De beste tips

Lasogen

#1. Halve aardappel op je ogen tegen ontsteking

Heb je last van lasogen leg dan een halve aardappel op je ogen dit zal de brand er uit halen.
Lasogen

#2. Druppels melk op een watje tegen de pijn

Laat met een watje een paar druppels melk in de ogen lopen en de pijn is meteen verdwenen. Ook bij het te lang met het blote oog in de zon of hoogtezon te hebben gekeken. Gerrit.
Lasogen

#3. Schijfjes rauwe aardappel tegen lasogen

Ik heb het zelf dikwijls gehad en wat goed helpt is schijfjes rauw gesneden aardappel op de ogen leggen dan trekt de brand eruit.
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Lasogen

Karnemelk voor lasogen

Karnemelk.

Als je last hebt van lasogen is het handig om je ogen even te spoelen met wat karnemelk, mijn vader (R.I.P) deed altijd even wat karnemelk over zijn ogen laten lopen, en binnen 5 minuten was het weg. 

Deze tip is een ouderwetse tip die mijn pa dus van zijnn moeder, mijn oma (R.I.P) dus, die eigenlijk de leeftijd van 92 jaar zou hebben, maar helaas een ster in de hemel rijker werd. 

En ook komt deze tip van mijn oma die nu 75 jaar is en dit jaar 76 jaar mag gaan worden.

Dus ik zou zeggen wie niet waagt wie niet wint, en probeer het uit😉

Lasogen

Gebruik je PBMS

Als je gewoon voor elk werk de voorgeschreven pbms gebruikt en met fel zonlicht een knappe beil op je snufferd zet , heb je gegarandeerd geen last van lasogen
Lasogen

Veel last van lasogen?

Een lasoog is een ontsteking aan het oog door blootstelling aan teveel UV licht. Dit kan komen door lassen maar ook door teveel fel zonlicht, bijvoorbeeld tijdens wintersport (sneeuwblindheid) Niet zo best dus! Vaak verdwijnt het vanzelf maar bij serieuze last van lasogen kunt u toch maar beter even naar de huisarts.

Nog 2 andere tips

Lasogen

Koffiemelk tegen pijn in je ogen

Pak een borrelglaasje met koffiemelk. Zet dit omgekeerd om je oog en knipper een paar keer, zodat de koffiemelk goed in het oog komt. Volgende dag geen centje pijn.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Lasogen

Koude komkommers tegen rode of dikke ogen

Als je veel hebt gehuild, krijg je dikke en brandende ogen. Leg er plakjes koude komkommer op en de ogen worden niet dik of rood en branden niet meer. Komkommer op de ogen helpt ook uitstekend tegen lasogen.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.