De beste tips

Natuursteen boren

#1. Stukje pleister helpt

Als er op tegels geboord moet worden, is de kans groot dat de boor weg schiet, met soms nare beschadigingen. Plak daarom eerst een stukje pleister, (van katoen) op de te boren plek, en de boor schiet niet meer weg.
Natuursteen boren

#2. Niet oma's tip: boterhamzakje

Boren:In muren enz., plak met een stukje tape een boterham of diepvrieszakje direct onder het te boren gat zodat al het boorsel hier in kan vallen en u heeft geen stof meer op te ruimen. Sorry maar deze komt niet van Oma!
Natuursteen boren

#3. Allerlei boortips

Als u een gaatje wilt boren in een tegel bv. keuken tegel, plak dan een stukje afplakplakband op het te boren gat hierdoor loopt de boor niet weg. Zet de boormachine in het begin niet op boren maar normaal, hierdoor breekt de tegel niet bij het boren. Is de glazuurlaag weg, hierna kunt u de boormachine op kloppen zetten. Houd ook rekening met holle tegels die niet goed gelijmd zijn, deze breken eerder. Controleer dit door er op te tikken met een schroevendraaier oi..d klink hij hol, pas dan op en boor op de normale stand.
Bekijk 4 andere tips

De nieuwste tips

Natuursteen boren

Boren in natuursteen

Voor het boren in harde tegels zoals natuursteen, gebuik dan een glasboortje. Deze boortjes zijn erg goedkoop en maken mooie ronde gaatjes (het zijn holle boortjes.
Natuursteen boren

Harde tegels? Glasboortje

Voor het boren in harde tegels zoals natuursteen, gebuik dan een glasboortje. Deze boortjes zijn erg goedkoop en maken mooie ronde gaatjes (het zijn holle boortjes).
Natuursteen boren

Stofzuiger kan beschadigen

Gebruik NIET de stofzuiger om het boorstof op te vangen. Dit stof gaat door het filter en kan op den duur de electromotor beschadigen of zelfs uitschakelen.

Nog 4 andere tips

Natuursteen boren

Hang er een envelop onder

Als je een gaatje in de muur wilt boren moet je er een envelop onderhangen met tape dat vangt het stof van te boren makkelijk op.
Natuursteen boren

Samen boren en stofzuigen

Wij boren altijd met 2 personen de ene boort en de andere houdt de stofzuigerslang (zonder bortseltje uiteraard) eronder, heel handig hoor !!
Natuursteen boren

Koffielfilter onder het boren

Als je binnen moet boren plak er dan een koffiefilter onder.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Natuursteen boren

Eerst een tikje met de hamer

Als je in een tegel moet boren geef op de te boren plek een tikje met hamer en spijker dan ontstaat er een klijn deukje waardoor de boor niet meer wegloopt. Succes.