Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Brooddeeg maken

Hoe kun je goed brooddeeg maken?

Brooddeeg maken is een proces van mengen, kneden en laten rijzen. Vind hier tips om lekker brooddeeg te maken.

Brooddeeg rijzen

Als u brood bakt kunt u de tijd van het rijzen zelf regelen. Het duurt drie kwartier tot een uur op een warme plaats, twee uur bij een gemiddelde kamertemperatuur, twaalf uur op een koele plaats en vierentwintig uur in de koelkast. Dek het deeg altijd af om uitdroging te voorkomen.

Tip #713


Brooddeeg rijzen in vuilniszak

Brooddeeg rijst mooier indien u de kom in een plastic vuilniszak verpakt. Even lucht er in blazen en goed dicht maken met een knoop of elastiek. Het deeg droogt niet uit en rijst zeer mooi en gelijkmatig.

Beer van den Burg
Tip #717


Brooddeeg rijzen met suiker

Brooddeeg rijst meer als je er een theelepel suiker bij doet. Zelf doe ik er altijd een grote theelepel honing bij.

Pauline Prins
Tip #2722


Brooddeeg kneden

Het kneden van het brooddeeg is een van de belangrijkste dingen die je moet doen bij het bakken van een goed brood. Je moet het brooddeeg lang kneden, in een standmixer is een kwartier niet ongebruikelijk voor een goed brooddeeg. Kneed je het brooddeeg met de hand dan ben ik er vaak zelfs wel 20 minuten mee bezig.

Als het deeg soepel begint te worden dan is het klaar, kun je er een vliesje van trekken? Is er dus een stukje los te trekken tot het bijna transparant is? Dan weet je dat het klaar is voor de volgende stap.

mBlaak
Tip #16635


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen