De beste tips
Honing vloeibaar maken
#1. Honing vloeibaar maken door te verwarmen
Gekristalliseerde honing vloeibaar maken.
Verwarmen tot 40 gaden Celsius, bij hogere temperatuur gaan de enzymen verloren.
NOOIT vloeibaar maken in de magnetron.
Honing vloeibaar maken
#2. Honing in water maakt vloeibaar
Honing wat gekristalliseerd is wordt weer vloeibaar door de pot enige tijd in heet water te zetten.
Honing vloeibaar maken
#3. Zet honing in de magnetron om het vloeibaar te maken
Versuikerde honing wordt weer vloeibaar als u de pot eventjes (± ½ min-1 min)in de magnetron verwarmd.
De nieuwste tips
Honing vloeibaar maken
Zet een schoteltje onder de honing
Honing lekt altijd, hoe voorzichtig je er ook mee omgaat. Mijn tip is om onder het honingpotje een schoteltje te doen. Deze vangt de honing op. Af en toe een keer het schoteltje afwassen. Zo blijft je kast schoon en hoef je niet constant in de weer met een poetsdoekje.