Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Oorpijn in vliegtuig

Wat kan je doen tegen oorpijn bij het vliegen?

Veel mensen hebben last van oorpijn tijdens het vliegen. De pijn in het oor treedt vooral op tijdens het opstijgen en landen. Als je verkouden bent kan dit nog veel vervelender aanvoelen. Lees de tips van de Oma Weet Raad community voor mogelijke oplossingen.

Zet bekers op oren bij opstijgen

2 plastic koffiebekers, 2 natgemaakte watten. Deze in de bekers. De bekers op de oren zetten bij het opstijgen. Het staat raar, maar het schijnt echt goed te helpen.

Manon
Tip #3293


Neusspray helpt bij oorpijn in vliegtuig

Van te voren dagelijks neus sprayen ongeveer 4 á 5 dagen voordat je gaat vliegen. Als dat niet werkt gewoon oordopjes in doen! Echt van die dingen waardoor je nog maar heel weinig hoort. Tip is wel om ze de hele vlucht in te laten. De pijn is dan stukken minder. En met slikken en gapen kun je dan de lichte pijn weg werken. 

Tip #6266


Babyolie in oor tegen oorpijn

Met een dichtgeklapt oor zitten, daar word je gek van. Zeker als je net uit het vliegtuig komt, terwijl je verkouden bent, dan blijft je oor dicht en hoor je niks. Kauwen, ploppen met je oren, niks helpt. Tip: Hoofd op het aanrecht leggen (op je linkeroor liggen als je rechteroor dicht zit en omgekeerd) en dan babyolie erin (laten) gieten. Met een watje of wattenschijfje je oor dichthouden zodat de olie er niet uit kan. Rechtop gaan staan, je hoofd eerst naar rechts overhangen, dan weer naar links, dit een paar keer herhalen, je voelt dan de olie in je oor stromen. Daarna de overtollige olie uit je oor laten lopen. Als je erna gaat liggen op je verstopte oor (op een kussen in bed bijvoorbeeld) dan gaat je oor vanzelf open na een tijdje liggen. Bij mij duurde dat ongeveer 20 minuten. Je hoort meteen alles weer.

Esther
Tip #5006


Neusdruppels

Druppel vlak voor het opstijgen uw neus in met neusdruppels. Het maakt uw holtes vrij bij de oren. Het helpt echt.

Lotje
Tip #3465


Gapen helpt bij oorpijn in vliegtuig

Probeer te gapen, knapen je oren weer open.

Abc
Tip #3999


Kauwgom kauwen helpt bij oorpijn in het vliegtuig

Kaugom kauwen of op iets anders kauwen werkte bij mij wel en het kan nooit kwaad om het eens te proberen.

Helping hand
Tip #4375


Oorpijn tijdens vliegen? Koptelefoon

Oorpijn tijdens het opstijgen of vliegen, gewoon kop telefoon opzetten. Merk je het druk verschil namelijk niet.

Thea
Tip #5350


Water drinken

Tip van een steward, omdat alle bovenstaande tips niet werken bij mij. Tijdens het stijgen en landen, hele kleine slokjes water drinken. Net zolang tot je niet meer stijgt of daalt. Het helpt mij 9 van de 10 keer.

Iris N
Tip #22149


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen