Populaire tips

Bouillon maken

Afkoelen met ijsblokjes

Na het trekken van bouillon voor de soep, bouillon aflaten koelen dan een langwerpige plasticzak vullen met ongeveer 10 tot 15 ijsblokjes, van boven dichtmaken en al rollend over de (eventueele)vet laag rollen. De vetlaag blijft aan de zak kleven, werkt ook bij jus.
Gehakt maken

Makkelijk gehakt rullen door aardappelstamper

Gehakt laat zich snel rullen (verkruimelen)door gebruik te maken van een ouderwetse aardappelstamper. Gehakt is op deze manier in luttele minuten geruld en is het geknoei met een vork of lepel overbodig.
Gehakt maken

Bouillon door de gehakt

In plaats van zout en kruiden kun je eens een paar bouillon blokjes door het gehakt doen. Je zult proeven dat de gehaktballen een heerlijk pittig smaakje hebben.
Gehakt maken

Gehakt maken met bouillon

Ik vind gehakt erg lekker. Toch vond ik het gehakt soms nog een beetje saai. Dit heb ik verholpen door er bouillon bij in te doen. Je krijgt dan een veel smaakvollere gehakt dan wanneer je dit niet zal gaan doen. Het is zeker weten een hele erge aanrader.