De beste tips

Ramen wassen

#1. Vaatwasblokje gebruiken

Om schone ramen te krijgen,voeg een vaatwasblokje op in heet water. En je ramen zijn super schoon.
Ramen wassen

#2. Ramen wassen met ui

Wil je je ramen kraak helder hebben, pel dan een ui en snij hem in 4 delen, en doe die in het water, geen ander reinigingsmiddel erbij gebruiken. Ramen worden door het wassen met een ui ook streeploos schoon. 

Ramen wassen

#3. Schoonmaakazijn, spiritus en afwasmiddel

Voor het lappen van de ramen: neem water met een scheut schoonmaakazijn, een scheut spiritus en een druppeltje afwasmiddel.

Dit werkt ook goed om de schimmelige aanslag onder de goot (de z.g.n. boeidelen) te reinigen. Gebruik hierbij een z.g.n. microvezeldoekje en de aanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Bekijk 65 andere tips

De nieuwste tips

Ramen wassen

Ramen wassen

Was de ramen goed met zeep van binnen en van buiten

Ramen wassen

Ramen wassen met vaatwastablet

Het zwembad had bij ons voor de ramen gestaan. Door de zon was waren die spetters allemaal opgedroogd. Kreeg ze er niet af. Tot dat ik een halve vaatwastablet door het water deed. Nu was ik mijn ramen steeds met 1/4 vaatwastablet op een emmer water. Wat een genot. 

Ramen wassen

Vuile ramen wassen

Gebruik een eenvoudig geel keukensponsje, maak licht nat met water. Doe er een beetje afwasmiddel op. Ramen goed inzepen. Neem een emmer met lauw water en een geel huishouddoekje. Lap hiermee de zeep eraf en maak zo droog mogelijk. Droog dan na met een schone theedoek.

Nog 65 andere tips

Ramen wassen

Zemen met azijn in water

Vul een emmer halfvol met lauwwater. Doe hier een scheut azijn in (gewoon de witte) en zemen maar. De ramen glimmen als nooit te voren...
Ramen wassen

Ramen Streeploos Schoon met Wax

Je ramen worden snel en streeploos schoon (en blijven dit ook langer) als je bij je warme water een scheutje autoshampoo MET WAX doet. De wax zorgt namelijk voor een onzichtbaar laagje op je ramen dus alle regen en vuil loopt er zo weer vanaf. Bij regelmatig gebruik kan je je ramen uiteindelijk schoon krijgen door er alleen een emmer water overheen te gooien!!!

Ramen wassen

Vloeibaar Calgonit

Ik was de ramen met vloeibaar calgonit (bierglazen) je heb maar 5 ml nodig op een emmer water en ze worden zo schoon dat ik twijfel of ik na het wassen wel ramen heb !!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Ramen wassen

Groene zeep en microvezeldoekjes

Je krijgt je ramen gemakkelijk en snel schoon met groene zeep (glicerine) en twee microvezeldoekjes. Neem twee emmers warm water, vul er een met groene zeep (niet te veel). Doe een doekje in de groene zeep en zeem je raam in. Meteen daarna neem je het doekje uit de schone emmer water en wring je goed uit en neemt het raam af wat je met groene zeep hebt ingesmeerd. Even wachten (want het ziet er eerst niet uit) en je ramen drogen streeploos op en blijven langer schoon. Tevens is het verbruik van water vele malen minder waardoor knoeien uitblijft.
Ramen wassen

Gesneden ui toevoegen aan sop

Een ui in stukken gesneden toevoegen aan uw sopje om de ramen te wassen en ze zijn zo proper en streepvrij dat je precies geen ruiten meer hebt.
Ramen wassen

Kranten tegen strepen

Na het ramen lappen, de laatste vochtrestjes nog afnemen met droge proppen kranten voor een streeploos resultaat. Werkt echt.
Ramen wassen

Ramen wassen en ramen lappen: Ruitenreiniger

Om kraaknette ramen te verkrijgen spuit je eerste ruitenreiniger op je ramen en dan met een spons die nat gemaakt is met water (waar een scheut azijn in zit) maak je ramen heel schoon mee en je hebt geen strepen! Ramen zemen was nog nooit zo makkelijk =) #geendank!

Ramen wassen

Ramen wassen met spoelglansmiddel

Als je de ramen gaat wassen, doe dan wat spoelglansmiddel voor de afwasmachine door de reiniger die je normaal gebruikt bijv. amonia.
Ramen wassen

Water mengen met azijn

Heet water 1/2warm water en1/2 azijn geen producten gebruiken, het is alsog er geen ruit in zit.
Ramen wassen

Ramen Zemen? Eerst de vensters

Voordat je de ramen gaat zemen, wassen of lappen. Moet je eerst de vensters aanpakken. Voor het poetsen van de vensters gebruik je water met azijn (helft op helft), een natte doek voor het poetsen en een droge voor het opblinken.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Ramen wassen

Ramen zemen met ui

Neem een emmer water, doe daar een, in partjes gesneden ui in. Je ramen worden streeploos schoon.
Ramen wassen

Glassex of azijn door het water

Doe een scheut glassex of azijn door het water. Gebruik nooit spiritus, want daar krijg je na verloop van tijd oliestrepen van op je ruit die er niet meer uit gaan. Je ziet dat ook wel eens bij autoruiten (als ze spiritus gebruikt hebben i.p.v. anti-vries).
Ramen wassen

Ruitenvloeistof of glansspoelmiddel

Voor mooie glanzende streeploze ramen gebruik ik ruitenvloeistof wat je ook voor de auto gebruikt of glansspoelmiddel van de vaatwasser.
Ramen wassen

Snel ramen streeploos schoon

Dit is by far de snelste en dus leukste manier op je niet al te grote ramen blinkend streeploos schoon te krijgen. Haal eerst het ergste vuil weg met keukenpapier. Sproei met een kant en klaar ramen schoonmaakmiddel (of maak het zelf in een lege sproeifles met een scheutje spiritus en een druppeltje afwasmiddel) en was de ramen. Veeg schoon met een andere schone natte lap. Droog met een oude theedoek. Pak een prop zwart wit krantenpapier en poets na.
Ramen wassen

Gebruik regenwater

Gewoon regen water uit de regenton gebruiken hier zit namelijk geen kalk in. En goedkoop.
Ramen wassen

Hydrofiel luiers

Gebruik oude luiers hydrofiel luiers voor het drogen van de ruit ideaal geen pluisjes en de raam is heerlijk schoon.
Ramen wassen

Stappenplan voor ramen zemen

-neem een emmer met lauw water -giet een scheut azijn erbij -inzemen met spons -aftrekken van water -opdrogen met zeemvel -opblikken met keukenrol
Ramen wassen

Una aldi reiniger

Beetje Una verdunnen in sprayflacon van aldi spuiten op raam theedoek erover klaar
Ramen wassen

Ramen zemen, ramen wassen of ramen lappen?

Op Oma Weet Raad worden deze termen wel heel veel door elkaar gebruikt! Dit maakt het heel verwarrend, mijn man is glazenwassen en hij zegt het volgende altijd:

Ramen zemen en ramen lappen is wat men vroeger deed. Nu wast men de ramen: ook simpelweg doordat de materialen veranderd zijn: Vroeger werd een lap en een zeem gebruikt. Nu worden vol automatische sproeisystemen gebruikt om de ramen te wassen. Dus stop ook hier met het gebruik van ramen zemen of ramen lappen!

Zo!

Wist je overigens dat vroeger zemen gemaakt werden van de huid van een gems? Gelukkig is dat nu niet meer het geval.. maar dat je het even weet als je ergens een hele oude zeem ziet liggen!

Ramen wassen

Ramen binnen en buiten lappen

Als je de ramen aan binnen en buiten kant lapt. Wen er dan aan dat je de ramen aan de buiten kant van boven naar beneden droog maakt met de wisser, en aan de binnen kant dwars van links naar rechts, zodat je altijd kunt zien of de wisser strepen van binnen of van buiten zitten.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Ramen wassen

Glansspoelmiddel

Gooi een scheutje glansspoelmiddel voor de vaatwasser in het water. Werkt prima.
Ramen wassen

Ramen lappen met regenwater

Lap de ramen eens met regen water.Ook dan krijg je ze streeploos schoon en droog.In regen water zit geen kalk wat vaak dus de boosdoenener is van de strepen.
Ramen wassen

Hardnekkige vlekken op ramen verwijderen

Heeft u last van vlekken op de ramen die er niet goed meer af willen? Pak een kommetje met melk, suiker en een scheutje citroen. Gooi alle ingredienten in de kom en meng het doorelkaar. Smeer het op de ramen en scrub even goed hard, daarna met een natte handdoek het papje er weer afhalen en het raam verder afwerken.
Ramen wassen

Gebruik ui voor glanzende ramen

Om glanzende ramen te krijgen, pak je tweegrote uien, pel of was ze niet, maar snijd ze in tweeën en doe ze in het lapwater.
Ramen wassen

Spoelglans tegen regenspetters op ramen

Als je ramen gelapt hebt,en gaat kort daarna regenen,zie je direct weer regenspetters die vervelend opdrogen;doe in je emmer wat spoelglans vd vaatwasser,en je zal zien,de regen loopt er gladjes vanaf,zonder vervelend op te drogen.
Ramen wassen

Spoelmiddel voor de afwasmachine

De ramen wassen met spoelmiddel voor de afwasmachine.Helder schoon en geen strepen meer.
Ramen wassen

Nadrogen met een hyrdofiele luier (super doeken:D!)

Maak een emmer lauw water met een scheut schoonmaak azijn klaar. Ik gebruik van de action de extra grote microvezeldoek (sommige microvezeldoeken zijn namelijk niet fijn, maar deze moet je echt in huis hebben) en droog hierna je ramen na met een hydrofiele luier(ik gebruik de simpele witte van de zeeman) Gooi dus geen oude hydrofiele doeken weg die je niet meer schoon krijgt maar geef ze een tweede leven :) je hebt dus geen zeem of karcher nodig, als ik de karcher gebruikt had kreeg ik alsnog wat strepen. Ik heb nog nooit zulke streeploze ramen gehad 😀
Ramen wassen

Maizena helpt voor schone ramen

Los 1 eetlepel maizena op in een halve liter lauw water en mix dit goed door elkaar. Doe dit in een lege spuitfles (bv. een lege fles van de glassex). Spuit een aantal keer op het raam en wrijf het in met een vaatdoek. Daarna afnemen met een microvezeldoek en je ramen zijn streeploos schoon.
Ramen wassen

Ramen wassen

Geheim van een glazenwasser: een paar druppeltjes afwasmiddel in KOUD water en wassen maar. Evt.nawrijven met schone theedoek. Hoe simpel kan het zijn!
Ramen wassen

Afwasmiddel met citroen

Tip van mijn schoonmoeder: Maak een sopje van afwasmiddel met citroen (bijv. dubro).Maak daarmee met een vaatdoekje de ramen schoon. Daarna afnemen met keukenpapier en voila;streeploze ramen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Ramen wassen

Ui in waszakje in de emmer

Als ik mijn ramen was doe ik de gesneden ui in een waszakje en zo in de emmer. Geen losse stukjes ui.
Ramen wassen

Was ramen eens met een ui

Was de ramen eens met een ui!! Pel de ui, snij hem doormidden en doe de ui in het water!! En de ramen glimmen weer!!!!! Zonder strepen.
Ramen wassen

Ruitensproeiervloeistof

Ik heb ruitensproeiervloeistof in een leeg handzeeppompje gedaan. Met ramen wassen laat ik wat druppels (3x drukken) op de spons vallen. Daarna zeep ik de ramen (met de besprenkelde spons)in. Je hoeft het niet na te drogen met een keukenrol maar kan wel. Het droog iig streeploos op.
Ramen wassen

Ammonia met afwasmiddel

1 emmer water scheutje ammonia en een druppeltje afwasmiddel.
Ramen wassen

streeploos ramen wassen

ik heb een fantastische spray gevonden waarmee ik supersnel de ramen perfect schoon krijg. Even formule op de ramen sprayen en met speciale microvezeldoek schoonwrijven. Vet, vuil en vliegjes verdwijnen als sneeuw door de zon. Ik heb nog nooit een tip doorgekregen die zó effectief is. Ik weet niet of ik het merk mag noemen? Maar voor wie het ook graag probeert, het heet Glassex en is online te bestellen.

Ramen wassen

Natuurazijn

Een scheut natuurazijn in een emmertje met warm water doen. Ramen ermee zemen, ze worden superschoon en streeploos.
Ramen wassen

Maizena in sopje

Streeploze schone ramen: doe een theelepel maïzena in je gebruikelijke sopje om de ramen te wassen , goed roeren , ramen wassen zoals je gewend bent en droog maken.
.... voilà schone ramen !

Ramen wassen

Tandpasta als schuurmiddel

Schuurmiddel voor vlek op de ruiten. Tandpasta is een idéaal middel, een beetje op je vinger doen en zó op de vlek wrijven.
Ramen wassen

Soda in het water voor schone en streeploze ramen

Ramen streeploos en schoon: een dessertlepel soda op 5l water, en uw ramen lachen u tegemoet.
Ramen wassen

Krantenpapier helpt tegen strepen op ramen

Ramen gewassen en ze strepen, wrijf dan met een prop krantenpapier over de strepen.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Ramen wassen

Ramen goed schoon

Ramen goed schoon; 2 druppeltjes afwasmiddel en een scheutje amoniak. Veel plezier ermee.
Ramen wassen

Ammonia in lauw water voor schone ruiten

Voor schone ruiten: een scheutje ammonia in lauw water doen. Verder niets. Dit is ook perfect voor het afnemen van deuren en kozijnen.
Ramen wassen

Schone ramen met glansspoelmiddel

Schone ramen? Een scheutje glansspoelmiddel voor de vaatwasser in het water en ze blinken je tegemoet.
Ramen wassen

Ramen zemen met Spiritus

Ook wel eens last van aanslag op de ramen die alleen bij fel zonlicht zichtbaar is? Met wat spiritus op een stukje keukenrol is dat voortaan verleden tijd!

Ramen wassen

Vliegenpoep verwijderen van ramen met koude thee

Ramen Lappen. Om vliegenpoep van je ramen te verwijderen, spons je deze af met koude thee. De ramen blinken en de vliegen blijven weg. Een scheutje spiritus op een oude panty werkt ook goed.
Ramen wassen

Strepen verwijderen met droge doek

Strepen op ramen die na het afnemen met de zemelap nog te zien zijn: neem een droge doek (theedoek, keukenhanddoek) en wrijf ermee over de strepen. Werkt ook bij spiegels: afnemen op de gebruikelijke manier, en dan drogen met een handdoek of theedoek (moet wel goede droge doek zijn).
Ramen wassen

Oude krant geeft glans aan ramen

Je ramen na het lappen en je denkt strepen te hebben opwrijven met een oude krant. De drukinkt geeft glans op je ramen.
Ramen wassen

Sodawater op ramen

Ramen lappen? Spuit sodawater op het raam en wrijf op met zachte, niet pluizende doek. De ramen glanzen je tegemoet.
Ramen wassen

Ramen schoon met ui in het water

Neem een emmer water, doe daar een, in partjes geneden, ui in. Je ramen worden streeploos schoon.
Ramen wassen

Ramen wassen met azijn in het water

Ramen wassen? Gewoon met een scheut azijn in het water!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Ramen wassen

Ui in warm water

Een halve ui in warm water en daar de ramen mee schoonmaken gegarandeerd succes!
Ramen wassen

Ui in het sopje

Een ui pellen in 4en snijden in warm water doen en met een spons erin soppen en dat op de ramen doen met een trekker na en je bent zo klaar met alle ramen en streeploos en vetvrij zijn ze dan!
Ramen wassen

Auto shampoo voor schone ramen

Schone ramen zonder strepen: Gebruik auto shampoo (wash and shine) en de regen blijft niet "plakken".
Ramen wassen

Voeg afwasmiddel toe

Om je ramen goed schoon te krijgen, voeg je aan het lauwwarme water een druppeltje afwasmiddel toe! Je ramen blinken gewoon!
Ramen wassen

Ajuin in het water

Voor streeploze ruiten, gooi een gepelde en doorgesnede ajuin in uw water!
Ramen wassen

Blue Wonder in je water

Schonen ramen een klein scheutje bleu wonder in je emmer water en je ramen en ook vritrine kast is blinkend schoon zonder strepen.
Ramen wassen

Ramen lappen met Shampoo

 De ultieme tip om uw ramen streeploos te wassen: Wilt u uw ramen glanzend en schoon krijgen?
Voeg dan gewone shampoo aan het water toe , en voila! 

Ramen wassen

Gesneden ui in water

Als je in het handwarme water een gesneden ui doet, krijg je geen strepen!
Ramen wassen

Emmer water met ui

Maak je ramen schoon met een emmerwater en 4 door gesneden uien werkt perfect !!!
Ramen wassen

Ramen streeploos wassen

Een emmer lauwwarm water nemen, zónder toevoeging van zeep. Snij een ui met schil en al in vieren en doe dit in het water. Was daarmee uw ramen en droog op de bekende manier met trekker en zeem. Gegarandeerd streeploos!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Ramen wassen

Streeploze ramen

Gloeiend heet water, gebruik huishoudhandschoenen, paar druppels dreft. Nadat de trekker gebruikt is met een theedoek droogwrijven. En zie daar...STREEPLOOS schoon!
Ramen wassen

Ramen lappen met ui in het water

Voor ramen lappen zonder strepen doe een gepelde ui in het water waarmee men de ramen wast.
Ramen wassen

Spoelmiddel voor glimmende ramen

Als je je ramen echt wilt laten blinken voeg een scheut spoelmiddel voor de vaatwasmachiene toe aan je water. Resultaat geen strepen en heldere ramen.
Ramen wassen

Autowas gebruiken

Om ramen en kunststof kozijnen streeploos te krijgen smeer het in met autowas even laten drogen en dan met een droog doek uit wrijven.
Ramen wassen

Dubbel glas zonder strepen of vlekken

Als je dubbel glas hebt, heb je al vaak strepen of vlekken na het ramen wassen. Neem een schone, droge doek, en wrijf hiermee de ramen na voor een blinkend effect.