De beste tips

Droge voeten

#1. Droge voeten? Gebruik een voetmasker

Last van droge voeten? Neem dan een verzorgend masker voor je voeten. Goed insmeren, ‘oude’ katoenen sokken aantrekken en lekker een nachtje laten inwerken.

Droge voeten

#2. Voeten insmeren met vaseline

Vaseline is een perfect middel tegen ruwe handen en voeten. Als u uw voeten dik insmeerd met vaseline, en u doet er boterhamzakjes omheen, terwijl u slaapt, heeft u geheid zachte voeten de volgende dag.
Droge voeten

#3. Olijfolie tegen droge voeten

Voeten rijkelijk insmeren met olijfolie en omwikkelen met huishoudfolie. Minimaal een uur laten inwerken. Daarna het folie verwijderen en de overtollige olie wegvegen met een droge doek. Zachte voeten, zelfs in de kloven.

De nieuwste tips

Droge voeten

Hydraterende body creme

Je voeten elke avond insmeren met een bodycreme, dit een nachtje in laten trekken. Het overtollige eelt steeds verwijderen van te voren en na een paar dagen heb je geen last meer van pijnlijke voeten door kloven etc. Ik had hier heel veel last van. Alle dure middeltjes gebruikt, niks hielp. Nu gebruik ik twee weken de bodycreme en heb weer gladde voeten. Geen kloven en geen droge voeten meer! 

Droge voeten

Teennagels recht afknippen voorkomt ingegroeide nagels

Zorg dat je je teennagels recht afknipt en niet rond. Als je je teennagel rond afknipt, bestaat de kans op een ingroeiende nagel wat erg pijnlijk kan zijn. Knip de hoekjes er dus niet af. Geadviseerd wordt om je nagels te knippen na het douchen. Je nagels zijn dan zachter, waardoor ze minder snel beschadigen. Gebruik een kwalitatief goede nagelknipper om beschadiging te voorkomen.
Droge voeten

Voeten scrubben met scheerschuim

Voor gladde voeten, neem een beetje scheerschuim. Goed je voeten inmasseren met een schrubhandschoen (goedkoopste action). Evt tussendoor met een eeltrasp en daarna weer met schrubhandschoen. Werkt super.