De beste tips

Knoflook adem

#1. Knoflookadem voorkomen

Als je graag gerechten eet met knoflook, maar geen knoflookadem wilt naderhand, zorg er dan voor dat je bij het snijden van de knoflook eerst het groene ‘fliebertje’ verwijdert. Snijd de knoflookteen in de lengte doormidden. Je ziet in 1 of beide helften een soort losliggend fliebeldingetje. Peuter dit eruit en gooi het weg. Dit stukje van de knoflook veroorzaakt namelijk de slechte adem.

Knoflook adem

#2. Tip tegen knoflookadem

Om geen last van knoflookgeur in huis of adem te hebben, moet u de teentjes knoflook eerst een paar minuten in kokend heet water laten staan. Maakt het pellen ook makkelijker.

Knoflook adem

#3. Rode wijn tegen knoflook adem

Last van knoflookadem na een maaltijd? Drink een glas rode wijn bij het eten, hierdoor zal de knoflook adem minder zijn.

Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Knoflook adem

Melk en peterselie helpen

Tegen de knoflook adem kan je melk drinken of op verse peterselie kauwen. Als je niet wil dat je vingers ruiken bij het pellen van knoflook dan was je handen met gewoon keukenzout en dan pas met water.
Knoflook adem

Knoflookgeur is totaal achterhaald

Tachtig procent van de wereldbevolking eet zich een breuk aan knoflook en doen er geen moer aan om dat te verbergen. Inmiddels hebben we hier in Nederland te maken met een multiculturele samenleving waarvan ook meer dan de helft knoflook gebruikt. Ik vind dat de opmerkingen "wat stink je naar knoflook" al jaren achterhaald is en de mensen die kritiek hebben erg bekrompen zijn. Ik kan me nog herinneren dat vroeger meisjes die vanuit Indonesie hier naar toe kwamen er mooi waren en ook erg naar knoflook roken. Maar daar hadden we geen bezwaar tegen als we de kans kregen om met zo'n schoonheid ergens te staan zoenen. Dus waarom je nu anno 2015 zorgen maken over het feit dat je naar knoflook ruikt, terwijl het zo gezond is ? Zin in een heerklijk recept "knoflook aardappelsoep" ? Laat maar weten.
Knoflook adem

honing citroen sap kaneel mint

Een eetlepel honing citroen sap Kaneel mint en niet mixen gelijk opeten

Nog 1 andere tip

Knoflook adem

Peterselie en donkere chocolade

De beste manier om de knoflook lucht uit je adem te halen is door op peterselie te kauwen, het kan ook met een stuk donkere chocolade (85%).

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen