De beste tips

Statische elektriciteit ontladen

#1. Statische elektriciteit ontladen met een veiligheidsspeld

Volgens mij kent iedereen statische elektriciteit wel. Statische elektriciteit ontladen gebeurt namelijk vaak als je wat aan raakt met je handen. Hierdoor krijg je een kleine schok. Het is relatief makkelijk om de statische elektriciteit te ontladen. Dit kun je doen met een veiligheidsspeld in je zak. Hierbij is het belangrijk dat deze van metaal is. Hierdoor gaat alle lading naar de veiligheidsspeld toe en heb je er zelf geen last van.
Statische elektriciteit ontladen

#2. Voorkom stroomschok met uitstappen auto

Wanneer je op een droge (zomer)dag uit je auto stapt met kunststof bekleding is de kans groot dat je een flinke electrostatische optater krijgt. Niet leuk, maar eenvoudig te voorkomen door de deur vast te pakken vóór je een been aan de grond zet bij het uitstappen.Lijkt eng, maar zo vloeit de stroom weg en voel je niks!!
Statische elektriciteit ontladen

#3. Ik wil statisch ontladen

Statische elektriciteit ontladen vind ik altijd fijn om te doen. Ik doe dit heel makkelijk door gewoon een ijzeren speldje bij mij te dragen in mijn zak. Op die manier krijg ik nergens meer een schok van. Dat is een stuk fijner dan overal voor moeten uitkijken.