Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Koude voeten

Wat helpt goed tegen koude voeten?

Oma heeft ook altijd last van koude voeten en kent vele tips om een einde te maken aan jouw probleem van koude voeten.

Voetenbad, insmeren met arnica en daarna sokken aan

Neem een voetenbad met 1 of 2 eetlepels mosterdmeel (verkrijgbaar bij een kruiden- of reformwinkel. Daarna voeten afdrogen en insmeren met arnica-olie en sokken aandoen. Succes verzekerd!

Cloe
Tip #2130
1 0
Merinowollen sokken werken goed tegen koude voeten

Kijk naar de natuur en trek merinowollen sloffen of sokken aan. De vacht van dit Nieuw-Zeelandse schaap is 10x zo dik als de vacht van andere schapen en is daarom een goede warmte-isolator. De wol is bovendien zachter. Ander voordeel: de verwarming kan een graadje lager en je stapt met warme voeten in bed.

A.M. Meijer
Tip #5510
1 1
Koude voeten? Koud bad

Het is beter om koude voeten niet op te warmen door heet water. -zeker in de winter als de voeten heel koud zijn kan dit als je het vaker doet, leiden tot wintertenen- Beter 1 minuutje in een koud badje en dan flink afdrogen. Koud water en de wrijving brengen de bloedcirculatie op gang en wanneer die goed is krijg je vanzelf weer warme voeten. warm water zorgt dat de bloedcirculatie minder wordt. Het duurt misschien wat langer, maar met koud water blijven de voeten uiteindelijk wel langer warm.

Martine
Tip #2620
0 0
Plastic zak om je sokken om je voeten warm te houden

Koude voeten als je buiten bent/werkt? Doe om je (ski)sokken een plastic zak en daarna je schoenen aan. Zo blijven je voeten lekker warm. Deze gouden tip kreeg ik ooit van een marktkoopman.

Tip #7528
0 0
Chilipoeder in je sokken warmt voeten op

Last van koude voeten in de winter?
strooi wat chllipoeder in je sokken en trek ze aan.

Rosa Blom
Tip #637
0 0