De beste tips

Rusteloze benen

#1. Slik consequent magnesium

Slik consequent en flinke dosis magnesium. Helpt ontspannen en je hebt nergens last met van.
Rusteloze benen

#2. Rusteloze benen

Een blokje gember. Helpt bij mij binnen 5 minuten.

Rusteloze benen

#3. Onrustige benen kan komen door rugproblemen

Het probleem zit in de rug! Ik heb jarenlang alles geprobeerd, ziekenhuis, fysiotherapie, zooltjes, massage, voeding etc etc. Binnen 30 min was ik geholpen. Mijn rug stond verkeerd waardoor er een zenuw bekneld zat. Laat je rug controleren. Ik ben al 2 jaar klachten vrij. En heb het ongeveer 5 jaar gehad.
Bekijk 18 andere tips

De nieuwste tips

Rusteloze benen

Valeriaan pillen

Bij de kruidvat kan je voor 4 euro stresspillen/valeriaan pillen halen. Dit helpt mij elke keer weer als ik er last van heb. Plus het is maar valeriaan, dus niet schadelijk voor je!  Ik neem het als ik het voel opspelen. Binnen een half uur wordt je lichaam rustig, dus ook je benen!

Rusteloze benen

Magnesium

Eerst medicijnen genomen,maar na veel bijwerkingen gestopt.2 x daags magnesium  sitraat en nergens last meer van

Rusteloze benen

Ijzertekort

Laat je ijzer checken bij de dokter. 

Het kan namelijk een symptoom zijn samen met vermoeidheid, dat je ijzer te laag is.

Nog 18 andere tips

Rusteloze benen

Benen masseren met paardenbalsem

Masseer de benen en voeten goed met paardenbalsem voor het slapen gaan.
Rusteloze benen

Magnesium slikken tegen onrustige benen

Slik zelf magnesium s'avonds en heel belangrijk, slik een ijzer tablet. RlS oftewel onrustige benen komt door ijzertekort o.a.

Rusteloze benen

Verkoeling gel helpt bij rusteloze benen

Na slapeloze nachten van niet kunnen slapen omdat mijn benen zo onrustig waren. Kwam ik op verkoeling gel (menthol ed) dit werkte vrij goed. Maar de massage balsem werkt het beste. Trekt snel in. Ook als het midden in de nacht op komt. Voeten goed insmeren benen is een optie.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Rusteloze benen

Neem een ijsbad bij onrustige benen

In bad steenkoud water gaan staan net zolang tot je benen pijn doen.
Niet afdrogen.

Rusteloze benen

Restless leggs

Bij mij hielp het ( helpt nog steeds) :
Los een afgestreken theelepel zout op in een glas water en drink voor het slapen op .
90% minder last !
En het scheelt ook dat ik rust neem voordat ik ga slapen.
( veel gedaan/veel activiteit in benen)
Een flinke ochtendwandeling werkt (bij mij althans) beter.

Rusteloze benen

Dagelijkse wandeling helpt tegen rusteloze benen

Sinds ik iedere dag een wandelingetje maak heb ik geen rusteloze benen meer.

Rusteloze benen

Warme pittenzak tegen rusteloze benen

Leg een warme pittenzak tegen je onderrug, het vervelende gevoel verdwijnt vaak snel.

Rusteloze benen

vitamine B forte

Vitamine B forte per dag 1 pil. Het ene merk is het andere merk niet. Test verschillende merken uit.
Rusteloze benen

Sunlight zeep tussen matras en onderlaken

Bij onrustige benen helpt het om een stuk sunlight zeep tussen matras en onderlaken te leggen. Het heeft bij mij bijna 2 maanden geduurd voor het hielp maar ik ben nu voor 90 procent van de klachten af.
Rusteloze benen

druk op reflex plekken tegen rusteloze voeten

oefen druk uit op je achillespees, op de zachte plek centimeters boven de harde hiel, met een voetband of elastiek oid, of op je kleine teen, die naar beneden laten wijzen, zelf of met pleister of duct tape, de neigingen blijven soms voelbaar maar de grootste irritatie verdwijnt, je kunt ook iets bedenken om al je tenen juist achterover schrap te zetten maar dat is minder handig, soms springt het over van de ene voet naar de andere, als ik de voetband methode gebruik, ik wissel hem dan om, over!!

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Rusteloze benen

Koude douche helpt tegen onrustige benen

Ga in de douche staan en zet je water op de koudste stand. Sproei het over je benen. Niet te hard duwen met het afdrogen van je benen, je benen moeten nog vochtig aan voelen. Je hebt er dan geen last meer van.
Rusteloze benen

restless legs

leg je voeten omhoog, dit helpt bij mij. Je bloed zit dan minder in je benen waardoor je aders minder dik staan.
Rusteloze benen

Etos cooling gel

Rusteloze benen tijdens de zwangerschap? 

Er niet door kunnen slapen. Voor het naar bed gaan even douchen,na het douchen je benen insmeren met de cooling gel van etos merk. Je benen beginnen kouder aan te voelen waardoor je heerlijk in slaap kunt vallen! Wou dat ik dit zelf eerder had ontdekt.

Rusteloze benen

Beweeg

Rusteloze benen verpesten al lange tijd mijn nachtrust en zelfs overdag heb ik er last van. Vergeet alle zalfjes en smeerseltjes en vergeet helemaal die parkinson- en epilepsie-medicijnen Pramipexol en Nazepam. Uit onderzoek blijkt (Googel maar eens in het Engels taalgebied) blijkt dat deze medicijnen de klachten alleen maar erger maken. Dokters schrijven dat alleen maar voor omdat ze een protocol volgen.

Volgens mij worden rusteloze benen veroorzaakt door een slechte doorstroming of het vastzitten van onderrug en beenspieren. Toen ik naar een fysiotherapeut ging kwam ik er achter dat mijn hele onderlichaam vast-zat (waarschijnlijk door het vele zitten) Ik kreeg een massage en een reeks oefeningen mee voor buikspieren, onderrug en benen.

Probeer welke oefeningen bij jou werken. Wat bij mij werkt zijn de been-strek oefeningen. Lig op je rug en zorg dat je onderrug contact met de grond blijft houden. Pak met beide handen een gestrekt been en hou het onder de knie vast. Strek het been nu verder uit voor een paar seconden en blijf het zo vast houden. Wissel van been (doe dit ongeveer 15x met ieder been) 

Wanneer ik 's nachts wakker word van mijn rusteloze benen en ik doe deze oefening dan slaap ik rustig weer in. Sowieso ben ik meer gaan bewegen, fietsen naar mijn werk en wandelen. De klachten gaan niet zomaar in een keer weg maar ze zijn ook niet zomaar in 1x ontstaan. Blijf letten op hoe vaak je zit en op hoe krampachtig je zit. Ga vaker staan en beweeg meer.

Rusteloze benen

Slapen met stuk zeep onder matras

Ik heb al jaren last van rusteloze benen. Mijn oma zei tegen mij dat ik een stuk zeep onder mijn matras moest leggen en gek genoeg werkt het ook nog ! 

Gewoon een zeep blokje onder je bed , matras of matrashoes leggen. Hoop dat het werkt!

Rusteloze benen

Trilapparaat

Schaf een trilapparaat aan. Zodra je merkt dat er iets moet gebeuren ga je met je voeten op het trilapparaat. Half uur volhouden en weg zijn de rusteloze benen. Goed voor de bloedsomloop. 

Rusteloze benen

Draag geen hakken

Een vietnamese neuroloog zei mij dat ik geen hakken meer moest dragen. Daar ben ik acuut mee gestopt en daardoor zeker 10 jaar vrijwel geen onrustige benen meer gehad. Het is erfelijk, mijn oma had het ook.
Rusteloze benen

Tegen rusteloze benen

Ik heb al jaren last van rusteloze benen, al vanaf jonge leeftijd. Nu heb ik eindelijk iets gevonden dat mij helpt van vitalize heb je spier comfort magnesium complex, iedere avond 2 nemen voor het slapen gaan. Het help mij beter dan al het andere dat ik geprobeerd heb. Bij vitalize kan je een proef pakket aanvragen krijg je het voor zoveel dagen om te testen of het werkt en daarna kan je grotere verpakkingen bestellen. Het mag ook ingenomen worden door kinderen. Dit is mijn life saver