Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Wortels schoonmaken

Hoe kun je wortels het beste schrapen of schoonmaken?

Wortels wassen, schoonmaken en schrapen gaat goed met deze handige trucjes van oma weet raad: de beste tips voor het klaar maken van wortels.

Schoonschudden de wortels

Niet schillen of schrapen, maar schoonschudden. Snij grote wortels in kleine stukjes en doe ze in een ruime pan met flinke hoeveelheid zout. Schudden maar. Goed afspoelen, eventueel nog een keer herhalen en zonder zout koken.

Elly
Tip #4147
0 0
Met zout in kussensloop

Worteltjes (nat) met wat zout in een oude sloop, flink rommelen met de zak, alsof je deeg kneed, daarna schoon spelen en schoon zijn de wortels.

Ellen
Tip #4672
0 0
Schuursponsje bij wortels

Ik maak de wortels altijd gewoon schoon met een nieuw grof schuursponsje en er gaan bijna geen vitaminen verloren.

Tip #5091
0 0
Schraap wortels naar je toe

De worteltjes na je toe schoon schrapen, en alles blijft schoon het spat niet alles vies.

Corry
Tip #2674
0 0
Aspergeschiller

Wortels kun je gemakkelijk schoonmaken met een aspergeschiller. Deze maakt de wortels mooi schoon zonder dat er teveel wortel wordt weggegooid.

Sandra
Tip #3422
0 0
Wortels schoonmaken met kaasschaaf

Wortelen en ook komkommers schoonmaken kun je prima met een kaasschaaf doen. Wel iets meer van de schil kwijt, maar gaat razend snel.

Johan
Tip #3539
0 0
Het weken van wortels

De meeste smaak van een wortel zit direct onder de oppervlakte. Door schrappen en schillen gooi je de meeste smaak weg. Ik laat ze een half uurtje weken en veeg ze daarna schoon met een schuursponsje. Klontje suiker in het kookwater en het is een delicatesse.

Erik
Tip #3157
0 0
Wortels schrapen met dunschiller

Gebruik een dunschiller of een stalen pannenspons als u wortelen wilt schrappen. Dat gaat veel gemakkelijker dan met een mes.

Tip #909
0 0