De beste tips

Keukenkastjes schoonmaken

#1. Keukenkastjes insmeren met wasverzachter

Na het schoonmaken de bovenkant van de kastjes insmeren met een beetje onverdunde wasverzachter. Gebruik hiervoor keukenrol of een doekje. Bij de volgende schoonmaakronde veeg je de vettigheid er zo van af.
Keukenkastjes schoonmaken

#2. Keukenkastjes poetsen met soda

Bovenop de keukenkastjes hoeft echt geen papier, flink warm water met soda en de klus is snel klaar.
Keukenkastjes schoonmaken

#3. Wasbenzine krijgt vet van keukenkastjes

Keukenkastjes worden snel vet bovenop. Met wasbenzine kan je het vet er snel afkrijgen. Je kan ook kranten of vershoudfolie op de kastjes leggen.

Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Keukenkastjes schoonmaken

Bovenkant keukenkastjes schoon houden

Keukenkastjes aan de bovenkant schoon houden: Doe er na het schoonmaken huishoudfolie over heen dan kan je als dat vies is het zo weer verwijderen en nieuwe op doen, nooit meer poetsen.
Keukenkastjes schoonmaken

Spiegels bovenin de keukenkastjes

Aangezien ik klein ben (1,56 m) moet ik altijd op een trapje of stoel staan om in hoge kasten te kijken. Nu heeft mijn man spiegeltegeltjes boven in de kasten geplakt. Ik kan nu vanaf de grond zien wat erin staat. En klim alleen op een trapje als het nodig is.
Keukenkastjes schoonmaken

Vet trekt in kranten

Geen afzuiger in de keuken en wel iedere maand in de weer om de vetaanslag op de bovenkant van de keukenkastjes weg te schrobben? Leg voortaan een paar kranten onzichtbaar op de kastjes en vervang ze om de maand. Het meeste vet trekt in de kranten.

Nog 2 andere tips

Keukenkastjes schoonmaken

Kranten bovenop keukenkastjes

Keukenkastjes worden altijd vet bovenop. Wanneer je er kranten,-of patroonpapier oplegt, gooi je dit zo weg en hoef je niet te boenen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Keukenkastjes schoonmaken

Leg kranten op keukenkastjes

Keukenkastjes worden bovenop ontzettend vet en is meestal weer een flinke klus om deze schoon te krijgen; mijn vriendin gaf de tip hier gewoonweg een stuk papier op de kastjes te leggen en deze eens in de zoveel tijd te vervangen; je ziet ze niet zitten en uw keuken is in een oogwenk ontvet!