De beste tips

Koude voeten

#1. Voetenbad, insmeren met arnica en daarna sokken aan

Neem een voetenbad met 1 of 2 eetlepels mosterdmeel (verkrijgbaar bij een kruiden- of reformwinkel. Daarna voeten afdrogen en insmeren met arnica-olie en sokken aandoen. Succes verzekerd!
Koude voeten

#2. Koude voeten? Koud bad

Het is beter om koude voeten niet op te warmen door heet water. -zeker in de winter als de voeten heel koud zijn kan dit als je het vaker doet, leiden tot wintertenen- Beter 1 minuutje in een koud badje en dan flink afdrogen. Koud water en de wrijving brengen de bloedcirculatie op gang en wanneer die goed is krijg je vanzelf weer warme voeten. warm water zorgt dat de bloedcirculatie minder wordt. Het duurt misschien wat langer, maar met koud water blijven de voeten uiteindelijk wel langer warm.
Koude voeten

#3. Plastic zak om je sokken om je voeten warm te houden

Koude voeten als je buiten bent/werkt? Doe om je (ski)sokken een plastic zak en daarna je schoenen aan. Zo blijven je voeten lekker warm. Deze gouden tip kreeg ik ooit van een marktkoopman.
Bekijk 1 andere tip

De nieuwste tips

Koude voeten

Cayennepeper was dè tip voor mij!

Neem elke dag 1 theelepel Cayennepeper, of slik het als supplement (wat ik doe, ik kon niet wennen aan de peper doorslikken maar als supplement slikt het als een pil met omhulsel)

Sindsdien geen koude voeten meer, overdag niet en s avonds in bed niet. Heerlijk. 

Koude voeten

Ijsbad

Doe 3 weken lang je voeten in een ijsbad. 1/3e ijsblokjes, 2/3 water. Houd je voeten hierin totdat je ze 'warm' voelt worden. Meestal duurt dit zo'n 2 minuten. In het begin zullen je voeten erna nog niet echt snel warm worden. Maar volhouden! Bij mij worden ze nu al snel warm.

Tip: doe dit voordat  je wat gaat bewegen.  Dan stimuleer je de doorbloeding en zit je 's avonds niet met koude voeten op de bank.. 

Ik ben voor het eerst in 32 jaar van mijn koude voeten af.

Deze truc heb ik gelezen in het boek van Wim Hof.

Koude voeten

Merinowollen sokken werken goed tegen koude voeten

Kijk naar de natuur en trek merinowollen sloffen of sokken aan. De vacht van dit Nieuw-Zeelandse schaap is 10x zo dik als de vacht van andere schapen en is daarom een goede warmte-isolator. De wol is bovendien zachter. Ander voordeel: de verwarming kan een graadje lager en je stapt met warme voeten in bed.

Nog 1 andere tip

Koude voeten

Chilipoeder in je sokken warmt voeten op

Last van koude voeten in de winter?
strooi wat chllipoeder in je sokken en trek ze aan.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen