De beste tips

Kwasten schoonmaken

#1. Weken in azijn

Heeft u een harde verfkwast,laat hem even in azijn weken en hij is weer lekker zacht,je kunt dan zo weer gaan verven.
Kwasten schoonmaken

#2. Wikkel kwasten in aluminiumfolie om ze te behouden

Gebruikte verfborstel die je "s anderendaags weer nodig hebt, wikkel je best in aluminium- folie. Zo blijven ze zacht en verlies je geen verf, want telkens uitspoelen in white spirit is een hele klus en je verliest er verf mee. Alleen als de grote karwei schilderwerk gedaan is spoel je de borstels uit in white spirit en bewaar je ze droog.
Kwasten schoonmaken

#3. Gekookte lijnzaadolie voor behoud

Zet verfkwasten die je gebruikte voor lak direct na gebruik in een pot met gekookte lijnzaad olie. Je kunt er meerdere in 1 pot zetten. De kwasten blijven zo wel een jaar goed. Voor gebruik alleen schoonvegen aan de rand van de pot.
Bekijk 16 andere tips

De nieuwste tips

Kwasten schoonmaken

Bewaar de kwast in latex handschoenen

Als je je verfklus even een paar dagen moet onderbreken. Ik doe, vanwege verfallergie, latex handschoentjes aan en na het verfen pak ik de kwast vast en wikkel ik daar mijn handschoen omheen en draai het zover om de kwast heen dat het redelijk afgesloten is. Ben nu 3 weken af en aan aan het verfen en mijn kwasten zijn nog steeds zacht en bruikbaar.... plus geen vieze handen van de kwast.

Nog 16 andere tips

Kwasten schoonmaken

Water en terpentine uit je kwast

Als er water of terpetine in een kwast zit omdat deze even in water of terpetine heeft gestaan kun je dit er makkelijk uit krijgen door de kwast met 2 platte handen vast te pakken en met de haren in de verf snel rond te draaien net zoals men vuur maakt met een houten stokje. De haren van de kwast nemen de verf op en het water verdwijnt in de verf zonder nadelig effect. Zo zit er geen verf in het eerste gedeelte van de aangebrachte verf op de ondergrond.
Kwasten schoonmaken

In de plastic zak en in de vriezer

Stop je oude gebruikte kwast in een plastic zakje en leg het in de vriezer. Als je de kwast nodig hebt even op temperatuur laten komen en je kunt zo weer verder verven.
Kwasten schoonmaken

Gekookte lijnolie en schoonvegen

Verfkwasten die je nadat je er mee hebt geverfd weer wilt gebruiken doe je in een potje gevuld met gekookte lijn-olie, als je hem weer wilt gebruiken gewoon schoonvegen met een droge doek. Lijnolie zit ook in verf nl. en geeft de verf ook geen andere kleur.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kwasten schoonmaken

Reinig met groene zeep en water

Als u zachte kwasten wilt houden die u iedere keer weer opnieuw kunt gebruiken dan moet u deze na het reinigen met terpentine nog even een keer reinigen met groene zeep en water. ze blijven gegarandeerd zacht.
Kwasten schoonmaken

Alumiumfolie en in de diepvries

Gebruikte verfwasten in de aluminiumfolie rollen en in de diepvries leggen. De volgende keer er weer uithalen en laten ontdooien. Gaat perfekt!
Kwasten schoonmaken

Cremespeling voor een zachte borstel

Tip om verfkwasten na gebruik zacht te houden. Na het grondig spoelen, wrijf ik de borstel in met cremespoeling .(die je gebruikt na het wassen van je haren). Nadien goed spoelen en met een vod droog deppen. Je borstels blijven heerlijk zacht.
Kwasten schoonmaken

Babyolie

Even wat babyolie erop en de verf verdwijnt.
Kwasten schoonmaken

Shampoo bij verf op waterbasis

Alleen bij verf op waterbasis: doe wat shampoo in je spoelwater en je kwasten gaan veel langer mee.
Kwasten schoonmaken

Huishoudfolie om te bewaren

Verfrollertjes; rol deze na gebruik goed strak in huishoudfolie en doe hem in een (zo klein mogelijk) potje met twist-off deksel. Blijft maanden te gebruiken. Zorg wel dat het rolletje goed doordrenkt met verf is.
Kwasten schoonmaken

Inpakken in huishoudfolie

Bent u aan het verven en gaat u de volgende dag verder met dezelfde kwast en kleur? Verpak u kwast met plastic huishoudfolie en u kunt de volgende dag gewoon weer verder zonder dat de kwast hard wordt!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kwasten schoonmaken

Kwast in de vriezer

Kwasten met bijna opgedroogde verf of uit de terpentinepot zijn simpel schoon te maken door ze 24 uur in een zak in de vriezer te leggen. De resten bevriezen en je wrijft ze er met een lap zo vanaf.
Kwasten schoonmaken

Bewaar de kwasten in water.

Ik heb van een Professionele schilder een tip gekregen om kwasten ongeveer een dag of 4 te bewaren voordat je weer verder gaat met de schilderklus. Geldt voor alle laksoorten: Zet de kwasten in een pot met water, dan hoef je wanneer je ze weer nodig hebt, alleen het water eraf te slaan! Geen problemen meet met lekkerde dunne verf zoals wanneer je ze in de terpentine zet.
Kwasten schoonmaken

Draai de kwast of roller in aluminiumfolie

Het reinigen van verfkwasten of verfrollers is steeds een intensief klusje. Zeker als je de dag erna weer verder gaat met je schildersklusje. Tip: draai de kwastof roller met verf en al in een stukje aluminium folie. U kunt hem zo daags nadien weer gebruiken. U kunt de kwast of verfroller,eveneens ingerold in een stukje alumimium folie, ook in de diepvries leggen. Zo blijven ze weken goed.
Kwasten schoonmaken

Lauwwarm water met afwasmiddel

Als je hebt geverfd met verf op waterbasis kun je de kwasten heel goed schoon wassen met wat lauwwarm water met daarin een heel klein beetje afwasmiddel, een tijdje laten inweken, goed uitspoelen metb schoon water daarna en schoon zijn ze weer!
Kwasten schoonmaken

Plastic folie en afkoelen

Als je klaar bent met verven draai de verf kwast zonder schoon te maken in plasstik folie,en leg hem in de ijskast je kunt er de volgende dag weer verder mee doen.
Kwasten schoonmaken

Droog maken met de sla centrifuge

Net schoongemaakte verfborstels en rollers krijg je snel droog door ze even in saladezwierder te stoppen. Het water spat er zo uit en je kan snel met een ander kleurtje beginnen.