De beste tips

Slakken bestrijden

#1. Lokdoos voor slakken maken

Maak een lokdoos van een leeg boterbakje. Graaf dat tussen de planten in zodat de bovenkant van het bakje op gelijke hoogte is met de aarde. Vul het bakje met een restje bruin bier. Elke ochtend kunt u de slakken verwijderen.
Slakken bestrijden

#2. Bier verdrijft slakken

Een schaaltje met bier in de tuin helpt slakken verdrijven.
Slakken bestrijden

#3. Koffiedrap door aarde mengen

Koffiedrap (zonder koffiefilter)door de aarde mengen, houdt tevens de aarde goed luchtig. Tip:spaar de koffiedrap van meerde dagen of weken op dan kun je hem ook gemakkelijk overal en gelijkmatig verdelen.
Bekijk 16 andere tips

De nieuwste tips

Slakken bestrijden

Slakken in nuis blijven weg door spray met lavendelgeur

Naaktslakken in huis blijven weg als je 's avonds laat de vermoedelijke plek waar ze binnenkomen en een deel van de vloer bespuit met spray met lavendelgeur. 

Slakken bestrijden

Kraag van schuurpapier tegen slakken

Kraag van schuurpapier (goedkoop Action 1 euro voor 5 meter) maken en dit rond stengel van bv. Courgette-plant leggen. Geen slak die daar over durft.
Slakken bestrijden

Slakken komen op kippenlegmeel af

Strooi wat kippenlegmeel en alle slakken uit de tuin komen erop af. Pak ze op met keukenpapier ivm plakkerig slijm en deponeer ze in de groencontainer.

Nog 16 andere tips

Slakken bestrijden

Slakken vangen met uitgeperste sinaasappels

Voor het vangen van slakken gebruik ik al jaren de schillen van uitgeperste sinaasappelen. De schillen leg ik met de holle kant tussen de planten waar slakken op af komen. Elke ochtend en avond ga ik alle schillen bij langs en verzamel alle slakken. De afgelopen dagen heb ik er al ontzettend veel gevangen.
Slakken bestrijden

Slakken kruipen op natte krant

Leg "s avonds een natte krant op het terras. De slakken kruipen op de krant. De krant wel weghalen voordat hij opdroogt (dezelfde avond).
Slakken bestrijden

Slakken houden niet van tijm

Slakken houden niet van de geur van tijm. plant dit tussen je planten die je wilt beschermen tegen slakken en je zult er geen last meer van hebben. Tevens lekker om mee te koken.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Slakken bestrijden

Knoflook jaagt slakken weg

Teentjes knoflook rondom de plant verspreiden. Slakken houden niet van knoflook. Tevens kan men ook een mix van water en knoflook in een plantenspuit planten besproeien. Let op verhouding water en knoflook 2/3 water, 1/3 knoflook.
Slakken bestrijden

Vaseline houdt slakken weg

Wil je je hosta's vrij van slakken c.q. gaten houden? Smeer een brede rand vasaline om de pot. Ze durven hier niet overheen. Je hosta's blijven mooi.
Slakken bestrijden

Zout om bloempot strooien

Zout strooien om bloempot heen of voor de deur naar buiten.
Slakken bestrijden

Slakken milieuvriendelijk verwijderen

Als je slakken milieu-vriendelijk wil verwijderen. Leg dan een prei-blad in de tuin. De slakken gaan erop zitten en u gooit het blad met de slakken in de container.
Slakken bestrijden

Slakken kruipen in legkorrels voor kippen

Zet een bakje met legkorrels voor kippen eronder en alle slakken kruipen erin, U kunt het bakje zo weggooien of in een verder weggelegen plantsoen omkiepen.
Slakken bestrijden

Zilverzand houdt slakken weg

Een preventief middel tegen slakken in uw groentetuin. Bijvoorbeeld bij de stamboontjes e.d. Doe een hoopje zilverzand over de plaats waar u de zaden hebt gepoot en de slakken mijden uw boontjes omdat zand aan hun slijmlaag blijft kleven.
Slakken bestrijden

Gebroken schelpen houden slakken weg

Een rij gebroken schelpen, bijvoorbeeld mosselschelpen, houdt de slakken weg van de planten.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Slakken bestrijden

Sinaasappels verdoven slakken

De schillen van uitgeperste sinaasappels tussen de planten leggen en "s avonds en "s morgens verwijderen. De slakken zijn dan verdoofd.
Slakken bestrijden

Poot hedera's bij hosta's tegen slakken

Last van slakken onder hosta's? Poot hedera's bij de hosta's en de slakken blijven weg.
Slakken bestrijden

Groene korrels van Escargo

Wat ook heel goed werkt en schijnt diervriendelijk te zijn zijn de groene korrels van Escargo. Bij tuinwinkels verkrijgbaar.
Slakken bestrijden

Koffiedrap door aarde mengen

Koffie drab met water vermengen en in de tuin gooien. Op de plekken waar ik dit heb gestooid, heb ik aanzienlijk minder last van slakken. Goed voor de grond trouwens ook, de structuur ervan wordt aanmerkelijk verbeterd.
Slakken bestrijden

Slakkenkorrels in glazen pot

Heb je last van slakken in de tuin plaats een glazen pot op zijn kant in de tuin en gooi daar wat slakkenkorrels in. Het werkt echt
Slakken bestrijden

Leg slakkenstenen om de planten

Mijn biologische tip om slakken uit de tuin te weren is slakkensteen. Deze stenen leg je om de planten heen. De slakken zullen wegblijven.