De beste tips

Oorontsteking

#1. Oorontsteking: Watje in pure witte azijn

Door een allergische reactie op shampoo en stofmijt heb ik een chronische gehoorgangonsteking aan beide oren. Heel vervelend want het kan erg jeuken, pijn doen en er komt regelmatig vocht uit, vooral snachts. Wat bij mij dan goed helpt is een watje in pure witte natuurazijn doen en voorzichtig een beetje bij het begin van de gehoorgang dopen. Dan laat ik het drogen of fohn het droog. Daarnaast drink ik rooibos thee of kamillethee waarin ik een stukje gember heb laten trekken en daarna een klein scheutje honing heb gedaan. Het werkt dan als een soort van natuurlijke antibiotica. En daarna zit ik er niet meer aan want anders wordt het weer erger.

Oorontsteking

#2. Pleister met ui achter het oor

Veel kinderen hebben regelmatig last van oorontsteking. Ik deed het volgende bij mijn (4) kinderen: neem een niet te dik stukje ui. Kerf dit goed in met een mes, zodat de sappen gemakkelijk vrijkomen. Plak de ui achter het oor met hansaplast of pleister. Ik deed het altijd voor het slapen gaan. De pijn wordt heel snel minder en de kinderen slapen als een tierelier.
Oorontsteking

#3. Warme olijfolie helpt tegen oorontsteking

Heb je zware oorontsteking waarbij je zoveel pijn hebt en dat het maar niet los komt????? Doe wat olijfolie in een pannetje en warm het op. Maak het niet te heet!!! Je vinger moet er tegen kunnen! Doop een wattenstaafje in deze warme olie en draai het voorzichtig je oor in. Na verloop van tijd komt het los door de olie en de warmte. Succes!
Bekijk 8 andere tips

De nieuwste tips

Oorontsteking

Kersenpitten

Warm kersenpitten op voor 2 minuten en druk het tegen het oor.

Oorontsteking

Zoutsok!

Een wit katoenen sokje gevuld met keukenzout genoeg voor een oorkompres. Goed dichtdraaien en binden, in de koekenpan langzaam opwarmen en regelmatig keren en beetje kneden zodat alle zout verwarmd is. Bind op het pijnlijke oor met een oorwarmer/hoofdband. Warmte werkt geweldig tegen de pijn en zout onttrekt vocht en ontsteking! Al sinds mijn jeugd hebben wij 'de zoutsok' kan vaker gebruikt worden. 

Oorontsteking

Ui tegen het oor tegen pijn

Heb je oorontsteking en pijn aan het oor. Dan moet je een uit helemaal fijn hakken,dat in een pannentje doen en er een pan met water onder doen. Dat pannentje water laten koken 5 minuutjes en dan stoom je letterlijk het ui. Dan haal je je de ui eruit (let op heet). Leg je op een doek wat door ademend is (ik had een hydrofiele luier) en laat je het daar op een je ui mengsel beetje afkoelen.zodra het nog warm is niet te heet natuurlijk moet je het doek op je pijnlijke oor doen. de hele dag.Dan gaat de pijn helemaal weg. 

Ui heeft een antibioticum werking zodat je pijn uit je oor verdwijnt

Nog 8 andere tips

Oorontsteking

Warme washand

Wat bij mij de pijn verzacht is een washand in heet water dopen en op je oor leggen
Oorontsteking

Gehoorgang ontsteking

Verlicht de pijn: Een kruik met warm water op je oor houden, (niet te veel water want anders voelt het te zwaar aan voor je oor)
Oorontsteking

Pas op

Er komen hier best aardige reacties, maar bedenk dat oor ontsteking vaak aan de binnenkant zit  (buis van eustasius), en daar kan je niet bij vanaf de buitenkant!!.

En ga ook niet in je oren poeren met watten staafjes enzo  (zit er wel een prop en druk je die door ben je verder van huis !!

Indien je een prop aan de buitenkant heb kan slaolie met zonnebloem olie verlichten.

Voor je slappen gaat zo paar druppeltjes in je oor en volgende ochtend smerig kussen is het er uit.

Maar de ontsteking zit vaak aan de binnenkant, (achter het trommel vlied).

Maar als je bv ook ziek vol, rare buik hebt, of rare smaak in je mond (of dat nog niet maar alleen enorme pijn)  probeer dan de allerlichtste neusspray kans dat dan de binnenkant opengaat en dit (resulteerd dan ook in vieze smaak in je mond tot de infectie over is), kan de druk in je oor wegnemen en pijn zo verlichten. Houd het lang aan bel je dokter, niks geen schande oorpijn behoort tot de pijnlijkste pijnen..

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Oorontsteking

Witte natuurazijn voorkomt oorontsteking

Zodra je het voelt opkomen: WITTE NATUURAZIJN erin doen! Doe een aantal druppels op een steriel gaasje en duw deze voorzichtig de gehoorgang in. (ik doe het mbv een pincet die ik even boven het vuur gehouden heb, zodat het bacterievrij is) De druppels die je bij de huisarts krijgt, IS witte natuurazijn! (met een beetje ontstekingremmer zodat het sneller geneest, maar tis in principe dus hetzelfde! Mijn huisarts beaamde het) Ikzelf heb chronische oorontsteking en dit werkt goed zodra ik het op voel komen. Overigens NOOIT watjes in de oren doen! (dan wordt het oor warmer en zodoende perfecte broedplaats voor de bacterieen)
Oorontsteking

Gekookt ei helpt bij oorontsteking

Als je last hebt van oorontsteking kook een ei hard en leg deze als die nog warm is tegen het oor en laten afkoelen. Heb het altijd bij mijn zoon gedaan en werkt echt omdat het ei in de schil blijft mocht hij hem daarna opeten zodat het nadeel ook een voordeel had.
Oorontsteking

Mierikswortel en ui

Heb je oorontsteking pak dan een handdoek en vouw hem dubbel. Doe nu wat yoghurt in de handdoek, rasp wat uien en een stukje mierikswortel. Rol de handdoek dicht doe hem om je nek en dan een das erom. Ga met dit op je nek slapen en de volgende dag is het over. De mierikswortel en uien gaan namelijk tegen elkaar vechten en word het warm waardoor de ontsteking verdwijnt. dit werkt echt!

Oorontsteking

Terra-Cortril in een siliconenslang

Ik heb mijn hele leven zeer veel buiten oorontstekingen gehad, alle mogelijke middelen gekregen en uitgeprobeerd, niets heeft langdurig geholpen. Geen specialist heeft kunnen helpen. Nu heb ik zelf uitgevonden : neem een stukje siliconenslang (Wildkamp) van c.a 2 cm lang en 4 mm buitenmaat, knip een 2 x 4 cm verbandgaasje, vouw deze dubbel, doe het einde van het slangetje in het midden en vouw deze om het slangetje. Smeer oorzalf Terra-Cortril langs het verbandgaasje en puntje en steek dan alles in het oor. De zalf blijft hierdoor langdurend werkend. Nieuwe bacteriën hebben geen toegang, in- en onderhuidse worden gedood. Ververs het gaasje 2 x per week. Ik heb nu vele maanden geen oorpijn meer. Doe er indien nodig af en toe nog druppels bij of poeder hetgeen de KNO specialist of dokter verstrekt. Kosten eenmalig nagenoeg 0,01 euro per 20 jaar. Succes voor mij 100%. De KNO specialist schrijft er mogelijk een medisch verslag over

Oorontsteking

Oordruppels of adem in adem uit

Haal oordruppels bij de apotheek, dan ben je er binnen een paar dagen van af! Wat ook helpt is als je rustig in en uit ademt. Daar wordt je namelijk rustig van, en dan voel je ook minder pijn!

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.