De beste tips

Hibiscus verzorgen

#1. Tips voor de Hibiscus

Hibiscus snoeien:
Hibiscus (altheastruik) kan tot in oktober prachtige bloemen geven. Je kunt hem het beste in het vroege voorjaar (maart) snoeien.

Geef je Hibiscus ieder jaar rond maart een lichte snoei. Knip daarbij dode en zwakke takken weg en snoei naar binnen groeiende takken helemaal weg. Hiermee voorkom je dat deze takken uiteindelijk andere takken kruisen; als deze langs elkaar gaan schuren, beschadigt dit de bast.
Wanneer je hibiscus te groot wordt, is het prima om hem bij de jaarlijkse snoei in maart terug te knippen tot de gewenste hoogte. Omdat de struik op eenjarig hout bloeit, zal hij diezelfde zomer alsnog prachtige bloemen geven.

Als de hibiscus minder bloemen produceert, dan is het tijd voor een verjongingssnoei:
Snoei de hibiscus tot zo’n 30 cm boven de grond.
Knip zijtakken terug tot twee à drie knoppen.
Bemest de struik na het snoeien.
Zorg dat hij in het voorjaar voldoende water krijgt zodat je hibiscus weer mooi uitgroeit.
Eind februari is de beste periode om dit te doen, zodat de plant in het groeiseizoen direct weer mooi uit kan groeien. Vriest het eind februari nog? Stel dan het snoeien liever uit; bij vorst bestaat de kans dat snoeiwonden bevriezen en daardoor niet helen.

Hibiscus verzorgen

#2. Hibiscus verzorgen op de goede manier

Een hibiscus verzorgen hoeft niet moeilijk te zijn als je bepaalde dingen weet. Zo weet ik dat het slim is om hem te snoeien in het vroege voorjaar. Dan doet de Hibiscus het namelijk vaak het beste. Je kan het natuurlijk ook zelf even gaan onderzoeken voordat je hem snoeit.
Hibiscus verzorgen

#3. Hibiscus verzorgen met veel water

Een hibiscus verzorgen is niet moeilijk. Je moet er alleen wel voor zorgen dat hij altijd genoeg water heeft. Een hibiscus moet altijd vochtig zijn. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat hij het niet gaat overleven. Kijk daarom altijd goed naar het feit of hij nog vochtig is of niet. Als dit wel het geval is, is er geen enkel probleem. Als hij niet meer vochtig is, moet je hem vaker water geven.