De beste tips

Duiven Verjagen

#1. Duiven Verjagen met Geluid

De eenvoudigste manier om duiven te verjagen is met geluid. Er zijn diverse duif verschrikkers te koop die op basis van geluid werken. Je kunt kiezen voor een elektrische verschrikker die een ultrasone toon verspreid waar duiven een hekel aan hebben. Deze tonen zijn voor de mens niet of nauwelijks hoorbaar. Er zijn ook verschrikkers te koop die het geluid van een roofvogel nabootsen. De mogelijke aanwezigheid van deze vijand houdt iedere duif op afstand. Kies in alle gevallen wel voor een verschrikker met voldoende bereik.

Duiven Verjagen

#2. Een lange lijst met mini tips!

Als je echt creatief bent en ze kwijt wil dan gebruik je alle 30 tips!

 1. Vogelpinnen plaatsen
 2. Vogelnetten gebruiken
 3. Reflecterende tape ophangen
 4. Windmolens neerzetten
 5. Geluidskanonnen inzetten (vinden de buren misschien iets minder leuk)
 6. Roofvogelmodellen tonen
 7. Ballonnen met roofvogelogen gebruiken
 8. Luidruchtige apparaten installeren
 9. Gebruik maken van knalapparaten
 10. Vogelverschrikkers inzetten
 11. Spiegelende oppervlakken tonen
 12. Ultrasone verjagers gebruiken
 13. Roofvogels trainen (Ben je misschien wel wat tijd aan kwijt)
 14. Citrusgeur verspreiden
 15. Duivenvoer verwijderen (dit werkt dus echt heel goed!)
 16. Geen toegang tot water bieden
 17. Vogelweringsgeluiden afspelen
 18. Waterstralen activeren
 19. Gebruik maken van visdraad
 20. Peperkorrels verspreiden
 21. Essentiële oliën toepassen
 22. Visuele afschrikmiddelen plaatsen
 23. Geluidssystemen inzetten
 24. Windgongen ophangen
 25. Elektrische schrikdraad installeren
 26. Laserpennen gebruiken
 27. Scherpe voorwerpen op plaatsen waar ze landen
 28. Windgevoelige vogelverschrikkers
 29. Elektronische vogelverschrikkers
 30. Gebruik maken van ballen met roofvogelogen (moet je wel wat creatief zijn)

Succes! 

Duiven Verjagen

#3. Hardnekkige Duif: De aanval

Toen ik zelf last had van een hardnekkige duif in mijn tuin, besloot ik om op een ludieke manier van het probleem af te komen. Ik maakte een 'duiven-vogelverschrikker! Hier is hoe ik het deed:

 1. De Vogelverschrikker-Duif: Ik nam een oude outfit met een hoed en een jas, en vulde deze met stro, zodat het op een persoon leek. Vervolgens zette ik de vogelverschrikker midden in mijn tuin, dichtbij de plek waar de duif vaak landde.
 2. Beweging en lawaai: Om het effect nog sterker te maken, bevestigde ik enkele lichte blikjes aan de armen van de vogelverschrikker. De wind zorgde ervoor dat ze zachtjes rinkelden, wat een beetje lawaai maakte. Dit hield de duif op afstand.
 3. De onvoorspelbare beweging: Om de illusie van beweging te creëren, bond ik enkele oude CD's aan touwtjes en hing ze rond de vogelverschrikker. Als de wind waaide, weerkaatsten de glinsterende CD's het zonlicht en gaven ze de indruk dat de vogelverschrikker zich bewoog.

Het werkte zeer goed, alleen was het wel heel veel werk. Had misschien iets makkelijker gekund. 

Duiven verjagen met plastic roofvogels

Verjaag geen duiven via een Plastic roofvogel. .. De simpele kraai werkt een heel klein beetje, maar de roterende uilen en andere valk varianten kun je beter niet kopen. Het werkt natuurlijk wel als je een opgezette uil soort van waterdicht weet te maken en deze vervolgens op het balkon zet en via een ingenieus systeem laat bewegen. Maar dan ben je denk ik wel door het duif-verjaag budget heen!

Duiven verjagen met geur

Duiven verjagen met de geur van Kruiden en Specerijen

Alle vogels en zeker ook duiven staan er om bekend om een hekel te hebben aan specerijen en sterke geuren. Althans de geuren die van deze specerijen af komen. Wil je dus jouw balkon duif-vrij maken dan kun je peper, kaneel of knoflook op het balkon uitstrooien. Dit is natuurlijk wel een prijzige oplossing.

Effectiviteit: 6/10

Mottenballen tegen duiven

Een veel goedkopere oplossing tegen duiven zijn mottenballen, en ook hier hebben wij goede resultaten mee behaald. Deze zijn vrij goedkoop dienen nog meer nut dan alleen maar het verjagen van duiven en zijn zeer eenvoudig te kopen en te gebruiken. Een grote aanrader als je voor rond de € 10,- al succes wilt hebben. Daarbij is er geen enkele kans op een misser want mottenballen zijn ook altijd goed te gebruiken in die vochtige kelder en op zolder!

Effectiviteit: 9/10