Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Niet schillen of schrapen, maar schoonschudden. Snij grote wortels in kleine stukjes en doe ze in een ruime pan met flinke hoeveelheid zout. Schudden maar. Goed afspoelen, eventueel nog een keer herhalen en zonder zout koken.

Elly
0 0


Worteltjes (nat) met wat zout in een oude sloop, flink rommelen met de zak, alsof je deeg kneed, daarna schoon spelen en schoon zijn de wortels.

Ellen
0 0


Ik maak de wortels altijd gewoon schoon met een nieuw grof schuursponsje en er gaan bijna geen vitaminen verloren.

0 0


De worteltjes na je toe schoon schrapen, en alles blijft schoon het spat niet alles vies.

Corry
0 0


Wortels kun je gemakkelijk schoonmaken met een aspergeschiller. Deze maakt de wortels mooi schoon zonder dat er teveel wortel wordt weggegooid.

Sandra
0 0


Wortelen en ook komkommers schoonmaken kun je prima met een kaasschaaf doen. Wel iets meer van de schil kwijt, maar gaat razend snel.

Johan
0 0


De meeste smaak van een wortel zit direct onder de oppervlakte. Door schrappen en schillen gooi je de meeste smaak weg. Ik laat ze een half uurtje weken en veeg ze daarna schoon met een schuursponsje. Klontje suiker in het kookwater en het is een delicatesse.

Erik
0 0


Gebruik een dunschiller of een stalen pannenspons als u wortelen wilt schrappen. Dat gaat veel gemakkelijker dan met een mes.

0 0