De beste tips

Keelontsteking

#1. Citroensap met nootmuskaat en suiker

Pers 3 citroenen uit. Voeg daar nootmuskaat aan toe en wat suiker. Neem hier vervolgens een paar keer per dag een eetlepel van. Dit Surinaams recept drink ik dan ook al vanaf kleins af aan en werkt altijd. De keelonsteking en ook vaste slijm in de keel is hiermee supersnel verdwenen en het is nog lekker ook.
Keelontsteking

#2. Keelpijn

Melk met boter en suiker Zo heet mogenlijk drinken Helpt supersnel
Keelontsteking

#3. Whiskey met suiker, citroen en heet water

Vlak voor het naar bed gaan: Vul een longdrinkglas voor 40% met whiskey of cognac of iets dergelijks. Voeg twee flinke scheppen suiker toe, het sap van n halve citroen en vul het glas aan met bijna kokend water. Drink het op, desnoods met dichtgeknepen neus. Leg een nat washandje op je keel, wikkel een warme sjaal om het washandje en je keel, en kleed je dik aan.Ga daarna naar bed. De dag daarna ben je van je keelpijn af.
Bekijk 11 andere tips

De nieuwste tips

Keelontsteking

Saliethee drinken tegen keelontsteking

Drink gedurende de dag een aantal koppen saliethee (van Dr Hooy bijvoorbeeld - Holland and Barrett). Dit zuivert de keel en helpt super snel en goed. 

Keelontsteking

Keelpijn en tandpijn

Kruidnagel teentje 

 In je mond doen en op sabbelen. Je voelt direct de verdovende werking. Probeer de kruidnagel zolang mogelijk heel te houden waarna je hem kapot bijt. Het sap proberen tegen de ontsteking te houden en nadien door slikken en de restjes kruidnagel kun je uit spugen. Werkt ook tegen tandpijn!

 Niet lekker maar is te doen . Wie geen pijn wil lijden, moet er iets voor over hebben 😉

Keelontsteking

Pannenkoeken

Als je door een flinke keelontsteking niet meer normaal kan eten probeer dan pannenkoeken met honing. Het doet minder zeer dan ander voedsel en het vult gelijk waardoor je je ook wat minder ellendig voelt. 

Nog 11 andere tips

Keelontsteking

Zout met water gorgelen

Lauw water en zout erbij dan gorgelen
Keelontsteking

Gorgelen met aluin

Bij keelontsteking gorgelen met aluin (zinkchloride-aluin voor in de mond). Niet inslikken smaakt vies, maar het werkt beter dan keukenzout.

Keelontsteking

Gorgelen met tandpasta

Gorgelen met tandpasta aangemaakt met water. Daarnaast is ijsjes eten en je keel koel houden ook erg fijn.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Keelontsteking

Gorgelen met Superol

Gorgelen met Superol (verkrijgbaar bij de apotheek), werkt echt perfect. Dit spul kan je ook gebruiken voor brandwonden en wat andere dingen. Maar je moet een tablet oplossen in water (hoeveelheid staat op de verpakking) en dan gorgelen. NIET DOORSLIKKEN. Als je al beginnende keelpijn voelt opkomen, gelijk gorgelen en ben je er echt zo vanaf.
Keelontsteking

Eet blaadjes salie

Eet een paar blaatjes Salie ( wel vies help wel}
Keelontsteking

Citroen thee

Citroen met heet water 2 paracetamol en een flinke thee lepel suiker en dan lekker onder de warme wol en dag er na veel minder pijn
Keelontsteking

grok drinken helpt!

Neem een glas afgekookt water , doe daar een twee citroenschijven in , eetlepel honing, stukjes gember, en een eetlepel kaneel! Goed doorroeren en kleine slokjesdrinken, ook goed tegen buikpijn/menstruatiepijn!
Keelontsteking

Water met kaneel en honing

Warm water met wat kaneel en honing, even goed roeren en dan opdrinken.
Keelontsteking

Genees met appelazijn en druivensap

1 eetlepel appelazijn mengen met 3 eetlepels druivensap en opdrinken.

Voordat u gaat slapen

Blijven herhalen totdat de ontsteking weg is en u het niet meer voelt. 

Het geeft direct verzachting. 

Wel uw mond spoelen met water daarna omdat het zuur niet zo goed is voor de tanden.  Anders innemen met een rietje. 

Keelontsteking

Keelontsteking behandelen met gember en citroen

Doe 4 stukjes gember in een glas. Voeg hier 4 eetlepels citroensap aan toe en 2 eetlepels kokend heet water. Laat helemaal afkoelen. In de ochtend, middag  en voor het slapen drinken en de keelontsteking is weg!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Keelontsteking

Hap honing voor het slapen

Ik neem net voordat ik ga slapen en hap pure honing en kom zo zonder keelpijn de hele nacht door. Wel proberen om dan alleen door je neus te ademen en mond dicht te houden. 

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.