te spoelen, alleen spoelen als je denkt dat er een aften komt, nadat je er op gebeten hebt.

Top spul, werkt echt goed, er zit geen alcohol in alleen de chloorhexidine zou een beetje op je tong kunnen branden (na 30 seconden), maar dan spuug je alles gewoon weer uit.

Koop je gewoon bij de Etos of Kruidvat en anders online.

Aften behandelen

Bosbessen tegen aften

Bij Aften producten gebruiken waar bosbessen inzitten of verse bosbessen nemen. Zijn ze zo over en voorkomt ook nieuwe.

Aften behandelen

Zedium zorgt voor minder last

Zoals de tandartsassistente al adviseerd, poetsen met Zendium. Heb je veel minder last. Ga ook eens naar je huisarts en vraag om xylocaine viskeus, vloeibaar goedje waar je de aft mee aanstipt (met een pipetje).
(verpleegkundige van een zorginstelling)

Aften behandelen

Zendium en Paradontax

Het poetsen met Zendium is wel effectief. Nog beter werkt het consequent poetsen met Paradontax. De smaak is even wennen maar geen enkele aft meer en bijkomend voordeel is een langdurig frisse mond en gladde tanden.

Aften behandelen

Vers geperste sinaasappelsap tegen aften

Last van aften, drink een glas vers geperste sinaasappelsap. Wel pijnlijk maar binnen enkele uren effectief.
Aften duiden op vitamine tekort. Door deze zo snel mogelijk aan te vullen is dit de snelste oplossing.

Aften behandelen

Pas op je voeding

Onze dochter had regelmatig last van aften. Nadat ze geen sinaasappels meer eet/ geen sinaasappelsap meer drinkt én maar heel weinig chocolade eet, heeft ze er totaal geen last meer van.

Aften behandelen

Vitaminegebrek is een fabel

Er werd eerder gemeld dat sinaasappelen of sinaasappelsap aften helpt genezen danwel voorkomen aangezien aften een teken zouden zijn van een tekort aan vitaminen. Dit is een fabeltje. Aften hebben niets te maken met een vitaminegebrek!
Aften behandelen

Vloeibare propolis tegen aften

Ik heb ook al van alles geprobeerd tegen aften, niets hielp bij mij. Toen ik een keer vloeibare propolis op de aften zelf aanbracht was deze binnen 2 uur helemaal weg.
Aften behandelen

Poetsen met Zedium

Jarenlang had ik last van aften, soms wel 12 tegelijk! Ik kreeg ze vooral na het eten van sinaasappel. Door een tip met zendium gaan poetsen, resultaat: al 10 jaar volledig aftenvrij.
Aften behandelen

Tandpasta zonder SLS

De meeste tandpastas bevatten SLS, dit is een stof die de aanmaak van aften bevorderd. Zendium tandpasta bevat deze stof niet. Sinds ik zendium gebruik ben ik aftenvrij! Liever een ander merk? Je kan navraag doen bij de apotheek voor tandpasta zonder SLS. Succes verzekerd!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aften behandelen

Molkosan op aft stippen

Met een wattenstaafje Molkosan op aft stippen. Bijt klein beetje, maar pijn is meteen weg en aft 1 of 2 dgn later. Werkt fantastisch!
Aften behandelen

Stop met neuspeuteren

Jaren geleden hoorde ik via een vriend deze tip van een tandarts: stop met neuspeuteren en poets met zendium. Vooral met je vingers in je neus zitten blijkt een veelvoorkomende oorzaak van aften in de mond te zijn. Ik zou zeggen: test jezelf eens.

Aften behandelen

Spoelen met Betuwe bessensap

Ik liep al 3 weken met aften op mijn tong, Alle tips geprobeerd!van zout spoelen,kaneel Tandpasta enz.en nu (zwarte bes-bosbes) Betuwe bessensap geprobeerd en na 2 keer Spoelen voel ik al zoveel verlichting ! Ik hoop dat iemand hier ook baat van heb.
Aften behandelen

Geen Rauwe Tomaat

Voorkomen is beter dan genezen: zowel ikzelf als mijn zoon krijgen aften na het eten van ongeschilde rauwe tomaat (en ook druiven, sharonfruit).
Als het dan toch eens mis gaat, herstelt de aft veel sneller als ik het veelvuldig met mijn tong masseer.

Aften behandelen

Citroen schijfje

Citroen schijfje direct op de aft drukken. Prikt wel maar na een paar minuten even lekker verdoofd!
Aften behandelen

Citroen erop

Doe 2x per dag een stukje citroen erop
Aften behandelen

Dagravit totaal 30 slikken

Ik heb na chemokuren  heel veel last van grote aften gekregen. Na 8 jaar eindelijk de oplossing gevonden,   alles geprobeerd niets hielp tot ik hoorde van vit b 12 tekort ? Nu elke dag 1 dagravit en heb weinig last of de aften zijn snel weg   Ze komen wel steeds weer terug omdat het nu eenmaal een zwakte is 😊

Aften behandelen

Aften

Ik heb t al mn hele leven eigenlijk..  maar sinds 2014 gebruik ik Thc/cbd olie voor mn darmstoornis en stip daar ook mn aften mee aan als er weer 1 doorheen breekt. Maar ben ze snel kwijt na t aanstippen en de pijn is zoveel minder.  ;)

Aften behandelen

Salie

Leg een blaadje salie op de aft voor je gaat slapen

Aften behandelen

Middel tegen aft: propolistinctuur

Na 50 jaar zoeken naar een middel tegen de vele aften in mijn mond heb ik eindelijk een goed middel gevonden, nl. propolistinctuur; 3x per dag 20 druppels in een slokje water minutenlang in je mond rondspoelen en dan doorslikken of uitspugen; het werkt echt maar de aften komen wel terug (volgens mijn adviseur zullen ze later helemaal wegblijven).

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aften behandelen

Pijn van aften

Wat heel goed helpt is spoelen met listerine en tegen de pijn lidocaine. Dat kan je vragen bij de huisarts

Aften behandelen

Aanstippen met waterstofperoxide (3%)

Als je last van aften in je mond hebt, kun je het met een watje met waterstofperoxide aanstippen (3%), verkrijgbaar in een klein flesje bij de DA-drogist, kun je naar vragen. Werkt uitstekend, pijn is direkt verdwenen!

Aften behandelen

Bosbessenjam helpt tegen aften

Ik had veel last van aften, ik heb toen een tip gekregen om bosbessenjam te gaan eten. Ik heb het een paar x gedaan en zie, de aften zijn pijnloos weggegaan en ik heb ze niet meer gezien! Bovendien was het nog lekker ook.
Aften behandelen

Spoelen met sterke drank

Als ik last heb van aften en niet kan slapen. Spoel ik voor het slapen gaan mijn mond met sterke drank. Dit heeft een verdovende werking waardoor ik makkelijker in slaap val. Ook spoelen met zoutoplossing helpt dit ontsmet de aften.
Aften behandelen

Karnemelk drinken werkt

Ik heb jaren last van aften gehad, en niet van die kleintjes, op de puntje van mijn tong binnen kant van mijn wang, kon amper praten van de pijn. maar drink nu elke dag een glas karnemelk, en ben er al een jaar vanaf.
Aften behandelen

Aften vanwege Xylitol

Ik blijk (na jaren uitzoeken) aften te krijgen van: Xylitol (dus bijna alle soorten kauwgom en sommige vitaminetabletten bevatten het ook), van tomaten en bananen.
Aften behandelen

Tea tree olie om aften te voorkomen

Een lange tijd heb ik last gehad van aften in de mond. Wat ik ertegen heb gebruikt is teatrea wasgel van de kruidvat. Uit het flesje druppelde ik 1 druppel op de tandpasta op mn borstel. Het smaakt niet erg fijn, maar ik ben er al een paar jaar vanaf.
Aften behandelen

Gember om van aften af te komen

Poetsen met Zendium helpt wel. Wat ook een mogelijkheid is om gember te eten. Je drukt het 5 minuten tegen je aft aan. En dan half uur wachten, helpt bij mij perfect.
Aften behandelen

Inwrijven met Zendium

Als u aften hebt, zoals bovenstaande tip al zegt, wrijf erover met zendium en daarna spoelen met listerine (total care). Maar u moet dit vermijden: witte suiker, citrusvruchten, look, tomaten, pindanoten, ananas
Aften behandelen

Zendium tandpasta tegen aften

Gebruik Zendium tandpasta. Het helpt echt !

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aften behandelen

Nooit meer aften na Zedium

Ga naar het kruidvat en koop daar: "Zendium" dat is tandpasta en sinds ik er drie keer op een dag mee poets heb ik nooit meer aften gehad. En wel genoeg fruit en groenten blijven eten!
Aften behandelen

Smeer borax glycerine op de aft

Doe borax glycerine op je aft 3x per dag aanbrengen tot dat na een paar dagen de aft weg is. Je kan het kopen bij de natuur winkel. Of Online, het is van het merk tendo.
Aften behandelen

Lauwe bosbessenthee op de aft

Wat mij geholpen heeft de laatste keer was lauwe bosbessenthee. Je moet het niet drinken, er ook niet echt mee spoelen maar je moet zorgen dat de thee goed op de aft kan komen (spoelen kan wel, als het de aft maar een tijdje goed aanraakt). Je voelt de aft dan prikken (dan weet je ook meteen dat het werkt). Het laat de aft niet verdwijnen maar het neemt de pijn al heel snel weg. De aft zit er dan nog wel maar is pijnloos en verdwijnt daarna vanzelf.
Aften behandelen

Flesje fruit van de Aldi

Sedert een half jaar had ik veel last van aften,soms 12 in een keer, er was zelden een week dat ik geen had, ik heb wel leukemie, 1 maand geleden was ik boodschappen aan het doen bij de Aldi,en zag daar flesjes flesje fruit en daarbij staat ook nog 100% aan de dagelijks behoefte aan fruit staan met 4 verpakt, ik heb deze gekocht en elke dag een flesje gedronken sinsdien heb ik geen Aften meer gehad.
Aften behandelen

Eet geen stroop of chocola

Poets met zendium eet geen stroop of chocola dat zorgt alleen maar voor meer pijn.
Aften behandelen

Zendium tandpasta proberen

Zendium tandenpasta helpt echt. Je doet een beetje op je tandenborstel en dan voorzichtig poetsen. Wat ook een mogelijkheid is, is dat je zoutwater (koud) moet gebruiken.
Aften behandelen

Mirretinctuur van VSM

Ik lees hier mensen die na het stoppen van het eten van sinaasappels geen aften meer kregen. Het probleem zit hem in de schil van de sinaasappel. Daar zit vaak bestrijdingsmiddel of een andere stof op. Dit komt aan je handen en die handen gebruik je om de sinaasappel (of mandarijn) te eten. Pel je je sinaasappel eerst en was je daarna je handen om de partjes op te eten, zul je het probleem niet hebben. Wat ook goed tegen aften helpt is: Mirretinctuur van VSM. Dit na het tandenpoetsen even met een wattenstaafje direct op de aft aanbrengen. Prikt wel, maar je bent er na drie dagen weer vanaf. Even niks eten of drinken na het aanstippen en ook niet met je tong eraan zitten (smaakt vies en veegt het spul weer weg).
Aften behandelen

Spoelen met zout

Er wordt gezegd dat je aften heel moet laten. Ik heb juist ervaren dat als de aften open zijn, de pijn verdwijnt. Het voelt of de spanning eraf is. Ik spoel daarna met zout water en de open plekjes genezen meteen. Het betreffen bij mij wel aften op de punt en zijkant van de tong.
Aften behandelen

Vitamine C en Paradontax

Extra vitamine c nemen en poetsen met paradontax.
Aften behandelen

Zendium gebruiken tegen aften

Ik heb al mijn hele leven last van aften. Na wat Googlen, Zendium geprobeerd. Sindsdien heb ik er geen last meer van. Maar als ik één keer tussendoor Aquafresh gebruik, is het meteen weer prijs. Zendium is niet goedkoop, maar het is het zeker waard voor mij.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aften behandelen

Geen chocola meer eten voorkomt aften

Ben inmiddels 73 jaar, en heb mijn hele leven al last van aften. Na gestopt te zijn met chocola eten ben ik ook van de aften af.
Aften behandelen

Geneeskrachtige kruiden uit jenever

2x daags spoelen met jenever. In Jenever zitten geneeskrachtige kruiden. Bovendien werkt alcohol ontsmettend. Binnen 2 dagen zijn de aften bij mij weg.
Aften behandelen

Spoelen met Berenburg

Ik had last van 3 grote aften in de mond... heb van alles geprobeerd, niks hielp. Ze zaten er al anderhalve week en werd steeds erger. Tot ik ging spoelen met 'Berenburg'. Het prikt een beetje en verdoofd wat. Binnen 2 dagen was de pijn weg. En binnen 4 dagen waren de aften weg.
Aften behandelen

Drop oorzaak aften

Toen ik in Nederland woonde at ik veel drop en had vaak last van aften. In het buitenland, waar ik nu woon, is er weinig drop en at het ook nooit meer. En ik had geen aften. Ik ging de connectie leggen, begon drop te eten en kreeg weer direct aften. Heb al een paar keer de proef op de som genomen, ik krijg alleen aften wanneer ik drop eet!
Aften behandelen

Rauwe zuurkool eten

Bij mij helpt het om rauwe zuurkool te eten, de volgende dag zijn de aften weg.
Aften behandelen

Mijn tip voor aften

Mijn tip voor aften binnen in je mond is om een kom Griekse yoghurt met honing te eten en een kop thee Lemon & Ginger te drinken. Hielp bij mij erg goed!
Aften behandelen

Spoelen met waterstofperoxide

Spoelen met waterstofperoxide 3% verdund met water 1:1. Wel goed spoelen naderhand en NIET doorslikken ! 

Dit werkt echt! Succes ermee.

Aften behandelen

Aften voorkomen met Merdidol

Ik heb van jongs af aan last van aften, ik ben nu 22 en heb eindelijk de oplossingen voor mij gevonden: - Tandpasta Meridol zorgt ervoor dat ik zelden een aft heb ipv heel vaak. - Bij een opkomende blaar zoveel mogelijk (liefst elk uur!) Pyralvex aanstippen. Dan verdwijnt de aft binnen 2 dagen. Werkt tevens verdovend. - En als ik dan een aft heb, een glaasje cola drinken verdooft voor ong. 1 tot 2 uur. Ik hoop dat ik anderen met deze worsteling kan helpen!
Aften behandelen

Zout ijsblokje in je mond

beste tip die ik kan geven is ijs in je mond stoppen op de aft extreem pijnlijk en koud als je het net wat beter wilt doen water met zout invriezen hopelijk helpt dit jullie.
Aften behandelen

Middel tegen aften: DE tip!

Haal propolis Tinctuur bij de imker of online. Doordrenkt een wattenstaafje hiermee en druk 3-6 minuten op het zweertje. Het is een heel sterk goedje en het brand even. Maar daarna! Fantastisch. Hooguit twee dagen aanstippen en de aften zijn weg. Propolis is een natuurlijke antibiotica.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aften behandelen

Zout op aft

Doe direct keuken zout op de Aft, dit prikt wel maar je moet dit zo lang mogelijk volhouden want zout maakt de wond namelijk schoon.

Aften behandelen

Dynexan gel

Dynexan gel aanbrengen op de aft en het verlicht direct de pijn, zodat je in ieder geval normaal kan eten. Het werkt super dit spul. Ik zoek al jaren naar iets dat werkt, maar zodra je het aanbrengt heeft dit spul een verdovende werking, en het voordeel is dat het naar tandpasta smaakt dus de smaak is niet vies.
Aften behandelen

Fluticason neusspray

Al mijn hele leven heb ik maandelijks last van aften. Soms zelf 10 tegelijk. Via een vervangend huisarts kreeg ik de tip Fluticason neusspray op de opkomende aften sprayen. Ze worden dan niet groter en gaan sneller weg! Echt een life saver!
Aften behandelen

2 remedies

1) Begin te roken. Gedurende mijn hele rooktijd (35 jaar) heb ik nooit een aft gehad. Als ik een poging deed om te stoppen had ik binnen de week een aft. Nu ben ik 16 jaar gestopt en heb ik ze nagenoeg het hele jaar door. (dit is overigens als grapje bedoeld).

2) Stop met gekocht fruit eten. 

Aften behandelen

Lekker van je aften af

Bolognese chips eten en je aften verdwijnen als sneeuw voor de zon

Aften behandelen

Paracetamolpapje

Maak een paracetamol fijn met een vijzel. Vervolgens meng je het met kokosolie. Als de olie vloeibaar is  deze even opstijven in de koelkast. Daarna een kleine hoeveelheid aanbrengen op de aft. Pijn verdwijnt snel en de aft ook.

Aften behandelen

Xylimelts tegen aften

Zodra tong, wang of lip pijn begint te doen, ‘S nachts een xylimelts ( oracoat ) in de mond (onder de bovenlip ) doen.  Bij mij werkt het altijd. Nu al paar maanden aftenvrij.

Aften behandelen

Een paar tips voor tegen aften…

Pyralvex werkt heel erg om de pijn te stillen en te verdoven, ik geloof dat je dus 3 a 4 keer op een dag dit middel mag gebruiken. Dit bevordert als het goed is ook de genezing, omdat het ook ontsmet. Bij etos, kruidvat en online kun je dit bijvoorbeeld halen. 

Ook spoel ik 3 keer per dag mijn mond met lauw warm met 1 theelepel zout en theelepel baking soda om het goed schoon te houden en de genezing te bevorderen. 

Ik poets mijn tanden 2 x op een dag (ochtend en avond) met Paradontax tandpasta.

Dit is voor nu het enige wat bij mij werkt… maar ik heb regelmatig aften helaas, soms weet ik geen raad dus bij meerdere tips let me know! 

Aften behandelen

Rodebessensap of veenbessensap

Gewoon mee spoelen....ook citroensap of ander zuur sap met veel vitamine c helpt

Aften behandelen

Zendium

Ooit kreeg ik de tip om mijn tanden met Zendium te poetsen. Sindsdien hebben zowel ik als mijn zoon geen aften meer gehad! En koop dit alleen tijdens aanbiedingen 

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Aften behandelen

Pijn van aft verminderen

Houd een paracetemol op de plek van de aft. En de pijn word binnen enkele minuten minder.

Aften behandelen

kinder paracetamol tegen afte

een paracetamol vind ik persoonlijk te vies om in mijn mond te houden hierom gebruik ik kinder paracetamol, werkt even goed tegen de pijn maar is prettiger qua smaak. 

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.