De beste tips

Gootsteen ontstoppen

#1. Gootsteen ontstoppen met afwasmiddel

Als je geen HG Keukenontstopper in huis hebt:

Ik kom er net achter dat je met afwasmiddel en heet water een verstopte gootsteen kan ontstoppen. Doe wat afwasmiddel in de afvoer of als je 2 wasbakken hebt in beide afwasmiddel doen. Even 10 minuten laten inweken in die tussen tijd vul je de waterkoker met water zet hem en aan en dan heet water in de afvoer(en ) doen en je gootsteen loopt weer door.

Gootsteen ontstoppen

#2. Niet bakpoeder met azijn door de afvoer spoelen!

Je hoort het veel: Een zakje bakpoeder en een flinke scheut azijn door de afvoer gooien! Echter kan dit voor verstoppingen zorgen. Een keukenontstopper werkt vele malen beter en effectiever, ook kan je vaak de goot al ontstoppen met de helft van de aangegeven hoeveelheid, dan kan je de fles dus 2x (of meer) gebruiken. 

Gootsteen ontstoppen

#3. Senseo pad ontstopt de gootsteen

Een Senseo pad op je afvoer leggen en spoelen met kokend heet water.
Bekijk 32 andere tips

De nieuwste tips

Gootsteen ontstoppen

Pincet en grote haaknaald

Zorg voor felle verlichting. Schuif met een grote, dikke haaknaald heen en weer daar binnen en trek de rommel eruit met een pincet.

Gootsteen ontstoppen

Simpeler kan niet.

Niets hielp. Heb toen het water eruit gehaald. Beetje afwasmiddel erin. ff laten staan. Toen  heet water  erbij gedaan. De ouderwetse ontstopper (die stok met die rode rubberen dop) erin gezet. Even flink op en neer en... loopt meer als als een tierelier.

Gootsteen ontstoppen

Verstopte keukenafvoer ontstoppen met Biotex

Veel verstoppingen in afvoeren in de keuken worden veroorzaakt door gestolde aanslag van vetten, oliën en etensresten. Deze vette bacteriedrap hoopt zich op en veroorzaakt op den duur een verstopping. Je kunt dit slechts ten dele voorkomen met een rooster in de afvoer.

Je kunt dit oplossen met dure producten van HG met bacteriën en enzymen. Als je Biotex in huis hebt voor de was, kan je daar ook een warm sopje van maken en periodiek door de keukenafvoer spoelen. Dat heeft zowel de enzymenwerking als vetoplossende werking.

Soda en azijn doden juist de bacteriën. Die heb je juist nodig als natuurlijke afbrekers van de aanslag in de afvoer.

Nog 32 andere tips

Gootsteen ontstoppen

Koffiedik als ontstopper

Ik gooi 1x per maand maand mijn koffiedik door de gootsteen en doucehput heen, nooit last van verstopping meer gehad.

Gootsteen ontstoppen

Soda en azijn tegen verstopping

Om te voorkomen dat je gootsteen verstopt raakt gooi je er regelmatig een paar lepels soda en een scheut schoonmaak azijn als het uitgeknispert is dan is het weer schoon.

Gootsteen ontstoppen

Verstopte afvoer ontstoppen met tuinslang

Een stevig verstopte afvoer, welke niet meer te ontstoppen is met HG o.i.d., ontstop je door in de afvoerpijp een tuinslang te stoppen (zo ver mogelijk) en deze bij de opening om te wikkelen met een poetsdoek zodat het water niet direct terug spuit. Vervolgens met ducktape de overgang van tuinslang en bovenkant afvoer goed dicht tapen zodat er geen water meer omhoog kan komen en de kraan maximaal open zetten, zo wordt er een druk opgebouwd en zal de verstopping als het ware weggespoeld worden. Werkte erg goed bij mij.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen met koffiedrab

Als je koffiezet met een percolator kun je de koffiedrab door de gootsteen spoelen. Dit schuurt de afvoer op een zachte manier schoon en hij raakt noot verstopt.

Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen met baking soda

Doe een theelepeltje baking soda (te koop bij een ah.nl) in het putje. giet daarover schoonmaakazijn en het gaat bruisen. het putje is weer brandschoon.

Gootsteen ontstoppen

Afwasmiddel werkt ook als afvoer ontstopper

Spoelt het water niet weg, of loopt het water terug door je afvoertje van je boiler in je keukenkastje, gooi een halve fles afwasmiddel in de gootsteen, en laat dan een uur lang de heet waterkraan lopen.
Vaak is de oorzaak vet in de afvoerbuizen.
Het kost een paar euro aan gas en water, maar dat is altijd vele malen goedkoper dan een ontstoppingsbedrijf laten komen.

Gootsteen ontstoppen

Verstopte afvoer doorspoelen met azijn

Jaren geleden had ik last van een chronisch verstopte afvoer in de keuken. Vanalles geprobeerd maar niets baatte, de afvoer liep heel langzaam door. Tot ik mijn koffiezetapparaat ontkalkte met azijn die ik, goed heet, de afvoer inkiepte, met als resultaat een acuut ontstopte afvoer! Kalk is veelal de helft van de verstopping naast vet. Aangezien azijn ook goed tegen vet werkt bleek dit DE oplossing.

Gootsteen ontstoppen

Soda tegen verstopping

Doe 1 x in de week een schepje soda, opgelost in heet water in de gootsteen, dit houdt de afvoerpijpen schoon.

Gootsteen ontstoppen

Soda oplossen in kokend water

Een zak soda oplossen in kokend heet water en dan in de gootsteen of toilet.evt herhalen. Werkt beter dan de duurdere middelen. Om het te verkomen gewoon een keer in de maand of twee maanden herhalen.
Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen met soda

Bij een verstopte gootsteen eerst soda in de afvoer en flink naspoelen met heet water en/ of de gootsteen afsluiten met de rubberen stop daarna de gootsteen vol laten lopen met water (zo komt er behoorlijk wat druk op te staan) en daarna de stop eruit trekken. Als het niet direct gaat lopen dan de stop weer terugplaatsen en opnieuw. Succes!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Gootsteen ontstoppen

Gebitsreiniging tablet oplossen in wasbak

Als de gootsteen is verstopt, kun je een tablet voor een gebit te reinigen oplossen in water in de wasbak en dan als het is opgelost de stop eruit trekken.
Gootsteen ontstoppen

Pomp lucht door de afvoer

Zet de slang van een luchtbedpomp/fietspomp in het gat van de afvoer, probeer de ruimte om het gat zo klein mogelijk te maken en...pompen!
Gootsteen ontstoppen

Brei naald door de gootsteen bewegen

Vindt u het ook vervelend dat De was bak verstopt zit? beweeg dan een brei naald door de gootsteen en aantal keer herhalen! Dit werkt echt!
Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen doe je zo

Een gootsteen of wasbak kan je simpelweg het beste ontstappen met een zuigontstopper. Heb je niet zo'n raar rood ding in de buurt staan? Mix dan wat baking soda en schoonmaakazijn. Dat gaat lekker bruisen en schuimen!

- Begin met het gieten van kokend water in de verstopte gootsteen.
- Voeg zuiveringszout of baking soda toe
- Voeg daarna een kop schoonmaakazijn toe
- Daarna weer kokend heet water erin en als het goed is krijgt de ontstopping een grote uitdaging te verstoppen!

Wist je zelfs dat het soms lukt om de gootsteen te ontstoppen met een volle fles cola? Ook deze truuk kan je proberen en is wellicht de goedkoopste methode!

Gootsteen ontstoppen

Afwasmachine blokjes door de gootsteen spoelen

Spoel 5 afwasmachine blokjes door de gootsteen met 6 liter kokend water, daarna elk half uur kokend water er doorheen gieten. Een hele nacht geen koud water meer doorheen laten stromen.
Gootsteen ontstoppen

adpoeder en azijn in de afvoer

Bakpoeder in de afvoer en dan een scheutje azijn. Werkte perfect nadat alle dure middelen niet meer werkten.
Gootsteen ontstoppen

Föhn het sifon

Waarschijnlijk wordt de verstopping veroorzaakt door gestold vet.
Oplossing: richt de föhn op het sifon, ploppen en heet water erdoor met afwasmiddel.
Enkele malen herhalen en voila!

Gootsteen ontstoppen

Met waterzuiger

Als je al van alles hebt geprobeerd en de afvoer blijft verstopt dan is dit misschien de oplossing.

Verwijder de zwanenhals zet op de opening van de afvoer de zuigerslang van de waterstofzuiger en zuig op deze manier de afvoer leeg.

Als er op deze afvoer nog een ander iets is verbonden bijvoorbeeld een vaatwasser dan dient deze ook los gekoppeld te worden en dicht gehouden te worden.

Anders zuigt hij via deze opening valse lucht aan

Gootsteen ontstoppen

Laat soda weken in de afvoer

Giet soda in de afvoer, laat het een half uur tot een uur weken en dan de hete kraan laten lopen.
Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen: Driehoek soda

Bij een verstopte gootsteen 1 zak driehoek soda in de afvoer strooien en daarna met heet water goed naspoelen .Als 1 keer nog niet voldoende is herhaald men dit nog een keer, gegarandeerd heb je succes

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Gootsteen ontstoppen

Gebruik een gootsteenzeefje tegen verstopping

Zit de afvoer van uw douche regelmatig verstopt met haren en ander vuil? Er is een heel eenvoudige oplossing: het welbekende gootsteenzeefje van metaal of plastic! Past in vrijwel elke doucheafvoer en het enige dat u na de douchebeurt hoeft te doen is even het zeefje leeghalen. Een kind kan de was doen en u hoeft nu niet allerlei ontstoppers te kopen om de afvoer weer vrij te maken.

Gootsteen ontstoppen

Reinig de cyfon

Heel eenvoudig en werkt eigenlijk altijd. Haal de cyfon weg en maak hem schoon. Pak een tuinslang en duw deze ongeveer 25 cm. in de afvoer. Plak vervolgens MET DUCKTAPE de opening van de afvoer goed dicht. Zet eerst rustig water op de tuinslang en kijk of ie niet al teveel lekt bij de afvoer ( beetje kan altijd wel, je kunt hem ook vasthouden ). Als dit goed is zet dan de kraan helemaal open en spoelen maar. Gewoon 2/3 minuten laten spoelen. En weg is de verstopping. Een simpel en vrij schoon klusje.
Gootsteen ontstoppen

Afvoer ontstoppen

Gooi af en toe een tablet gebitsreiniger in de afvoer

Gootsteen ontstoppen

Eindelijk!

Samen met al jullie tips is het gelukt! Niets lukte in het begin.  Toen het wat ruigere werk geprobeerd. Hellup! :)  Gootsteen kastje leeggemaakt, emmer onder afvoer gezet, gootsteen hals losgekoppeld - (videos beschikbaar op youtube. Het (resterende) water stroomt er dan uit-) onderdelen schoongemaakt, alles weer teruggezet en aangesloten. Maar het water stroomde nog steeds niet weg. Weer alles losgekoppeld. Toen heb ik in die achterste pijp soda, cola, hg spul, bakpoeder en van alles er ingepleurd. Alles weer aangesloten en nog  steeds stroomde het water niet weg. Toen heb ik de gootsteen vol laten lopen met heet water en opeens...jaaaa!  Het water stroomt weer weg als een tierelier! Zo blij!  Samen komen we er wel! :) 

Gootsteen ontstoppen

Spoel koffieprut door de gootsteen

Gootsteen verstopt, doe de koffieprut (verse) in het putje en spoel deze weg met kokend heet water.
Gootsteen ontstoppen

shampoo

Een beetje anti roos shampoo gebruiken, dit brand alles weg
Gootsteen ontstoppen

Cola door de afvoer spoelen

Een goedkope fles cola door de afvoer spoelen mag ook nog wel eens werken.
Gootsteen ontstoppen

Gootsteen ontstoppen

Gebruik hiervoor gestampte muisjes en mix dit met een thee lepel olijf olie. Als laatst voeg hier twee eetlepels norit aantoe en herhaal dit twee tot drie keer. Uw probleem binnen no time opgelost.

Gootsteen ontstoppen

Soda als afvoer ontstopper

Het gebruik van soda in combinatie met kokend heet water, is wel aan te raden als de afvoer verstopt zit. Maar als preventie gooi ik mijn filterzakje leeg in de gootsteen, het koffiedik voorkomt dat de rotzooi opnieuw kan aankoeken.
Gootsteen ontstoppen

Koffieprut ontstopt gootsteen

Een goede manier om een verstopte gootsteenafvoer te voorkomen is om de koffieprut (uit koffiefilter, percolator of espressomachine) door de gootsteen weg te spoelen. Door dit dagelijks te doen raakt de afvoer door de schurende werking van de koffieprut nooit verstopt.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Gootsteen ontstoppen

Spoel gebruikte filterkoffie door gootsteen

Om het verstoppen van je gootsteen tegen te gaan gooi je af en toe de inhoud van je gebruikte filterzakje leeg in de gootsteen, en gewoon doorspoelen.
Gootsteen ontstoppen

Handjevol soda op de afvoer leggen

Het is erg goed voor je gootsteen als je af en toe een handjevol Soda op je afvoer legt en er dan een grote pan kokend water eroverheen gooit. Dit voorkomt, maar kan ook verstopping oplossen!