De beste tips

Restless legs

#1. Draag een magneet bij je

Draag dag en nacht een magneet bij je en de rusteloze benen verdwijnen.
Restless legs

#2. Leg zeep onder je laken tegen rusteloze benen

Ik heb al jarenlang last van nachtelijke wiebelbenen, ofwel restless legs, medicijnen voor gehad, buiten op de koude stoep gestaan, niets hielp, nu heb ik laatst iemand horen zeggen dat je een stuk sunlight zeep onder je laken moet leggen, ik dacht, ik zeg het niemand, zal wel onzin zijn, nou geenszins , het stuk zeep ligt nu al 2 maanden in mijn bed en geen enkele last meer gehad, mijn man zegt me dat het tussen mijn oren zit, zou kunnen, maar het helpt wel.
Restless legs

#3. Stuk zeep onder het laken

Ik had vaak last van kriebelende benen, meestal in rusttoestand of slaap. Mijn moeder gaf mij de tip om een stuk zeep onder het laken neer te leggen, sinds die dag heb ik geen last meer!
Bekijk 11 andere tips

De nieuwste tips

Restless legs

Water drinken

Als ik restless legs heb dan drink ik 1 glas water. Helpt dit niet dan pak ik nog een glas. Werkt vrijwel meteen. 😀

Restless legs

Foilumzuur tegen restless legs

Voel ik m'n benen rusteloos worden, dan neem ik een foilumzuur tabletje. Binnen 10 minuten willen de beentjes ook slapen.... 

Restless legs

Rusteloze benen Kinine drinken

Kinine werkt voor rusteloze benen.Drink voor je naar bed gaat een glas citroenwater,daar zit kinine in en het helpt.Je kan het bij elke supermarkt kopen Het is een fles met een geel logo waar citroenwater op staat.Het is heel bitter maar bij mij werkt het.Succes.

Nog 11 andere tips

Restless legs

Magnesiumpoeder tegen restless legs

Mijn man heeft jaren last gehad van rusteloze benen, alle tips geprobeerd, ook (goedkope) magnesium tabletten maar niets hielp.
Iemand adviseerde magnesium poeder van Bonusan en dat hielp gelijk. 1 maatlepeltje per dag en nóóit meer last ervan.

Restless legs

Koude douche tegen rusteloze benen

Als u last heeft van rusteloze benen, zet er een koude douche op en je hebt er geen last meer van!
Restless legs

Benen strekken

Ik buig voorover met gestrekte benen en met de platte hand raak ik de grond aan. Dat doe ik 100 a 200 tellen. Vooral de knieholtes strekken.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Restless legs

Slapen met benen hoger

Leg een kussen onder het matras,zodat je benen iets hogger liggen. Als je een bed hebt,waar het achtereind iets naar boven kan,ook goed. Mij helpt het uitstekend.
Restless legs

Vitamine B12 of B complex slikken

Vitamine B12 of B complex slikken. Werkt binnen 10 minuten bij restless legs. Slik dit iedere dag en heb er nooit meer last van gehad. Deze vitamine is een ondersteuning voor je zenuwstelsel. Werkt gegarandeerd.
Restless legs

Stukjes zeep onder de molton

Wat mijn vrouw en mij al jaren helpt, is om onder de molton op de matras (een washandje met) stukjes zeep te leggen.
Restless legs

Stop met light producten

Heb je last van restless legs, ik had er heel erg veel last van, zeker als ik in bed lag. Ik heb allerlei pillen geprobeerd, stoppen met het drinken van port/rode wijn, magnesiumtabletten en via een homeopathische winkel. Maar na eindeloos surfen kwam ik een tip tegen, stop met het drinken van light producten! Binnen een week was ik er van af.
Restless legs

Armen knijpen

Na alle dingen geprobeerd te hebben(koude douche, magnesium, zout, strekken, zeep) eindelijk iets gevonden wat voor mij direct werkt!

Gebaseerd op chinese geneeskunde. Veelal komt het van uit de hersenen, dat de aansturing bd bloedbaan verstoort is. De armen zitten boordevol drukpunten voor de benen.

Ik knijp in m'n armen.  

Arm in hoek van 90 graden leggen. Je begint bij schouder en werkt naar je hand en weer omhoog naar je schouder. Gewoon in je spek, spier knijpjes geven. In een kneepjes of 7 ben je bij je hand. En dan weer terug.

En dat 3x . En dan de andere arm. 

Klaar is kees, m'n benen doen weer normaal

Restless legs

Brandnetelthee helpt bij rusteloze benen

Drink met regelmaat brandnetelthee dit helpt ook. Onrustige benen heeft te maken met minder goede bloedcirculatie.
Restless legs

druk op reflex plekken tegen restless legs

koop een voetband of een elastiek oid om druk op je achilleshiel uit te oefenen, een beetje druk kan al werken, je kunt ook je kleine teen naar beneden drukken zelf of met pleister, hij moet naar beneden wijzen 

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Restless legs

Onderbeen borstelen tegen rusteloze benen

Tegen rusteloze benen: Ga met een nagelborsteltje drie keer over je huid van je voet naar je knie. Herhaal dit zo nodig.