De beste tips

Pissebedden in huis

#1. Pissebedden weg door aardappel

Hol een gehalveerde aardappel uit zodat er een kuiltje ontstaat, maak in de snijkant een inkeping zodat er een toegang tot het kuiltje is. Zet de aardappel met het snijvlak op de grond daar waar de beestjes verblijven. De volgende ochtend is het holletje vol met pissebedden, even buiten uitschudden klaar. Werkt alleen als de aardappel vochtig is.

Pissebedden in huis

#2. 4 Tips om Pissebedden te vernietigen

  1. (Diervriendelijk!) Plaats een vochtige doek in een ruimte waar pissebedden actief zijn. Ze worden aangetrokken door de doek, en dan kun je ze oppakken en buiten zetten.
  2. Een andere methode is om bloem te strooien op de plekken waar pissebedden zich overdag verstoppen. De bloem onttrekt vocht aan de pissebedden en zal ze goed bestrijden.
  3. Zorg ervoor dat gaten en kieren zo veel mogelijk zijn gedicht om te voorkomen dat pissebedden binnenkomen.
  4. Verbeter de verlichting in een bepaalde ruimte. Meer licht betekent minder schuilplekken voor pissebedden, waardoor ze sneller een andere plek zullen zoeken.
Pissebedden in huis

#3. Krijt tegen pissebedden

Ik gebruik altijd krijt om pissebedden te bestrijden. Teken gewoon een krijtlijn op de plekken waar je ze ziet. Pissebedden houden niet van krijt en zullen er niet overheen lopen. Dit kan ze weghouden van die plekken in huis.