De beste tips

Hout schoonmaken

#1. Houtwerk poetsen met St Marc

Wil je houtwerk ontdoen van tapijtlijm, (nicotine)aanslag, vieze vlekken e.d.? Neem dan eens St Marc (op basis van dennehars, verkrijgbaar in de doehetzelfwinkel). Fantastisch spul, veilig en je hebt geen milieu belastende middelen nodig.

Hout schoonmaken

#2. Billendoekjes tegen doffe glans op hout

Die Ajax schoonmaakdoekjes zijn verrekte handig, maar mijn houten tafel kreeg er altijd een doffe glans van.
Nu ben ik er achter gekomen dat goedkope billendoekjes voor baby\'s ook ideaal in gebruik zijn. Geen doffe glans meer, en de helft goedkoper!

Hout schoonmaken

#3. Vlekken van hout verwijderen met kurk, olie en spiritus

Vlekken op glanzend hout kun je heel goed verwijderen door met een kurk, gedoopt in een mengsel van olie en spiritus, over de plek te wrijven.

De nieuwste tips

Hout schoonmaken

Hout schoonmaken op de juiste manier

Billendoekjes werken heel erg goed om de glans op je hout weer terug te krijgen. Het is een heel fijn product en je hoeft er maar vrij weinig voor neer te leggen. Je kan er direct mee aan de slag als je wilt, want je kan het overal wel kopen. De meeste keren dat ik het haal zijn gewoon in de supermarkt.
Hout schoonmaken

Verweerd houtwerk

Verweerd houtwerk kun je weer schoon krijgen met ontweringswater. Dat is gewoon bij een bouwmarkt te halen.

Hout schoonmaken

Deodorant als schoonmaakmiddel voor houtwerk

Gewoon met een handoek en wat Deodorant, Deodorant op de vlek sprayen en daarna met een handdoek schoonmaken, meerdere keren herhalen indien nodig. (Meerdere keren uitgetest op laminaat hout etc)