De beste tips

Hoesten

#1. Water met honing en suiker drinken tegen hoesten

200ml water koken,daar in 3 eetlepels honing en 3 eetlepels suiker oplossen.
Het is mierenzoet, maar helpt goed.
Wel af laten koelen, voor je het drinkt, iedere keer een beetje.

Hoesten

#2. Smeer je voeten in met vicks

Smeer een laagje vicks vaporub onder je voeten en tussen je tenen sokken aan en het hoesten stopt binnen een paar minuten, voor kleine kinderen is luuf beter.

Hoesten

#3. Ketjap en citroensap

Bij een droge kriebelhoest meng ik altijd een eetlepel ketjap manis met een paar druppels citroensap en dat neem ik in voor het slapen gaan. Daar kan geen hoestdrank tegenop!

Bekijk 55 andere tips

De nieuwste tips

Hoesten

Paarden melk bij kinkhoest

Bij kinkhoest kan het gebruik van paarden melk het hoesten verlichten, capsules hebben een voorkeur, wanneer je kind de capsule moeilijk vindt kun je deze openen en door een toetje doen. Na een aantal dagen wordt de hoest prikkel minder

Hoesten

Weet iemand hoe ik er af kom

Ik heb echt las van hoesten en daarna kokhalzen ik hoest al 1 week

Hoesten

Olijfolie met knoflook

beetje olijf olie laten intrekken met paar teentjes gesneden knoflook. Even een paar uur laten intrekken. Vervolg smeren onder de voetjes en sokken aan.

Nog 55 andere tips

Hoesten

Neem een theelepel suiker

Bij hoest, een theelepeltje suiker of suikerklontje helpt echt vooral voor kinderen.
Hoesten

Cola drinken

Last van veel hoesten? Drink cola! Het helpt mij wel altijd. En trouwens, cola werd vroeger uitgevonden voor hoestdrank maar iedereen vond het zo lekker dat er een drankje van werd gemaakt maar de cola helpt nog steeds Het zelfde! ;)
Hoesten

Stukjes ui naast je bed

Snijd een ui in stukken en zet deze s'nacht naast het bed en je hebt geen last van de kriebelhoest, helpt ook bij verstopte neuzen en verkoudheid.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoesten

Honing, citroen en kaneel

Honing met citroen en een beetje kaneel.
Hoesten

Gil

Gil 10 sec hard dan gaat de hoest weg
Hoesten

Boter op je neus en hals smeren

Smeer wat echte boter op je neus, onder je neus en op je hals. Als je je neus snuit, even opnieuw insmeren. En je slaapt perfect. Helpt ook bij keelpijn.
Hoesten

Natte hoek om nek binden

Droge hoest: Vroeger toen ik klein was deed m'n moeder altijd een natte goed uitgewrongen grote zakdoek om m'n nek (met veiligheidsspeld vast gemaakt). Dit hielp erg goed tegen de zere keel en het hoesten werd ook minder. Hoe groter ik werd hoe groter de doek werd.
Hoesten

Voeten insmeren met vicks

Smeer vicks of inhalatiezalf onder de voeten en doe sokken aan. Het hoesten vermindert vrijwel direct.
Hoesten

Neem stroop

Bij de vervelende kriebelhoest; een paar keer per dag een theelepeltje schenkstroop.
Hoesten

Stroop met zwarte peper innemen

Als je last hebt van een kriebel hoest, een paarlepels huishoudstroop in een kopje en een halve eetl. zwarte peper goed door roeren en af toe een flinke theelepel nemen, Helpt echt.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoesten

Suikerklontje

Als je kriebelhoest hebt, helpt een suikerklontje inderdaad, ik had er namelijk erg last van vandaag, en ik heb het gebrobeerd, met als resultaat: Minder kriebelhoest! Super
Hoesten

Drink thee van tijm

Last van vervelende vaste en kriebelhoest? Koop wat gedroogde tijm, doe ongeveer twee eetlepels in een grote mok en giet daar kokend water op. ongeveer 20 min. laten trekken. Wel de mok afdekken d.m.v. bijv. een schoteltje, anders koelt het water te snel af. Daarna flink wat honing toevoegen en af en toe een slokje nemen. Helpt prima tegen die nare kriebel en uw hoest zal snel losser worden.
Hoesten

Eetlepel Slaolie

Bij hoesten 1 eetlepel slaolie. En de het hoesten zal minder zijn
Hoesten

Water met suiker drinken

Heb je last van hoesten drink dan water met 2 à 3 scheppen suiker.
Hoesten

Drink het sap van ui

Snij de uien in stukjes doe er 2 tot 3 lepels suiker op en laat het een uurtje staan je krijgt dan een siroop en die is goed voor de kriebbel hoest en is ook heel goed als je slijm hebt vast zitten in de lucht pijpen doe dit drie keer per dag werk net zo goed als wij vroeger als baby een ui onder het bed kregen als we veel deden hoesten.
Hoesten

Neem basterdsuiker en anijs

Doe bruine basterdsuiker in een pannetje en vul het met water tot e cm boven de bruine suiker, gooi er enige anijsdruppels of een anijsblokje in en breng het aan de kook, roeren totdat er een stroperige massa onstaat. Laten afkoelen en uw hoestdrank is klaar. Na enige dagen zal U al het vastzittend slijm ophoesten.
Hoesten

Hoesten met hand omhoog

Heeft u ook last van lange hoesten doe u hand dan omhoog dan gaat het sneller voor bij
Hoesten

Ui ophangen bij het slapen

Als uw kleinkinderen (of de opa) last hebben van een hardnekkige hoest, vooral 's nachts, snij dan gewoon een grote ui middendoor, steek er een koordje door met een grote naald of maak een insnijding in het midden van de vlakke kant en bind dan het koordje om de uit, hang de twee helften zo dicht mogelijk bij het hoofd van het kind of den opa, en ze zullen voor de rest van de nacht rustig slapen.
Hoesten

Vochtige doek om de hals

Een vochtige doek om de hals bij hoesten is voor de nacht een uitkomst en een middeltje van mijn oma,
Hoesten

Recept voor een hoestdrank

Last van een kriebelhoest. Maak je eigen hoestdrankje. Snipper twee uien, breek twee takjes zoethout in stukjes en neem wat laurierdrop. Doe dit in een pannetje. Doe er ongeveer een half litertje water bij. En laat dit alles zo'n half uurtje doorkoken. Het werkt echt!!!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoesten

Theelepeltje Sambal dan maar

Drink een glas water. Leg een theelepel met sambal en een eetlepel met honing klaar. Slik de theelepel sambal door (deze brandt zijn weg naar beneden) en slik daarna snel de eetlepel honing door. Drink nog een glas water. De sambal maakt al het slijm los, en de honing verzacht je keel! Blijf (als je naar bed wilt) 5 minuutjes op/verticaal zodat het slijm er goed uit komt. Neem evt nog wat honing en ontspan goed als je gaat liggen. Tel je ademhalingen voor je moet gaan hoesten, en probeer dit per hoestbui langer uit te stellen tot je in slaap valt.

Hoesten

Ramanas kan werken

Neem een ramanas(ziet eruit als een rettich maar dan met een zwarte schil) ontdoe deze van het kapje, hol de wortel uit en doe er suiker in, zet deze in een glas, de suiker smelt en druppelt in het glas. Neem dagelijks enkele theelepels en de hoest verdwijnt. Bij de wortel kun net zoveel suiker toevoegen als deze blijft smelten.
Hoesten

Halve ui naast je bed zetten

Als je 's-nachts last hebt van kriebelhoest zet dan een doorgesneden ui naast je bed.
Hoesten

Laurierdrop

Een hele goede tip tegen kriebelhoest is laulierdrop, te koop bij apotheek en reform. Ik kreeg de tip van een oom van me omdat als ik tijdens mijn zwangerschap moest hoesten gelijk mijn maaginhoud mee kwam. Als ik de kriebel op voel komen en ik neem een laulierdropje verdwijnt hij gelijk!
Hoesten

Stroop maken

Maak een dikke siroop van water en (veel) suiker. Neem een paar slokje en de kriebelhoest gaat over. Helpt vrijwel direct. Als je weg gaat neem dan wat suikerklontjes mee. Bij gebrek aan suikersiroop helpt dit ook prima. De klontjes gewoon in je mond laten smelten.
Hoesten

Recept voor hoestdrankje

Maak zelf je hoestdrank door 1 staaf laurier, 10 blokjes anijs, 1 eetl. honing en een handvol kandij in 1L kokend water op te lossen. (minimaal 20 min. koken) Laat het afkoelen en giet het in een flesje.
Hoesten

Gember innemen

Geraspte gember in honing per dag paar keer 1 lepel innemen
Hoesten

Drink sap van ui

Neem een grote ui, bovenkant eraf snijden en de ui een beetje uithollen. Vullen met honing en bovenop een eetlepel bruine suiker. In een afgedekt bakje in de koelkast zetten. Na enige tijd staat er sap rondom de ui, neem hiervan zo vaak als je wilt een theelepeltje. Blijft gekoeld ongeveer 2-3 dagen goed.
Hoesten

Keelsnoepjes

Neem keelsnoepjes, bijv. drop of honingsnoepjes.
Hoesten

Eet een aardappel met honing

Ik doop altijd een gekookte, koude aardappel in honing en eet hem dan op. Werkt heel goed tegen kriebelhoest! Het is dan binnen een paar minuten weg!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoesten

Draag een sjaal

Heeft u last van kriebelhoest? Het beste wat helpt is een warme sjaal de hele dag door dragen. Zorg voor warmte om uw nek en de hoest zal snel verdwijnen.
Hoesten

Uiensap drinken

Bij vreselijk hoesten hol ik altijd een ui uit en vul die met bruine suiker. Dat zet ik zo op een kopje en het sap druipt dan in een kopje en werkt goed tegen het hoesten.
Hoesten

Thee met honing en suiker

Als ik ontzettend last van hoesten heb, maak ik thee met veel honing en suiker, het werk echt, vooral bij kinderen! Succes!
Hoesten

Kauw op citroenschil

Op een schil van een citroen kauwen.
Hoesten

Ui mengen met bruine suiker en tijm

Snij een ui in kleine stukjes doe er flink wat bruine suiker en een klein beetje thym in.dat een drapje laten worden,en daar af en toe een lepeltje van nemen niet de uien.
Hoesten

Thee van tijm

Drink tijmthee is misschien vies, maar het helpt wel.

Hoesten

Stomen tegen kriebelhoest

Gooi kokend heet water in een grote bak en ga er boven hangen met een handdoek over je hoofd. Als dat niet werkt dan moet je een mok thee met honing en suiker proberen.
Hoesten

Ramanas drinken

Als je last heb van een vast zittende hoest of met veel slijm gebruik ramanas dit is een knol soort en kunt u gewoon kopen bij de groenteboer. Snij de ramanas in plakjes. Met bruine suiker de sap die er uit komt drinkt u op, je mag zo veel drinken als u wilt Zet het in het donker en een koude plaats neer. helpt echt!! en is nog lekker ook.
Hoesten

Caramel zuigen

Neem wat caramel ik neem altijd zachte caramel (je moet wel zuigen)
Hoesten

Pure gembershot

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoesten

Ramanas bij vervelende hoest

Heb je last van vervelende hoest.... Koop dan een ramanas.. Bovenste kapje eraf snijden en een beetej uithollen, daar bruine suiker in doen, met een breinaald er door heen prikken zodat er een klein gaatje in komt van boven naar beneden, zet dit op een mok en laat maar staan, het sap wat er dan uitloopt dat een aantal keer per dag nemen( twee theelepels) en dat helpt!!!
Hoesten

Geen koude dingen eten

Eet geen koude dingen eten zoals ijs ijsblokjes enz.

Hoesten

AntiHoest

Wil je snel van je hoest af, neem een laxeermiddel. Echt, je durft niet meer te hoesten

Hoesten

Dampo

Smeer de onderkant van je voeten in met dampo en je slaapt als een roosje 

Hoesten

Kriebelhoest

Mocht je de kriebelhoest hebben kan je Chocolade hagelslag eten. 

Hoesten

Zelf hoestdrank maken

Het klinkt heel vies maar het helpt echt ! Mijn vader maakte altijd azijn met een paar lepeltjes bruine suiker erin. niet te doen maar het hielp me echt ontzettend
Hoesten

Zelfgemaakt hoestdrank

- 1 limoen - 1 klein worteltje, geraspt - 1 eetlepel honing - geraspt gember Maak het mengsel in een kommetje en voila
Hoesten

Stomen met honing en mint thee

Soms help stomen je wel. Pak een soort bak en giet daar een beetje water in, honing en eventueel twee zakjes mint thee erin zetten.
Hoesten

Cacao oplossen in koffie

Chocola onderdrukt de hoestprikkel.
Klein schepje cacaopoeder in de koffie, of warme chocolademelk voor het slapengaan.

Hoesten

Mengsel van honing en cognac

Een mengsel maken van gelijke hoeveelheid honing en melasse verder toevoegen geraspte notenmuskaat en cognac. 4 maal daags 1 eetlepel drinken. Helpt binnen de kortste keren.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Hoesten

Zout met water gorgelen

Pak wat warm water en voeg wat zout toe en gorgelen maar 

Hoesten

Bouillion met tuinkruiden

Potje bouillion met tuinkruiden (van Maggie) gehaald omdat ik griep had, bleek ook wonderspul tegen het hoesten!  

Hoesten

Honing, piment en kardemom tegen droge hoest.

Breng 250 cc water aan de kook. Voeg 5 piment korrels en 5 stuks kardemom toe. Kook in tot 200 cc. Doof het vuur en voeg 3 eetlepels honing toe. Neem hiervan dagelijks 4 - 6 theelepels. Verlichting gegarandeerd.
Hoesten

Neem geen cola

Drink geen cola tegen hoesten het werkt juist om meer te hoesten

Hoesten

Honging

Neem een lepel honging