De beste tips

Netelroos

#1. Wondermiddel tegen Netelroos

3 wondermiddelen tegen netelroos:

Je zal het niet geloven maar ui werkt bijzonder goed tegen netelroos en kan je dan ook rustig een wondermiddel noemen. Dit doordat er zwavel in ui zit. Doe wat gesneden uit in een zwachtel op de plek van het netelroos, laat dit een uur zitten, spoel vervolgens af met koud water en de netelroos zal afnemen. Dit helpt zeker!

Andere wondermiddelen:
- Kamillethee ( helpt tegen bijna alles, wil je echt dat dit helpt als een wondermiddel tegen netelroos zorg dat wel voor een pure variant van Kamillethee, deze zijn in de supermarkten wat lastiger te vinden)
- Aloë vera als wondermiddel tegen netelroos.

Netelroos

#2. Azijn smeren op netelroos plekken

Als je netelroos hebt (heel vervelend) dan kun je er eventueel azijn op smeren prikt wel hard maar daarna heb je er geen last meer van. Bij sommige helpt dat niet dan kan je er ook nog eventueel wat zelfrijzende bloem opsmeren.
Netelroos

#3. Netelroos insmeren met Toco Tholin

Als u last heeft van netelroos plekken, insmeren met toco tholin, haalt de brand en jeuk uit de bulten. Toco Tholin is echt een wondermiddel tegen netelroos. Ook smeren met appelazijn helpt, stinkt wel, maar met een uurtje worden de plekken minder en jeuken niet meer, wel meerdere malen herhalen.

Bekijk 5 andere tips

De nieuwste tips

Netelroos

Binnen 10 minuten van netelroos af

Na gek te worden van netelroos in de zwangerschap de huisarts gebeld die met de fantastische tip kwam om een hooikoorts pilletje van de kruidvat te nemen 1 was genoeg en het ging weg en kwam niet meer terug 🥳

Netelroos

uierzalf

plekken twee keer per dag dun insmeren met uierzalf.
Netelroos

Vermijd strakke kleding

Strakke kleding vermijden! Koude kompressen verminderen de jeuk en de pijn. U kunt ook een wattenbolletje drenken in appelazijn en dit op de bultjes van de netelroos leggen, het vermindert de jeuk en brengt de ph waarde van je huid weer in evenwicht.

Nog 5 andere tips

Netelroos

Netelroos kan komen door stof

Netelroos kan ontstaat door dat het stoffig is. Om netelroos te voorkomen moet je ongeveer om de week met een doekje het stoffige gebied afnemen! dit verminderd de kans op netelroos
Netelroos

Citroen smeren op netelroos plekken

Citroen smeren op de lichaamsdelen die bedekt zijn met netelroos zorgt ervoor dat de rode plekken snel verdwijnen. Nadeel is wel dat je huid door het zuur snel uitdroogt en gaat schilferen. Doe dit daarom dan ook niet langer dan een week (in de gevallen van ernstige aanvallen). Verder helpen anti-histamine pillen het genezingsproces te versnellen. Dit zit bijvoorbeeld ook in tabletjes tegen hooikoorts. Brandnetelthee zuivert je lichaam en wilt ook helpen. Het nemen van koude douches vermindert te jeuk, evenals de plekken insmeren met azijn.
Netelroos

Bij galbulten niet krabben

NIET KRABBEN!!! Dit verergert de bulten heel snel heel erg.
Neem contact op met een huisarts, deze kan pilletjes en koelzalf voorschrijven. Vermijd kleding die schuurt tegen je lichaam.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Netelroos

Netelroos door sporten in de kou

Ik heb een paar keer tijdens het wielrennen en mountainbiken in de kou hevige jeukuitslag gehad. Bij terugkeer van het sporten werd mijn huid vuurrood en ontstonden er flinke plekken en bulten die enorm jeukten. Ik denk dus netelroos na wat Googlen. Dat duurde een half uur en werd toen best snel alweer minder. Erg vervelend en ben ook niet meer gaan sporten die winter. De winter erop ben ik wel weer fanatiek door de bossen gaan scheuren en had ik maar een enkele keer last: de keer dat ik te benauwde kleding aan had. Als ik terugdenk, had ik de vorige winter vaak een windjack aan dat dus nauwelijks ademde. Voor mij helpt het nu om niet te warm aangekleed te sporten en te zorgen dat ik geen broeikas creëer maar ademende kleding aantrek.

Netelroos

Netelroos plekken insmeren met Toco Tholin

Als u last heeft van netelroos plekken, insmeren met toco tholin, haalt de brand en jeuk uit de bulten. Ook smeren met appelazijn helpt, stinkt wel, maar met een uurtje worden de plekken minder en jeuken niet meer, wel meerdere malen herhalen.

Netelroos kunnen ook wel galbultjes heten. Bij de huisarts zelf heet het Utricia of angio-oedeem. Als je in het Engels naar oplossingen wilt verder zoeken moet je kijken naar hives, wheals of nettle rash.  Netelroos is een veel voorkomend probleem wat huisartsen in de praktijk dan ook vaak tegen komen.