De beste tips

Statisch haar

#1. Tips om statisch haar te voorkomen

Trucjes om statisch haar te voorkomen:
Voor iedereen geldt dat je het beste zo min mogelijk synthetische of wollen kleding kunt dragen, want deze materialen zorgen ervoor dat je haar gaat knisperen.
Gebruik in geen geval ontvettende haarproducten, een klein beetje handcrème of bodylotion in je haar kan helpen.
Ook is het verstandig om niet te vaak je haren te kammen, want de kammende beweging zorgt voor wrijving. Vooral een metalen of plastic kam is niet aan te raden. Beter kun je een houten of nylon kam gebruiken. Nog beter is het om van tevoren wat haarlak op je kam of borstel te spuiten, zodat er een isolerend laagje op je haar ontstaat.
Door vooraf wat haarlak in je muts of op je sjaal te spuiten, voorkom je ook statisch haar.

Statisch haar

#2. Haarlak om minder statisch te zijn

Statisch haar vind ik niet zo mooi. Wanneer ik statisch haar heb wil ik daar graag wat aan doen. Ik heb daar dus een oplossing voor gevonden. Ik doe een spraytje haarlak op mijn borstel. Ik borstel dan mijn haar en mijn haar is dan niet meer statisch. Dat vind ik een heel stuk fijner dan wanneer ik met statisch haar moet rond blijven lopen.
Statisch haar

#3. Haarlak op je borstel tegen statisch haar

Iedereen kent het wel dat hun haar alle kanten uit gaat staan. Dit ziet er natuurlijk niet zo mooi uit. Gelukkig is het mogelijk om met wat haarlak op je borstel statisch haar tegen te gaan. De haarlak op de borstel zorgt er namelijk voor dat het haar geen statische energie oppakt. Hierbij is het wel belangrijk om niet al te veel haarlak te gebruiken. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor je haar.