De beste tips

Zenuwpijn benen

#1. Aardappelschillen tegen zenuwpijn

Mijn vader heeft aardappelschillen in ruim water gekookt en aflaten koelen en dan met de voeten erin (voetenbad) Ongeveer 15 tot 20 minuten. Water kan met schillen en al opnieuw opgewarmd worden en dan weer hetzelfde (geen vers water erbij doen). Dat 10 dagen achter elkaar en dan om de 1 of 2 dagen. De zelfde schillen als je alleen bent en bij voldoende schillen vaker nieuwe schillen. Mijn vader heeft geen pijn meer
Zenuwpijn benen

#2. Geen pijnstillers bij zenuwpijn benen

Af en toe krijg ik pijnscheuten in de zenuwen van mijn benen. Ik ben er echter achter gekomen dat het niet helpt om pijnstillers te gebruiken bij dit soort pijn. Er zijn namelijk speciale medicijnen hiervoor. Pijnstillers kunnen het soms alleen maar erger maken.
Zenuwpijn benen

#3. Warmte bij zenuwpijn in mijn benen

Af en toe heb ik last van zenuwpijn in mijn benen. Vooral als ik het erg koud heb, komt dit voor. Voor mij helpt het altijd om mijn benen warm te maken. Als mijn benen warm zijn voel ik namelijk minder van de zenuwpijn. Volgens mij komt dit omdat de warmte een beetje verdovend werkt.

De nieuwste tips

Zenuwpijn benen

Zenuwpijn benen verlichten met warm bad

Een warm bad helpt tegen zenuwpijn in je benen, dit kan veel verlichting geven, het warme water verdoofd namelijk (tijdelijk) het pijnlijke gevoel. 

Op Oma Weet Raad vind je veel tips waarmee je met huismiddelen en handigheidjes bepaalde problemen kunt oplossen. Deze tips komen van gebruikers van de website en zijn niet gecontroleerd op hun werking. Hierdoor zijn de tips absoluut niet geschikt als vervanging voor medisch advies. Indien je medische of psychische klachten ervaart, raden we met klem aan om direct de huisarts of een andere medisch specialist te raadplegen.