De beste tips

Ontstoken ogen

#1. Ontstoken oog schoonmaken met kamille thee

Bij ontstoken ogen deze schoonmaken met kamille thee.

Haal een watje door de afgekoelde kamille thee en maak het oog schoon van buiten naar binnen!

Oma: 
Zowel kamille thee als allerlei profesionele producten tegen droge ogen zijn eenvoudig en snel bij de ah.nl te bestellen. 

Ontstoken ogen

#2. Ontstoken oog schoonhouden met babyshampoo

Als je een oogontsteking hebt kan je het oog het beste verzorgen door drie keer per dag het oog schoon te houden met een washandje en wat zeep vrije baby shampoo. Dat is de snelste manier om het weg te laten gaan. Gehoord van de dokter.
Ontstoken ogen

#3. Theezakje op ontstoken oog

Als ik ontstoken ogen heb of jeuk kook ik een heel klein beetje water leg er een theezakje in het gaat er om dat het thee zakje doordrenkt is even uitknijpen en haal dat langs me oog en wacht een paar seconde en evt herhalen en kort daarna geen jeuk of zere ogen meer ook heel geschikt bij babys en kl kinderen voor iedereen dus.
Bekijk 10 andere tips

De nieuwste tips

Ontstoken ogen

Boorwater

Twee keer daags wattenschijfje doordrenken met boorwater en je oog mee schoonwrijven. Oud en zeer goed huismiddeltje bij ontstoken ogen. Nog goedkoop ook. Nauwelijks nog verkrijgbaar (gek genoeg) maar te bestellen bij apotheek en drogist. 

Ontstoken ogen

Zeezout

Theelepel zeezout toevoegen aan afgekookte water. Water laten afkoelen tot lauw water.

Ontstoken ogen

Ontstoken oog weg binnen 1 dap

Zout mengen met kokend water. Water laten afkoelen en druppel of spoelen in het oog. Na 1 dag is het weg

Nog 10 andere tips

Ontstoken ogen

Kamille thee helpt bij ontstoken oog

Ik heb zelf regelmatige last van ontstoken ogen (oogleden met name). Dan kook ik water, doe er een zakje kamillethee in, laat het ff trekken en dan denk ik het af tot het is afgekoeld. Vervolgens spoel ik 4 keer per dag met watten (elke keer een schone, ook voor elk oog) mijn ogen. Werkt perfect, binnen 24 uur zijn de klachten zo goed als weg!
Ontstoken ogen

Ontstoken oog in water

Kook water,laat het afkoelen, borrelglaasje helemaal vullen (tot de rand toe). Hoofd buigen naar voren, oog wijd open en borrelglaasje op het oog plaatsen. Oog dus in het water. Oog heen en weer rollen en dat 3x per dag doen. Na paar dagen is het weg.
Ontstoken ogen

Moedermelk helpt tegen ontstoken ogen

Een paar druppels borstvoeding in het oogje druppelen, meerdere keren per dag en het is zo weer over. (tip van een kraamverzorgster)

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Ontstoken ogen

Kamille thee helpt bij ontstoken oog

Zakje kamille thee in kokend water leggen, dat koud laten worden. Wattenschijfje pakken, dat in de koude kamillethee doen en dat op je ook deppen, druppelen of gewoon op je oog leggen. Zowel voor mens als dier werkt dit heel ontspannend en geen last meer van ontstoken ogen!

Ontstoken ogen

Ontstoken ogen

Zelf heb ik snel last van dikke, opgezwollen ogen. Ze doen pijn, vooral als je er met je vinger overheen gaat. Neem dan twee watjes en kokend water (waterkoker) doop de watjes in het water en leg ze op je ogen (niet te heet) en wrijf zachtjes al het spul uit je ogen. Koude theezakjes (met koud water) werken ook erg goed voor brandende/jeukende ogen. De volgende dag zal het veel minder zijn.
Ontstoken ogen

Druppel lauwe melk in ontstoken oog

Druppel er 2x daags wat lauwe melk in en binnen een paar dagen is het weg.
Ontstoken ogen

Oog zuiver houden met gekookt water

Laat gekookt water afkoelen en maak je ontstoken oog hiermee zuiver. De bacteriën uit het water worden bij het koken gedood.
Ontstoken ogen

Ontstoken oog druppelen met moedermelk

Misschien een beetje raar, maar als je baby een ontstoken oogje heeft en je geeft borstvoeding kun je na het voeden wat melk in het oogje druppelen. Binnen een dag is het over

Ontstoken ogen

Ontstoken Ooglid: Mijn ervaringen

Het is zeer vervelend als een ontstoken oog de hele tijd terug komt. Bij mij hielp het om de ontstoken ogen schoon te maken met kamille thee. Ik gebruikte een watje met afgekoelde kamille thee en maakte daarme het oog van buiten naar binnen schoon. De ontstoken ogen waren snel weg.
Ontstoken ogen

Ontstoken oog deppen met thee

Normale thee koken en af laten koelen tot lauw warm. met tissue de ogen flink nat deppen. Verzacht gelijk daarna. Je kunt ook spoelen met een glaasje. Regelmatig herhalen. Onstoken oog is na een paar dagen bijna weg.

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.