De beste tips

Ramen beslaan in huis

#1. Zorg voor goede ontluchting

In een huis moet de lucht rondgaan, dit kan door tocht te creëren door ramen open te zetten. Als de luchyt rondgaat zal de condens afnemen.
Ramen beslaan in huis

#2. Zet een ventilator in de kamer!

Als je last hebt van condens aan de binnenkant van de ramen heb je een soort van tocht nodig. De beste manier is om één of twee ventilatoren in huis te zetten die ervoor zorgen dat de lucht langs de ramen beweegt. De tip die echt uit Oma's tijd komt is natuurljk het open zetten van de ramen door middel van een klein kiertje: dit werkt wel maar zo krijg je wel warmte verlies. Alles draait om de beweging van lucht bij dit probleem met ramen die gaan beslaan: Dit moet je dus oplosen en een ventilator kan hier goed bij helpen.
Ramen beslaan in huis

#3. Geen ramen maar ruiten

Ik erger me altijd als mensen het verschil niet weten tussen ruiten ( het glas) / ramen ( waar het glas in geplaatst is) en kozijnen ( waar de ramen in zitten) maar dat terzijde.  Condensvorming op de ruiten komt door te kort aan ventilatie. Als de ruiten vochtig zijn zet dan de verwarming en ventilatiesysteem aan of roosters en/of ramen open tot de condensvorming weg is.