Populaire tips

Kip bereiden

Kip met bruin korstje door bier

Gevogelte krijgt een mooi bruin korstje als u er vlak voor het opdienen een beetje bier overgiet en het nog even in de oven zet.
Kip bereiden

Kipfilet bevroren snijden

Om kipfilet in kleine stukjes te snijden als de kip bevroren is. Kun je eigenlijk het beste de kip snijden als deze nog bevroren is, gaat veel beter zo probeer maar!

Kip bereiden

Gerookte Kip Maken

Makkelijk zelf "duur" gerookte kip maken. In een goed af te sluiten pan, hapjespan, wok o.i.d. met deksel rookmot op de boden, 3 a 4 eetlepels, bij de goede visserswinkel te krijgen, aluminiumfolie er op, daarover b.v. een metalen pannenonderzetter of vlamverdeler, daar het te roken product op al dan niet gekruid of gemarineerd en dan met deksel erop op het vuur.

Als het goed rookt, vuur laag en 1 tot 2 uur laten staan. Heerlijk! en je huis ruikt naar open haard, ook geen luchtverfrisser meer nodig.

Zelfgemaakte cottage cheese

Cottage cheese bereidingswijze

Benodigheden: - 1 liter volle melk - 1 el witte wijn azijn - sap van 1/2 citroen] - 2 el plantaardige olie - zout en peper 1. Breng de melk aan de kook 2. Voeg vervolgens de citroensap en azijn toe. Roer dit door. 3. Doe het vuur uit en laat 15 minuten rusten. 4. Let een theedoek in een vergiet en laat de cottage cheese goed uitlekken. 5. Knijp het laatste vocht eruit. 6. Klaar is Kees!