De beste tips

Luchtjes in huis

#1. Vieze geurtjes verwijderen met schoonmaakazijn

Zet diepe borden op de verwarming en vul deze met schoonmaakazijn, door de verdamping worden alle nare luchtjes uit je huis verwijderd. Als extra kan je er ook nog wat citroenolie bij doen.

Luchtjes in huis

#2. Hervul air deco luchtjes

Een vriend van me gaf de volgende tip: Koop eenmalig een air deco luchtje en vul deze nadat hij bijna leeg is met een laagje lekker ruikend schoonmaakmiddel en water. Vooral water omdat dat verdampt. Zo kun je vele malen langer genieten van een lekker luchtje in huis. Je kan hem blijven vullen. Zo is dus de dure aanschafprijs niet zo duur meer uiteindelijk!
Luchtjes in huis

#3. Bakje met aftershave of parfum

Ik kwam er bij toeval achter door het uit te proberen in de wc. Pak een klein schaaltje of kommetje, vul deze met een klein bodempje sterk ruikende afstershave of parfum. Vul de rest aan met water en verstop deze achter de toiletpot of eronder. ergens uit het zich in ieder geval want mooi is het niet, en laat deze staan na een half uurtje ruikt uw toilet heerlijk en er kan geen ander geurtje tegenop als u snapt wat ik bedoel.
Bekijk 6 andere tips

De nieuwste tips

Luchtjes in huis

Effectieve Microorganismen (EM)

Met EM (spray) is dit makkelijk te doen. Deze mix van aerobe en anaerobe acteriën zijn de specialisten in opruimen. 

Luchtjes in huis

Wasverzachter met water opzetten

Om van je vervelende geurtjes in huis af te komen. Kun je wasverzachter in een pannetje doen even laten koken en dan aanlengen met water. Laat dit op een lage stand door borrelen en je vervelende geurtjes zijn verdwenen.
Luchtjes in huis

Frituurlucht uit huis

Als je die vieze frituurlucht uit het huis wilt laten verdwijnen moet je aan de slag met een goede ventilatie door meerdere deuren open te zetten. Ook kan je een pannetje met wat verdunt azijn op het vuur zetten en wat laten borrelen. Dan ruikt je huis overigens wel eventjes naar azijn. Maar dit duurt maar 15 minuutjes.

Nog 6 andere tips

Luchtjes in huis

Een bakje met brandspiritus

Goed tegen geurtjes in huis na een avondje gourmetten o.i.d. (ook goed tegen een rokerige avond): zet voor het slapen gaan een bakje met brandspiritus neer en de volgende ochtend is de vette baklucht verdwenen!
Luchtjes in huis

Koffie met water koken

Een bodempje water met koffie koken en de bak of frituurlucht is weg je hele huis reukt naar de koffie.
Luchtjes in huis

Kruidnagels en sinaasappels

Maak een natuurlijke luchtverfrisser door een flink aantal kruidnagels te prikken in een kleine sinaasappel en hang hem aan een lint in bijvoorbeeld het toilet.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Luchtjes in huis

Schaal op de kop in het gras

Als je een schaal hebt, waar etenswaar met een sterke geur aanzit bij (voorbeeld haring ) leg de schaal op zijn kop in het gras en na een paar uur is de lucht verdwenen ook met potten en pannen.
Luchtjes in huis

Handen wassen met tandpasta

Wanneer je handen ruiken na het verwerken van uien, knoflook of na het verschonen van een poepluier; was je handen even met tandpasta en de nare geurtjes zijn verdwenen.
Luchtjes in huis

Uien inwrijven met azijn

Voor je uien pelt handen inwrijven met een beetje azijn, als je klaar bent terug inwrijven met beetje azijn dan de handen wassen met warm water en zeep. Weg zijn de geurtjes.